Napriek tomu ze zijeme od marca medzi ludmi iba v respiratoroch sa pri pribuznych v zdravotnictve tomu clovek uplne nevyhne
Ked ide clovek po 7 dnoch na PCR test tak je aj v pripade ze nema ziadne priznaky riziko false negative male?
Pri PCR neexistuje false negative a false pozitive. PCR sa povazuje za uplne presne.d-s napísal: Ked ide clovek po 7 dnoch na PCR test tak je aj v pripade ze nema ziadne priznaky riziko false negative male?
Myslím, že tých desať dní sa ráta od dátumu posledného kontaktu s pozitívnym, nie od dátumu testu. Platí to v prípade, že je test negatívny a človek nejaví žiadne príznaky.emkac napísal:plati take vseobecne zovseobecnenie, ze potencionalne nakazlivy si 2-3 dni po stretnuti s chorym a cca 14 dalsich dni si este rizikovy
preto sa na test chodi 5 dni po stretnuti s nakazou a potom musis byt este 10 dni v karantene
plus minus to do seba zapada.....
vynimky su, ale su vynimocne
Na slovensku bolo plošne testovanych 3 625 332 testovaných, 38 359 pozit. 1,06%.greenie napísal:Rychlotesty vo Viedni ...
Zo 106 pozitivne testovanych rychlotestom sa len 45 potvrdilo PCR-testami ...
Pevne verim, ze tie, co zaobstarali "nasi" boli lepsie.
Počítal si zle, lebo si neaplikoval 99,2% i na plošne testovaných a to ti trosku poskočia výsledky.mondo napísal:Na slovensku bolo plošne testovanych 3 625 332 testovaných, 38 359 pozit. 1,06%.greenie napísal:Rychlotesty vo Viedni ...
Zo 106 pozitivne testovanych rychlotestom sa len 45 potvrdilo PCR-testami ...
Pevne verim, ze tie, co zaobstarali "nasi" boli lepsie.
Pri špecifitite 99,2% je 0,8% falošne pozitívných 29 000.
38 359 -29 000 = 9359 skutočne pozitívných , a pri 76,6% spoľahlivosti ostalo falošne negatívních 2859.
Ak som dobre počítal, vychádza mi to obdobne ako v AT.
ja som to bral tak, ze sa dotycny sa nakazil od pozitivneho ale nema priznakyd-s napísal: Otazka na znalych...
Ako dlho po kontakte s covid pozitivnym je clovek "rizikovy" (samozrejme ked nema ziadne priznaky)?
Je 7 dni dostatocne povedzme na 95%?
ano, toto plati, ak sa nenakazilpietro32i napísal:Myslím, že tých desať dní sa ráta od dátumu posledného kontaktu s pozitívnym, nie od dátumu testu. Platí to v prípade, že je test negatívny a človek nejaví žiadne príznaky.