WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_montalcini

Príspevok od používateľa inspiring_montalcini »

Ten Quiet Earth je velmi zaujimavy film. Tiez som to videl ako mensi (este na VHS :D ) a minule som si to zasa pozrel. Slusne :)
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa medonos »

Veľa sa tu toho hovorilo o vode ako deti sme sa ako chlapci chceli ukázať a bežne sme pili vodu z rieky nad ktorou bývalo cca 10tis. ľudí - bez problémov :D bývam v oblasti kde je množstvo krasových vyvieračiek a všade je pitná voda ale nezabudnem ke´d som mal možnosť nazrieť do jednej jaskynie skadiaľ sa odvádza pitná voda - všade na dne čírej vody telá mrtvych dáž´doviek v rozličnom stupni rozkladu :shock: a to nehovorím o ľudoch čo majú vodu z povrchových vodárenských nádrží :shock: . Takže sme veĺmi citliví a znesieme toho viac ako si myslíme.. A na hnačku sú najlepšie sušené borovnice , a treba samozrejme "aditívum" nejkú domácu nad 50%.

Čo sa týka zásob potravín tak na to by sa hodili super Al bedne vyradené s bundesvehru aké používajú offroadisti - sú super pevné ľahké a odolné lepšie som ešte nevidel - rozne zančkové plastové aj najlepšie sú oproti tomu len hračky je to od nejakej špeci techniky .
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa agger »

Medonos len na margo, VSETKY povrchove vody na slovensku prechadzaju upravou a dezinfekciu pred verejnou distribuciou. Podzemne zvacsa len odzelezovanim/odmanganovanim a povinnou dezinfekciou... :wink:
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 21 Nov 2013, 22:25, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Počuli ste už o zbrani HAARP? http://www.military.cz/usa/weapons/haarp/haarp.htm
Vcelku zaujímavá vecička. Aj na vyvolanie umelého shtf...
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa kamov »

Ano, niektori tvrdia ze je pricinou zemetrasenia na Haiti a Chile :D
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

preco sa smejes kamov?
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Tiež mi to nie je smiešne. Dnes sa dejú bežne veci, ktoré sa tak často nediali.

http://zpravy.idnes.cz/zahadne-uhyny-pt ... anicni_vel

http://www.novinky.cz/koktejl/221802-mo ... krabu.html
mab
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa mab »

jeden zaujímavy web aj o zbraniach "buducnosti": http://drakomir.com/?DRAKOMIR.com
a o vsetkom z military sveta...som necakal cim vsetkym disponuju najsilnejsie armady sveta
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Kapo, zaujimavy clanok ohladne toho HAARP aj ked mozno by sa skorej hodil do sekcie "zaujimavosti", ono k tym vtakom a rakom som cital aj nejake racionalne vysvetlenie, ale fakt si teraz napamatam kde to bolo.

Edit: hovorilo sa aj o tom ze moze byt z mobilov atd..
Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Xader »

Co si myslite, ze zapricinilo ten masovy uhyn ? :? nejako sa mi nechce verit, ze by sa prezrali semienok a potom umreli. Ved my tiez nejeme otravu pre potkanov, vieme co nam skodi ... oni to tiez vedia, teda snad :lol:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

mam pocit, ze to moze suvisiet nejako s elektromagnetickym polom Zeme, pripadne pritomnostou nejakej jedovatej latky v ovzdusi a vode.
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Pricina uhynu moze byt rozna, casto uplne prozaicka. Aj biblicke padanie ziab z neba a pod. ma udajne meterologicku pricinu, nieco ako tornadko a pod.

Debata ako riesit WTSHTF je pekna, ucelna, ja mam tiez kde co zakopane, lenze problem je vzdy rozpoznat ze TO prichadza. Vieme TO rozpoznat a povedat si, kde je ozaj ten trigger point, ze treba vziat saky paky a riesit len seba a rodinu? Alebo bude neskoro?

A podobne je to aj s tou prirodou. Ked Ti padne na hlavu krdel vtakov, tak vies, ze sa nieco deje, ale fakt, ze sykoriek je tuto zimu velmi malo alebo ze bociany minule leto nemali mlade (hovorim v konkretnej lokalite, nesledujem celu polupaciu :) sa sleduje tazko....je take to plazive.
Aj nastup vojny je spravidla plazivy, postupny, ludia diskutuju, riesia, dufaju, racionalizuju si veci, ale v skutocnosti su uz na sikmej ploche, z ktorej niet navratu. Dnes vieme ako skoncilo 6mio zidov v Europe, ale kolki z ich verili, ze to bude inak este ked boli v tych vlakoch?

Otazka rozpoznania situacie bude klucova (pokial uz nezijes na 90% pripraveny na situaciu).
AKI
expert
Registered for: 23 years 1 month

Príspevok od používateľa AKI »

presne, najdolezitejsie je odhadnut okamzik ked je este cesta spaet mozna. Niekedy je to takmer nemozne.
Kopec zidov v protektorate (teda len to nemci uplne uazavreli) dostalo moznost vycestovat napr. do USA a neurobili tak - ved nejako bude.

Inak to bolo v 68-om ked z vecera na rano bolo vsade kopec tankov. Potraviny v obchodoch boli vykupene za par minut, dnes by to trvalo mozno par hodin. Ale v tom stave sa nedalo odhadnut vela, teda az na par informovanych sudruhov.

Spolahnut sa na rozne jobovky o konci sveta sa neda, lebo to by bol koniec sveta 5 krat rocne.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Jack »

AKI, nespravili to, lebo ľudia - narozdiel od zvierat - majú blízko k iracionalite.
:arrow:
Preto si myslím, že pre prežitie WTSHTF je najdôležitejšie racionálne uvažovanie. Lenže na to, aby človek mohol racionálne uvažovať o nejakej situácii, musí mať o nej určiutú kritickú sumu informácií. To ma vedie k otázke, či by sme mali vôbec nejaké relevantné info, keby mala prísť skutočná WTSHTF alebo TEOTWAWKI.
:idea:
Obávam sa, že nie (zapracovala by ruka cenzora) a preto by aj nám hrozilo, že by sme dopadli podobne ako tí Židia. O prichádzajúcej katastrofe by sme mali veľmi slabé povedomie, neboli by sme na ňu mentálne pripravení, neboli by sme odhodlaní sa pobiť s nepriaznivými podmienkami. Miesto toho by sme čakali a uchýlili sa práve k tej iracionalite a v zúfalstve by sme naše nádeje čoraz väčšmi upierali do pomoci zvonku alebo "zhora". Ktorá by, ako to už chodí, neprichádzala.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"