K Taurusu .357 Magnum som dostal od predchadzajuceho majitela, osoba z mojej rodiny, 85 nabojov SB .38 Special FMJ. 15 ran vypalil on v minulosti a to bolo vsetko co ten Taurus mal nastrielane za 15 rokov drzania a vynimocneho nosenia v kufriku. Nastastie bol revolver riadne nakonzerovany a drzany cely cas doma v suchu, trezore, teda stav viac ako zanovny. Preco mal k tomu .38 strelivo si uz nepamatal.
Revolver ma vole minimalne, toto nepotrebujem riesit. Co ma zaraza je presnost strelby. S nie prave idealnym strelivom, evidentne nizsieho vykonu (.38), som na prve pokusy bez problemov nastrielal na 10 m vzdialeny terc maly rozptyl, vsetko padalo na stred alebo blizko okolo, najhorsie 8cky, velka spokojnost. Na 15 m vzdialenost gule padali na terc s vacsim rozptylom, ale obcas zasahovali terc nie spickou ale bokom, co som pripisoval mojmu nezkusenemu malo pevnemu uchopu, pripadne slabsej energii striel. Na dalsie navstevu strelnice som uz nakupil strelivo .357 Magnum, SB FMJ, SB SP a Geco FMJ.
S .357 su vystrely o poznanie vykonnejsie, mam pred zbranou fakt respekt. Ale presnost strelby sa mi vyznamne zhorsila, hoci zasahy terca nie spickou strely som uz nespozoroval. Vystrielal som vyse 200 nabojov, fakt sa sustredim na pevny obojrucny uchop, strielam DA, rozvazne, s natahovanim kohuta palcom L ruky, a stale to nie je ono, pada mi to na 10m vzdialeny terc az na hodnotu 6 na pistolovom terci. Najhorsie vysledky mam asi s SB .357 SP, urcene zrejme na kovove terce.
Robim niekde chybu, alebo mam hladat ine strelivo .357, pripadne menej vykonne? Ku kalibru .38SP sa mi nechce vracat, koli celkovo kratsej dlzke naboja o cca 2mm, z coho nemam dobry pocit, nakolko tento revolver nema oznacenie .357/.38SP.
Dakujem za rady a nazory zkusenych.