Podstatné ti už napísal Jack. Bližšie môžeš pozrieť na kapulovu stránku, kde to podal detailnejšie: http://194.160.28.144/?p=9. Len jedna vec sa zmenila. Nemusíš si zaobstarávať výpis z registra trestov. To si už po svojej linke zabezpečia policajti.miro85 napísal:Chcel by som zbrojný preukaz skupiny B. Co všetko na to potrebujem a čo sa musím naučiť.
Zbroják, skúšky a literatúra
Prosím všetkých užívateľov, aby v záujme sprehľadnenia tejto témy dávali oznamy o svojich skúškach na ZP a prípadné gratulácie do tohto topicu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=1076
Ďakujem.
Ďakujem.
-
elegant_noether
-
inspiring_tharp
-
elegant_noether
-
inspiring_tharp
zakon 190/2003, §56 Zverenie, vypožičanie a prenájom zbrane a streliva
(7) Držiteľ zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie môže vypožičať alebo prenajať zbraň kategórie B alebo zbraň kategórie C
inému držiteľovi príslušnej skupiny zbrojného preukazu len spolu s preukazom zbrane a potvrdením o vypožičaní alebo
prenájme zbrane, ktoré potvrdí policajný útvar, ktorý zbraň eviduje; túto zbraň je možné vypožičať alebo prenajať len na účely
výkonu práva poľovníctva alebo na športovú streľbu. Potvrdenie sa nevyžaduje v prípade vypožičania alebo prenájmu zbrane
od prevádzkovateľa strelnice, na ktorej sa streľba zároveň vykonáva. Držiteľ zbrojného preukazu, ktorému je zbraň vypožičaná
alebo prenajatá, je povinný mať pri manipulácii so zbraňou okrem zbrojného preukazu aj preukaz zbrane a potvrdenie o
vypožičaní alebo prenajatí zbrane. Držiteľ zbrane, ktorý vypožičal alebo prenajal zbraň, odovzdá po vrátení zbrane potvrdenie
na policajný útvar, ktorý zbraň eviduje.
(7) Držiteľ zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie môže vypožičať alebo prenajať zbraň kategórie B alebo zbraň kategórie C
inému držiteľovi príslušnej skupiny zbrojného preukazu len spolu s preukazom zbrane a potvrdením o vypožičaní alebo
prenájme zbrane, ktoré potvrdí policajný útvar, ktorý zbraň eviduje; túto zbraň je možné vypožičať alebo prenajať len na účely
výkonu práva poľovníctva alebo na športovú streľbu. Potvrdenie sa nevyžaduje v prípade vypožičania alebo prenájmu zbrane
od prevádzkovateľa strelnice, na ktorej sa streľba zároveň vykonáva. Držiteľ zbrojného preukazu, ktorému je zbraň vypožičaná
alebo prenajatá, je povinný mať pri manipulácii so zbraňou okrem zbrojného preukazu aj preukaz zbrane a potvrdenie o
vypožičaní alebo prenajatí zbrane. Držiteľ zbrane, ktorý vypožičal alebo prenajal zbraň, odovzdá po vrátení zbrane potvrdenie
na policajný útvar, ktorý zbraň eviduje.
-
inspiring_tharp
-
friendly_herschel
miro85
Presne tak. Musíš ovládať celý zákon o strelných zbraniach. Len som ešte nepočul, aby skúšajúci zadal len číslo paragrafu a požadoval jeho znenie. Vždy to je tak, že sa skúšajúci opýta na vysvetlenie konkrétneho paragrafu. Teda ti ho odcituje a opýta sa na tvoj názor.
Teda netreba žiadne bifľovanie sa zákona.
BTW:
Presne tak. Musíš ovládať celý zákon o strelných zbraniach. Len som ešte nepočul, aby skúšajúci zadal len číslo paragrafu a požadoval jeho znenie. Vždy to je tak, že sa skúšajúci opýta na vysvetlenie konkrétneho paragrafu. Teda ti ho odcituje a opýta sa na tvoj názor.
Teda netreba žiadne bifľovanie sa zákona.
BTW:
Vyhláška 555/2003 Z.z.
(ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov )
ROZSAH SKÚŠKY
A. Zákon o strelných zbraniach a strelive a vykonávacie predpisy k nemu.
B. 1. Trestný zákon:
a) základy trestnej zodpovednosti,
b) nutná obrana,
c) krajná núdza,
d) trestné činy spáchané so zbraňou,
e) trestný čin nedovoleného ozbrojovania,
f) trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a
g) trestný čin opilstva.
2. Trestný poriadok:
a) vydanie a odňatie veci a
b) obmedzenie osobnej slobody.
3. Priestupkové právo:
a) priestupky na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami,
b) priestupky na úseku obrany štátu,
c) priestupky proti majetku,
d) priestupky na úseku poľnohospodárstva, poľovníctva a rybárstva neoprávnené úmyselné zasiahnutie do výkonu práva poľovníctva alebo výkonu rybárskeho práva.
4. Vybrané otázky správneho práva týkajúce sa oprávnení ozbrojených zborov, poriadkových útvarov, vojenskej polície vo vzťahu k právnickým osobám a fyzickým osobám, ktoré majú pri sebe, prechovávajú alebo prepravujú zbrane a strelivo.
C. Základy konštrukcie a činnosti strelných zbraní a streliva, teórie streľby, bezpečnej manipulácie so zbraňou a zásad bezpečnosti na strelnici.
D. Základy poskytovania prvej pomoci pri poraneniach spôsobených strelnými zbraňami; praktická ukážka poskytnutia prvej pomoci.
E. Ukážka praktického a bezpečného používania zbrane:
a) prehliadka zbrane, kontrola jej nabitia,
b) základné rozobratie a zloženie zbrane na účely čistenia,
c) ukážka bezpečného postupu prípravy na streľbu, priebehu streľby, prerušenia streľby na účely výmeny terča, prerušenia streľby pri poruche zbrane, ukončenia streľby.
-
elegant_noether
cawte chalani chcel by som sa vas spyat ako je to zo ziadostou na ZP skupiny B niekde som tu cital taku hlasku ze ak ziadas o B tak musis vlastnit nejaku nehnutelnost alebo mat svoj byt ja to vazne tak? som studet a zatial dom nevlastnim.... mam realnu sancu ziskat ZP sk.B?