Závady zbraní Glock.

cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Proste do Glockov neladujte +P laboracie a ste OK. Aj mne uz par nabojnic pri vystrele prasklo a nic okrem viacej dymu po vystrele z toho nebolo.
Naladovane je to vzdy tesne nad faktor 170 (.40S&W). Verim, ze keby som to mal prebite na faktor 200, tak mam kaboom. A nazaver dodam, ze neslo vzdy o MFS nabojnice, praskol mi uz takto aj Federal, S&B a Magtech.
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

pred rokmi mali glocky v styridsiatke problem s tym ze nebola podopreta komora. je to vysokotlakovy naboj a tato kombinacia ustila do havarii ak sa nedobre zbehli vsetky premenne. ako je na tom terajsia produkcia netusim.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

pokial viem bola to prva a druha generacia, trojka a stvorka v .40 problemy uz nemaju - barrel je supported
cubitko
častý prispievateľ

Marek ani 3 a 4 generacia v .40S&W nema fully supported chamber. Ked sa zbehne sulad zlych okolnosti tak kludne ku kaboomu dojst moze. Ako hovorim, nesypte do toho viac prachu nez je potrebne :)

Take GECO 170gr. ma od vyroby rychlost 1106 - 1120 fps (cca 340 m/s),
energiu 633.88 J a Faktor 189. Na tuto uroven by som radsej pouzite nabojnice neprebijal.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

zle som sa vyjadril, myslim, ze je ciastocne podopreta komora, nie full
limo222
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Tak som vcera vymenil prasknuty plast udernika, po 11tich rokoch, x-tisic vystreloch a suseni uz mal chudak dost :-) suciastka na sklade a minuta roboty, toto mam na gecku rad ;-) zatial je to druha vec (po pruzine spuste), co odisla a to ho vobec nesetrim...
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Po cca 15tis odporucam min. vymenit biciu pruzinu udernika za novu. Moja bola unavena a o cca 8mm kratsia ako nova.
Paradoxne mi to pomohlo odhalit "uzasne" strelivo s betonovou zapalkou od slov. vyrobcu :) kde otlacok na zapalke mal len slaby kruhovy znak.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Menil by som to skôr než po 15k a rovno všetkých 8 pružín (či koľko ich tam je). Pri cene tých tisícov streliva je to zanedbateľný výdaj.
cubitko
častý prispievateľ

Presne tak, kto chce mat spolahliveho glocka, vymeni pruziny kazdy rok a ma pokoj. Niekedy ale shit happens a mne praskla spustova pruzina od zev-techu cca po 2000 ranach :roll:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

abakan: kde mám zásluhy? Nebyť mňa, tak tam rozoberáš blokáciu :twisted:
inspiring_austin

yarco napísal:Menil by som to skôr než po 15k a rovno všetkých 8 pružín (či koľko ich tam je). Pri cene tých tisícov streliva je to zanedbateľný výdaj.
Som za prevenciu, i ked zas rad dodrzujem: co nie je pokazene, to netreba opravovat. Ale pomenim.
inspiring_austin

Zoidberg37 napísal:abakan: kde mám zásluhy? Nebyť mňa, tak tam rozoberáš blokáciu :twisted:
paradoxne, blokacia v tom raz bola vinne. ale ano, Ty si ma nakopol na tuto spasonosnu myslienku. dostavas maly cerveny puntik :wink:
yarco
moderátor

abakan napísal:co nie je pokazene, to netreba opravovat
Výmenu pružín neberiem ako opravu, ale ako prevenciu na spôsob pravidelnej výmeny oleja v aute. :wink:
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

tiez vymeniam pruziny. Glock 31 mam uz vyse rok tak som ich povymienal. G17 som kupoval pouzity, tak som hned po prepise vymenil pruziny. Najdolezijtesie z hladiska funkcnosti su asi vratna a spustova
yarco
moderátor

Ťažko povedať - najdôležitejšie.
Ak ti napr. praskne pružina vyťahovača, nevytiahne ti nábojnicu, ak pružina záchytu zásobníka, nebude ti držať zásobník v šachte, ak pružina zámku záveru, môže ťa vlastný záver predbehnúť o pár metrov ... :wink:

Najnamáhanejšie budú asi spúšťová, vratná a zápalníková.
Z informácií na webe mám dojem, že prasknutie pružiny sa najčastejšie prihodí u pružiny záchytu záveru a u spúšťovej. U tej druhej sa dá (už i tak nízke) riziko zlyhania zminimalizovať napr. použitím NY spúšte.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"