BKSL, keď vravím, že mi to povedali dvaja na sebe nezávislí predajcovia, tak to vravím práve preto, že mi to povedali dvaja na sebe nezávislí predajcovia. Možno poznáš iných, ktorí sú radi, že predajú pár desiatok, možno stoviek kusov. Určite sú aj takí. Ja však hovorím o takých, ktorí mi detailne vysvetľovali, že im sa to neoplatí. V jednom prípade som si celkom istý, že sme sa nebavili konkrétne ani o EFMJ, ale o inom - podľa nášho zákona úplne "bezproblémovom" - strelive. V jednom prípade som zase namietal, že keby niekto priviezol EFMJ v .40 SW, určite by sa rýchlo rozchytalo, keďže na Slovensku je nezohnateľné a pasieme po ňom viacerí. Na to som si vypočul, vraj to nie je zaujímavé, že by viac stáli licencie a dovoz, ako by na tom predajca zarobil (podľa mňa blbosť, ale neva).
Ak narážaš na iné prekážky, tak samozrejme pri prejavení záujmu o strelivo ako je EFMJ si vypočuješ aj argumenty, že je ilegálne, alebo žeby ho na KEÚ vyhlásili za nedovolené (naposledy som si to vypočul v Hermese). Takže asi tak... Aby som to zhrnul a nemusel zas niekomu niečo dovysvetľovávať: problém teda nie je iba v charaktere streliva, ale aj v myslení našich obchodníkov.