Závady zbraní Grand Power
-
inspiring_goldwasser
Tak u mna nakoniec rovnaka zavada, pri DA mrtva spust, pohyb naprazdno len proti pruzine spuste, kladivo ostalo doma. tap-rack-bang a slo to, stalo sa to prvykrat v zivote, ale uz tej zbrani neverim.
a ked teda bude chciet niekto tvrdit, ze to bolo priliz namazane a vela oleja v spustaku, tiez som si to hovoril, ked som cital predchadzajuce podobne skusenosti, ale u mna to 100% nebude tymto. no uvidim do najblizsich premii, snad sa to dovtedy nestane a jak budu peniaze, ide z domu.
a ked teda bude chciet niekto tvrdit, ze to bolo priliz namazane a vela oleja v spustaku, tiez som si to hovoril, ked som cital predchadzajuce podobne skusenosti, ale u mna to 100% nebude tymto. no uvidim do najblizsich premii, snad sa to dovtedy nestane a jak budu peniaze, ide z domu.
-
eloquent_ishizaka
tak já sem po servisu, zřejmě to dělají u modelů s laděnými spouštěmi táhla.... to táhlo nemá správné tolerance a pak to nezachytí + kromě výměny táhla pomůže silnější pružina pouště, která zároveň nadzvedává táhlo; potom je ale tvrdší spoušť na DA; chtělo by se to zamyslet nad výstupní kontrolou.....; průvodní jev špatného táhla bylo, že se někdy i při vypouštění přes palec nedalo vypustit kladivo po stisku spouště...
-
eager_antonelli
Koncom roka 2015 som si kúpil GP P1S. Hneď po prvých výstreloch sa na hlavni na ploche, kde je v. č., zjavili čierne bodky. Kamarát, ktorý má K-100 len mávol rukou. Zhodnotili sme, že je to iba špina. „Bodky“ som však nedal dole ani po vyčistení zbrane. Z pištole som potom strieľal iba tak rekreačne. Vždy ju však čistím aj po jednom výstrele. Čistím ju tak, že strieknem WD-40, vytriem, strieknem konkor a utriem. Takto som čistil v svojom živote všetky zbrane, v súčasnosti tri, odkedy prišla WD-40 na trh a nikdy nebol žiadny problém. Musím spomenúť, že Pi vz. 82 som takto čistil viac ako 20 rokov. Asi pred dvoma mesiacmi som bol na strelnici, zbraň prešla uvedeným čistením a potom asi po desiatich dňoch, keď som mal zbraň uloženú v kufríku v obývačke, som zažil situáciu, ktorú pekne popísal vo svojom príspevku tomas fuk na 3. strane. Čeština je niekedy taká kvetnatejšia a zažil som proste to isté aj s tým ním uvádzaným „ Vyndal jsem ji z kufriku a malem me klepla pepka. Pri pohledu na zbran, na mne z vyhozniho okynka cumela totalne rezava hlaven. Ani nebylo mozne precist, co bylo na komore vyglavirovane. Hned jsem pistol rozlozil a uvidel jsem, ze cela hlaven od komory k usti je rezava.“ Nechcel som to čistiť, tak som to utrel handrou s olejom a dal na reklamáciu. Zbraň som vybral až asi dva týždne po tom, čo mi predajca volal, že sa vrátila. V kuse som proste robil a je to vo vedľajšom meste. V predajni som videl, že na hlavni je „kus“ vazelíny, nič som viac neriešil a prevzal som ju. Doma som hlaveň utrel do sucha a „pepka klepala dál“ Stav hlavne skoro taký istý, ako keď som ju dával na reklamáciu. Niektoré hrdzavé škvrny boli pekné hrdzavé odtlačky prstov. Presne odpísané vyjadrenie technika: „Hlaveň skorodovala nakoľko nebola dobre ošetrovaná.WD40 vysušuje a odstránila z hlavne pasívovaciu vrstvu nanášanú na hlaveň kôli ochrane pred koróziou. Hlaveň je železo a vyžaduje dobré ošetrenie. Odporúčam pri dlhodobejšom uložení ošetriť streleckou vazelínov. Poznámky: ošetrená, pasívovaná a navazelínovaná.“ No neviem, čo na toto písať. Ironicky? Hlaveň je fakt železo? Z čoho sú potom tie ďalšie hlavne, ktoré som mal a mám doteraz. Úloha WD-40? Koľko percent zbraní sa s ním vo svojom živote nestretlo? Prečo nefunguje pasívovanie aj teraz s vazelínou? Prečo nezhrdzavelo na mojej obľúbenej P1S nič iné? Sry, dúfam, že to niekto nezoberie osobne. Veď na také veci je toto fórum. Použil som prívlastok – obľúbená. Áno, mám svoju P1S rád, super dizajn, strieľa krásne, nemal som žiadnu poruchu, na 80 m som ňou trafil plastovú fľašu, kúpil som si ju, lebo aj ja som tak trocha patriot, ako tu niekto uvádza, samozrejme aj jej cena. Záver: sedliacky rozum - tomasovi fukovi hlaveň vymenili asi kvôli tomu krúžku v hlavni, keďže dôvod mu nenapísali, no a ďalej to asi svedčí o kvalite materiálu, ako tu tiež už niekto napísal. Fuj, asi som mal veľa času – veď je to strašne dlhé. 
JanoK - nedáš foto? Pls.
-
eager_antonelli
Keď som prišiel domov a utrel vazelínu. Iba jedno foto, ostatné sú s v.č., tak som nechcel.
.. prave to v.č. by si sem mozno mohol dat, aby sa "do kufříku rozběhli podívat" aj ostatni majitelia k100 s podobnym datumom vyroby (..a mozno ze by "pepka klepala dál" - ako pises
).
WD-40 je v tom nevinne - ak zbran cistis tak ako popisujes nemal by si mat s hrdzou taketo problemy. Za mna len tolko, ze ja cistim LEN s WD-40 (bez naslednej konzervacie Konkorom ako Ty) a zbrane mi hrdza nezere.
WD-40 je v tom nevinne - ak zbran cistis tak ako popisujes nemal by si mat s hrdzou taketo problemy. Za mna len tolko, ze ja cistim LEN s WD-40 (bez naslednej konzervacie Konkorom ako Ty) a zbrane mi hrdza nezere.
Naposledy upravil/-a theplaky v 09 Aug 2016, 15:58, upravené celkom 2 krát.
-
eager_antonelli
V. č. - keby som ho sem dal, tak by som asi zaťal. Nie je problém dať všetky foto, veď číslo vymažem. Fotil som to v makro režime a po priblížení je tá štruktúra kovu a tých trhlín do hĺbky fakt úžasná. Tu je foto samozrejme upravené podľa požiadaviek fóra.
Theplaky, čítam dobre, alebo si fakt pekne dal narážky na minimálne tri veci. Najlepšia je tá "made in". To sa ti fakt podarilo
Theplaky, čítam dobre, alebo si fakt pekne dal narážky na minimálne tri veci. Najlepšia je tá "made in". To sa ti fakt podarilo
tak tato korozia je pekne zazrana... ak by ju chcel niekto odstranit tak by bolo nutne hlaven brusit, co ma samozrejme vplyv na hrubky stien. cize si myslim ze to iba chemicky osetrili. neviem sa vyjadrit ci taketo osetrenie bude postacujuce. pokial je korozia iba na nefunkcnych plochach a nebude sa dalej rozsirovat tak by to nemuselo na vplyv na funkciu. aj ked osobne by som nechcel mat hlaven v takom stave. vyvrt je ok?
-
inspiring_newton
-
eager_antonelli
Odpovedám po poradí.
Áno korózia je zažraná pekne. Opakujem po uvedenom čistení a po dvoch týždňoch v obývačke. Ako funkčnú plochu beriem tú časť, po ktorej sa odvaľuje valček. Tá bola "chytnutá" iba tak jemne a iba na malej ploche. Vývrt je OK. Ani ja nechcem hlaveň takom stave. Keď som pištoľ kúpil, tak po rozobratí bola hlaveň dominantná súčiastka. Myslím tým pri hodnoteniach kamarátov. Teraz sa za ňu tak hanbím, že som to nepovedal ani svojej žene, hoci sa nedávno pýtala, že kde mám pištoľ.
Že oceľ koroduje je fakt fakt. Neskoroduje však pri relatívne stálych podmienkach, myslím tým svoju obývačku a keď je na nej olejový film. Myslím, že netreba poukazovať na to, že keď na oceľ dáme olej a potom ju aj úmyselne budeme vytierať handrou, aby sme sa oleja zbavili, tak sa ho tak ľahko nezbavíme.
Páčia sa mi tie reči na tomto fóre, ktoré hovoria o olejoch. Pripadá mi to, ako keby na každučkú súčiastočku GP bol potrebný iný olejíček, aby fungovala. Pripadá mi to, ako hodnotenia púdrov na detské zadky.
Áno korózia je zažraná pekne. Opakujem po uvedenom čistení a po dvoch týždňoch v obývačke. Ako funkčnú plochu beriem tú časť, po ktorej sa odvaľuje valček. Tá bola "chytnutá" iba tak jemne a iba na malej ploche. Vývrt je OK. Ani ja nechcem hlaveň takom stave. Keď som pištoľ kúpil, tak po rozobratí bola hlaveň dominantná súčiastka. Myslím tým pri hodnoteniach kamarátov. Teraz sa za ňu tak hanbím, že som to nepovedal ani svojej žene, hoci sa nedávno pýtala, že kde mám pištoľ.
Že oceľ koroduje je fakt fakt. Neskoroduje však pri relatívne stálych podmienkach, myslím tým svoju obývačku a keď je na nej olejový film. Myslím, že netreba poukazovať na to, že keď na oceľ dáme olej a potom ju aj úmyselne budeme vytierať handrou, aby sme sa oleja zbavili, tak sa ho tak ľahko nezbavíme.
Páčia sa mi tie reči na tomto fóre, ktoré hovoria o olejoch. Pripadá mi to, ako keby na každučkú súčiastočku GP bol potrebný iný olejíček, aby fungovala. Pripadá mi to, ako hodnotenia púdrov na detské zadky.
ano ocel koroduje, ale je rozdiel ci sa bavime o betanrskej oceli alebo o nastrojovej chromovej oceli tak isto svoju ulohu hraju aj podmienky akym je matarial vystaveny... nejak sa mi nechce verit ze kombinacia wd40 a standardnych podmienok v slovenskej domacnosti sposobia koroziu materialu 17 042 ... to ani pocas velkej noci zrada musi byt niekde inde ale to sa velmi tazko da dokazat
Chlapi, zbytočne sa divite. Na koróziu ocele má vplyv veľa veci. Od zloženia (skutočného, nie deklarovaného), povrchovej cez tepelnú upravu az po to, co sa so surovým polotovarom hlavnoviny dialo pred spracovaním (napr. podmienky skladovania a pod.). U zbrani GP nie je až taká výnimka že je hlaven hrdzavá ešte pred opustením fabriky počas spracovania, povrchovka zaveru je ďalšia kapitola. Pištoľ to nie je zlá, len nie vždy sa ju podarí vyrobiť ako treba. Skor malokedy.
-
Stitch4337
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 9 years 8 months
Chcem sa pridať do témy závady zbrani GP...
pripadne inak , ak mi niekto bude vedieť poradiť čo mam robiť (pripadne čo robím zle), aby moja zbraň fungovala ako ma...
Zbraň (GP X-calibur) som zakúpil ako novú v januári a nastrieľal som za 3 mesiace 3T nábojov značiek ZVS (8g/124gr) a S&B (7,5g/115grs) všetko FMJ. V zbrani bola založená od výroby stredne tvrda pružina. (keď som skúsil dať tu najtvrdšiu, zbraň nebola schopná vyhodiť náboj z nábojovej komory a zasekla ho medzi záverom a hlavnou) Po každej streľbe bola zbraň očistená a namazaná Ballistolom. Do konca mája fungovala úplne perfektne.
Potom nastal problém.. cca po 50 výstreloch mi zbraň po stlačení spúšte nevystrelila. Síce kladivo vypustila, ale nenasledoval výstrel. Pokúsil som sa teda odstrániť závadu ručným potiahnutím záveru. Na moje prekvapenie som zistil že je zaver zablokovaný. Záver sa nedal potiahnuť dozadu tak, aby vyhodil neodpálený náboj. Vybral som zásobník a po malom presviedčaní a poťahovaní záveru vzad, sa mi podarilo zaver uvoľniť a aj vyhodiť neodpálený náboj z nábojovej komory. Na zápalke náboja ani stopa po úderníku. Zbraň som pár krát naprázdno obtiahol či sa znova nezasekne zaver. Po zistení že je všetko ok, som pokračoval ďalej v streľbe. Po ďalších cca 10 výstreloch sa zbraň 2x zasekla tak ako v predchádzajúcom prípade. Postup odstránenia závady som zopakoval, no tento krát s tým že som zbraň dodatočné rozobral ako pri čistení a namazal Konkorom. Zbraň som poutieral a skontroloval či nie je viditeľne poškodená. Po cca ďalších 20 výstreloch sa zbraň zasekla 3x. Rozhodol som sa teda strelnicu opustil. Pri dôkladnom očistení zbrane doma, som si všimol poškodenia:
Roztlačený šnek na hlavni po klznom valčeku obr1 (jasne ze to tam od novoty nebolo a nestalo sa to naraz, ale volal som 2tyzdne pred tym do GP a odpoved bola ze je to ok)
Strhnuté hrany zámky hlavne obr2
Narazená vodiaca lišta kontajnera obr3
Poškodené zámky záveru hlavne obr4
Samozrejme som zbraň poslal na reklamáciu cez predajcu. Zbraň bola v servise presne 28 dni čo bolo pre mňa dosť mrzute... ale reklamacia bola vybavena. Zbraň sa vrátila s preleštenou hlavnou (zámky boli preleštené), kontajner bol vymenený (strhnuté hrany po náraze záveru tam nie sú). Zaver bol vymenený ( sú zmenene poznávacie znaky záveru). Vyjadrenie servisu trochu zvláštne, “oprava záveru a kontajneru zbrane “... výmena podľa mňa nie je oprava.
Jeden si povie ok, veď stať sa môže. Až na to že ...
Ubehli 2 mesiace nastrieľaných cca ďalších 1T S&B (na viac nebolo času), no posledný týždeň zasa problém. Pri mierenke prvých 30 ok. Potom cvak a nič... obtiahnem zaver už s obavou či to vôbec pôjde.... išlo. Náboj vyhodený, zápalka naklepnutá tak som si povedal závada streliva (na 2 pokus bol náboj odpálený). Zbraň bola pred streľbou vyčistená a vyfúkaná stlačeným vzduchom. Ďalší zásobník a 4x zádržky. Zápalka naklepnutá, ale náboj neodpálený. Jediné normálne vysvetlenie čo ma napadlo bol nedovretý zaver, alebo zaseknutý úderník. Logicky s úderníkom sa na strelnici nič moc robiť nedá, nedovretý zaver môže spôsobovať aj slabá pružina. Zbraň som rozobral a založil najsilnejšiu pružinu dodávanú ku zbrani (plochá červená) s ňou odstrieľaných ďalších 30 rán bez zádržky. Tento víkend odstrieľaných narýchlo ďalších 150 S&B bez zádržky.
Čo ma vážne se... je nasledujúce foto Obr5. Zaver po 1T výstrelov, foto spravene po vyčistení zbrane.
Tak uvidíme ako dlho to tato vlajková loď este vydrží ...
Jedná sa o zámok záveru, zjavne už zasa vykazuje poškodenie. Je mi niekto schopný povedať čo je na tejto zbrani zle že ma takto trápi ? Za normálne to rozhodne nepokladám.
Prebíjané nestrieľam, olej do zbrane nelejem a do úderníku už vôbec, vždy sú naolejované len klzne plochy, zaver si palcom nebrzdím, zbraň držím dostatočne pevne ...
Otazka: Dá sa to odieranie zámok záveru normálne odstrániť, alebo znova vyreklamovať, pripadne žiadať vrátenie peňazí z dôvodu nespoľahlivosti zbrane....??
Zbraň je podľa mňa v prvom rade vytvorená, aby fungovala a plnila svoj účel. Ci uz to bude v boji, sporte, love, alebo pre potešenie ... tato to zjavne nedokáže a stráca moju dôveru... čo ma mrzí keďže som na jej výrobu čakal 2 mesiace a nebola zrovna lacná.
Ak je to dlhé čítanie tak sorry. Nejaký nápad , rada ..... ???
pripadne inak , ak mi niekto bude vedieť poradiť čo mam robiť (pripadne čo robím zle), aby moja zbraň fungovala ako ma...
Zbraň (GP X-calibur) som zakúpil ako novú v januári a nastrieľal som za 3 mesiace 3T nábojov značiek ZVS (8g/124gr) a S&B (7,5g/115grs) všetko FMJ. V zbrani bola založená od výroby stredne tvrda pružina. (keď som skúsil dať tu najtvrdšiu, zbraň nebola schopná vyhodiť náboj z nábojovej komory a zasekla ho medzi záverom a hlavnou) Po každej streľbe bola zbraň očistená a namazaná Ballistolom. Do konca mája fungovala úplne perfektne.
Potom nastal problém.. cca po 50 výstreloch mi zbraň po stlačení spúšte nevystrelila. Síce kladivo vypustila, ale nenasledoval výstrel. Pokúsil som sa teda odstrániť závadu ručným potiahnutím záveru. Na moje prekvapenie som zistil že je zaver zablokovaný. Záver sa nedal potiahnuť dozadu tak, aby vyhodil neodpálený náboj. Vybral som zásobník a po malom presviedčaní a poťahovaní záveru vzad, sa mi podarilo zaver uvoľniť a aj vyhodiť neodpálený náboj z nábojovej komory. Na zápalke náboja ani stopa po úderníku. Zbraň som pár krát naprázdno obtiahol či sa znova nezasekne zaver. Po zistení že je všetko ok, som pokračoval ďalej v streľbe. Po ďalších cca 10 výstreloch sa zbraň 2x zasekla tak ako v predchádzajúcom prípade. Postup odstránenia závady som zopakoval, no tento krát s tým že som zbraň dodatočné rozobral ako pri čistení a namazal Konkorom. Zbraň som poutieral a skontroloval či nie je viditeľne poškodená. Po cca ďalších 20 výstreloch sa zbraň zasekla 3x. Rozhodol som sa teda strelnicu opustil. Pri dôkladnom očistení zbrane doma, som si všimol poškodenia:
Roztlačený šnek na hlavni po klznom valčeku obr1 (jasne ze to tam od novoty nebolo a nestalo sa to naraz, ale volal som 2tyzdne pred tym do GP a odpoved bola ze je to ok)
Strhnuté hrany zámky hlavne obr2
Narazená vodiaca lišta kontajnera obr3
Poškodené zámky záveru hlavne obr4
Samozrejme som zbraň poslal na reklamáciu cez predajcu. Zbraň bola v servise presne 28 dni čo bolo pre mňa dosť mrzute... ale reklamacia bola vybavena. Zbraň sa vrátila s preleštenou hlavnou (zámky boli preleštené), kontajner bol vymenený (strhnuté hrany po náraze záveru tam nie sú). Zaver bol vymenený ( sú zmenene poznávacie znaky záveru). Vyjadrenie servisu trochu zvláštne, “oprava záveru a kontajneru zbrane “... výmena podľa mňa nie je oprava.
Jeden si povie ok, veď stať sa môže. Až na to že ...
Ubehli 2 mesiace nastrieľaných cca ďalších 1T S&B (na viac nebolo času), no posledný týždeň zasa problém. Pri mierenke prvých 30 ok. Potom cvak a nič... obtiahnem zaver už s obavou či to vôbec pôjde.... išlo. Náboj vyhodený, zápalka naklepnutá tak som si povedal závada streliva (na 2 pokus bol náboj odpálený). Zbraň bola pred streľbou vyčistená a vyfúkaná stlačeným vzduchom. Ďalší zásobník a 4x zádržky. Zápalka naklepnutá, ale náboj neodpálený. Jediné normálne vysvetlenie čo ma napadlo bol nedovretý zaver, alebo zaseknutý úderník. Logicky s úderníkom sa na strelnici nič moc robiť nedá, nedovretý zaver môže spôsobovať aj slabá pružina. Zbraň som rozobral a založil najsilnejšiu pružinu dodávanú ku zbrani (plochá červená) s ňou odstrieľaných ďalších 30 rán bez zádržky. Tento víkend odstrieľaných narýchlo ďalších 150 S&B bez zádržky.
Čo ma vážne se... je nasledujúce foto Obr5. Zaver po 1T výstrelov, foto spravene po vyčistení zbrane.
Tak uvidíme ako dlho to tato vlajková loď este vydrží ...
Jedná sa o zámok záveru, zjavne už zasa vykazuje poškodenie. Je mi niekto schopný povedať čo je na tejto zbrani zle že ma takto trápi ? Za normálne to rozhodne nepokladám.
Prebíjané nestrieľam, olej do zbrane nelejem a do úderníku už vôbec, vždy sú naolejované len klzne plochy, zaver si palcom nebrzdím, zbraň držím dostatočne pevne ...
Otazka: Dá sa to odieranie zámok záveru normálne odstrániť, alebo znova vyreklamovať, pripadne žiadať vrátenie peňazí z dôvodu nespoľahlivosti zbrane....??
Zbraň je podľa mňa v prvom rade vytvorená, aby fungovala a plnila svoj účel. Ci uz to bude v boji, sporte, love, alebo pre potešenie ... tato to zjavne nedokáže a stráca moju dôveru... čo ma mrzí keďže som na jej výrobu čakal 2 mesiace a nebola zrovna lacná.
Ak je to dlhé čítanie tak sorry. Nejaký nápad , rada ..... ???
nespekulovat a reklamovat, nic ine neriesit
Nespekulovat a nerypat sa v tom. Reklamovať, reklamovať a reklamovať. Potom žiadať vrátenie peňazí a minút ich na pištoľ od zbrojovky čo ich vie vyrábať. V cene Excalibru sa dá kúpiť už naozaj slušná pištoľ.