Chystaná novela zakona o zbraniach
-
inspiring_nobel
2 Panzer : pozeral som ustavu, clanok 103 odsek 2 "Tá istá osoba môže byť zvolená za prezidenta najviac v dvoch po sebe nasledujúcich obdobiach. ". Kedze stary ujo taha uz druhe volebne obdobie, v tretom nemoze kandidovat. Ak si to spravne vysvetlujem, v nasledujucom by musel pauzovat a kandidovat moze az v dalsom, co vzhladom na jeho vek je uz nepravdepodobne. Takze teraz pre neho uz nie je hlas ludu hlas Bozi, ale stekanie na karavanu 
- Yuri the GUN NUT
- prispievateľ
- Registered for: 17 years 1 month
páni, ja sa len chcem spýtať či bude možné bez výnimky si zakúpiť a mať na zbrani napr. laserový zameriavač - niekde som to tu na fóre čítal a skoro ma porazilo, lebo ja som si prednedávnom kúpil na svoj Glock 19 taktické svetlo GTL 11 a taaak hrozne som chcel aj to s laserovým zameriavačom, ale keďže v našej drahej republike píšu zákony idioti (s urážkou poprosím
) čo nevedia o zbraniach skoro nič a väčšina z nich hádam ani zbraň v ruke nedržala, tak som si spomenul, že mi to zákon zakazuje 
Vlado999 napísal:2 Panzer : pozeral som ustavu, clanok 103 odsek 2 "Tá istá osoba môže byť zvolená za prezidenta najviac v dvoch po sebe nasledujúcich obdobiach. ". Kedze stary ujo taha uz druhe volebne obdobie, v tretom nemoze kandidovat. Ak si to spravne vysvetlujem, v nasledujucom by musel pauzovat a kandidovat moze az v dalsom, co vzhladom na jeho vek je uz nepravdepodobne. Takze teraz pre neho uz nie je hlas ludu hlas Bozi, ale stekanie na karavanu
nechcel som moc rozvádzať svoje predch. prísp.
Vcera som bol v DEASe ulovit zopar 45 na trening a nedalo mi neopytat sa na federaly EFMJ. Velmi ochotny pan to skusal preverovat u importera(samozrejme som ho podpichol ze keby sa mu ich podarilo zohnat vo vsetkychg razach ze by spravil vyborny biznis) no kedze bol obed tak si zobral moje cislo ze zavola importera a da mi vediet. Neskor mi zavolal s "objavom" ze sa jedna o expanzne strelivo a ze dovozca ich ZATIAL nedovaza. Ale ze sa priravuje uprava zakona v tomto smere...
Tak som sa dostal oklukou k mojej otazke: Poculi ste niekto nieco take ze by sa u nas pripravovalo povolenie expanziek (HP) do kratkych zbrani v novej uprave zakona? Zeby sa konecne do zakona dostalo nieco co dava zmysel?
Tak som sa dostal oklukou k mojej otazke: Poculi ste niekto nieco take ze by sa u nas pripravovalo povolenie expanziek (HP) do kratkych zbrani v novej uprave zakona? Zeby sa konecne do zakona dostalo nieco co dava zmysel?
agger:
V praxi by to mohlo vyzerat tak, ze vdaka novej novele sa obchodnici prestanu bat expanzneho streliva vratane EFMJ, ktore oni za expanzne len povazuju.
Cize EFMJ by sa konecne mohli objavit na pultoch nasich predajni, teda aspon tych, ku ktorym dorazi informacia o novej novele zakona
Ako by povedal slepy - uvidime...
V praxi by to mohlo vyzerat tak, ze vdaka novej novele sa obchodnici prestanu bat expanzneho streliva vratane EFMJ, ktore oni za expanzne len povazuju.
Cize EFMJ by sa konecne mohli objavit na pultoch nasich predajni, teda aspon tych, ku ktorym dorazi informacia o novej novele zakona
Ako by povedal slepy - uvidime...
-
magical_robinson
V Zbierke zákonov SR práve vyšla novela zákona o zbraniach a strelive. Novela má číslo 92/2010. Podstatná zmena je tento nový paragraf - citácia zo zákona:
4. Za § 14 sa vkladá § 14a, ktorý znie:
„§ 14a
Nesmie sa uzatvárať zmluva na diaľku,15a) ktorej
predmetom je nákup a predaj zbrane alebo streliva, ak
tento zákon neustanovuje inak.“.
Poznámka pod čiarou k odkazu 15a znie:
„15a) § 9 zákona č. 108/2000 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom
predaji a zásielkovom predaji v znení neskorších
predpisov.“.
Novela vstupuje do platnosti 28.7.2010 takže koniec nákupu diaboliek, vzduchoviek a podobne cez net.
4. Za § 14 sa vkladá § 14a, ktorý znie:
„§ 14a
Nesmie sa uzatvárať zmluva na diaľku,15a) ktorej
predmetom je nákup a predaj zbrane alebo streliva, ak
tento zákon neustanovuje inak.“.
Poznámka pod čiarou k odkazu 15a znie:
„15a) § 9 zákona č. 108/2000 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom
predaji a zásielkovom predaji v znení neskorších
predpisov.“.
Novela vstupuje do platnosti 28.7.2010 takže koniec nákupu diaboliek, vzduchoviek a podobne cez net.
-
inspiring_kepler
A nahodou neupravia zakona aj tak, ze bude jedno z akeho materialu je strela, ale ked v cieli expanduje tak je automaticky zakazana.
Myslim na tu fintu s "a táto deformácia je spôsobená dutinou v hrote strely.", ze moze byt expanzna ale nesmie mat dutinu v hrote strely co je samozrejme trapne formulovane.
Ked niekoho picnem u nas legalnym Federal EFMJ a potom nejakym u nas nelegalnym bazmekom co ma v hrote dutinu "Hollow Point" tak asi strelny kanal po strele bude rovnaky
Myslim na tu fintu s "a táto deformácia je spôsobená dutinou v hrote strely.", ze moze byt expanzna ale nesmie mat dutinu v hrote strely co je samozrejme trapne formulovane.
Ked niekoho picnem u nas legalnym Federal EFMJ a potom nejakym u nas nelegalnym bazmekom co ma v hrote dutinu "Hollow Point" tak asi strelny kanal po strele bude rovnaky
-
inspiring_kepler
-
inspiring_kepler
Mne ide o to, aby bol zakon v tomto smere viac "rozkecany" a predajcom streliva bolo na 100 % jasne kedy ide o zakazane strelivo a kedy nie, aby vedeli co mozu objednat a co nie. Ja si myslim, ze tato "trapna" definicia vedie k tomu ze radsej predajcovia neobjednaju nic a my potom mame s takej definicie velke ...
Logika predajcov je často taká, že "špeciálne" strelivo do krátkych zbraní neobjednávajú nie pre nejaké nedostatočné definície v zákone, ale jednoducho preto, že sú presvedčení, že drahšie "špeciálne" strelivo nepredajú v dostatočnom množstve, aby sa im to oplatilo. Strelci si kúpia krabičku-dve, ktoré im potom vydržia roky. Pre predajcov i dovozcov je výhodnejšie, keď sa strelivo predáva vo veľkom a používa sa na šport. Toto mám nezávisle od dvoch rôznych predajcov.
Strelny kanal bude pradepodobne rovnaky no zdeformovane EFMJcko ostava v celku, na hrote strely je plast stale spojeny a je dobre viditelny roztlaceny plastovy valcek. HP sa roztvori, potrha plast a s vysokou pravdepodobnostou fragmentuje.BKSL napísal:Ked niekoho picnem u nas legalnym Federal EFMJ a potom nejakym u nas nelegalnym bazmekom co ma v hrote dutinu "Hollow Point" tak asi strelny kanal po strele bude rovnaky
Staci aby nejaky dobrak doplnil: ... ,alebo rozdilenou hustotou strely... a EFMJcka pre nas su historiou...