Zbroják, skúšky a literatúra
tu colnicu som sa doslova biflil, aj ked som vedel, ze je to somarina. Ze ked nahodou sa vyskytne taka situacia tak jednoducho dojdem na PZ odd. zbrani a spytam sa na postup a podla ich navodu spravim vsetko ako kaze zakon.
podla mna ovela podstatnejsie boli veci tykajuce NO, KN, ulozenia zbrani a streliva, kategorizacia, strelnica, zdravotna priprava, ...
podla mna ovela podstatnejsie boli veci tykajuce NO, KN, ulozenia zbrani a streliva, kategorizacia, strelnica, zdravotna priprava, ...
ja sa uz dlho chystam - no stale neico a nieco a vzdy to odkladam - teraz uz by som to chcel zralizovat no natrafil som na problemik - chysta sa novelizacia a tym padom by sa mala menit ta "cervena" kniha na ucenie tak neviem mam pockat a naucit sa s aktalneho vidania a ist na skusky taraz alebo pocka kym sa to novelizuje (niekde som cital ze okolo 8. toho roku??)
omg sorry uz som to presiel.. probelm to nieje
ale v teme "chystana novela atd.." napisla next nieco otom ze z doverihodneho zdroja vie ze sa zmenia aj skusky a budu o nieco tazsie. asi sa radsej poponahlam.
Ale mam este nieco- sk A - dostanu ju vraj lahsie ludia ktory maju zivnost - mna napadli dve varianty (uvahy) prva: spravim si zivnost- podam ziadost o ZP- spravim skusku - zrusim zivnost (a zaplatim odvody len za tu chvilu co som potreboval ku skuske ZP)myslim ze niekto nebude overovat ci som potom zrusil zivnost alebo nie a tiez si myslim ze ty co ziadali sk A prave na zivnost velke percento tu zivnost uz tiez nema.
Druha varianta- moja mama ma zivnost a ma kadernicky salon. Ona by zivnost zrusila - prevzal by som ju na seba (s tym ze poplatky by ostali nanej - ja by som bol len papierovo zivnostik)
-takze co bude lepsie? Ano priznavam su to spekulacie ale system je nastaveny tak ze obycajny smrtelnik dostane A tazko..
Ale mam este nieco- sk A - dostanu ju vraj lahsie ludia ktory maju zivnost - mna napadli dve varianty (uvahy) prva: spravim si zivnost- podam ziadost o ZP- spravim skusku - zrusim zivnost (a zaplatim odvody len za tu chvilu co som potreboval ku skuske ZP)myslim ze niekto nebude overovat ci som potom zrusil zivnost alebo nie a tiez si myslim ze ty co ziadali sk A prave na zivnost velke percento tu zivnost uz tiez nema.
Druha varianta- moja mama ma zivnost a ma kadernicky salon. Ona by zivnost zrusila - prevzal by som ju na seba (s tym ze poplatky by ostali nanej - ja by som bol len papierovo zivnostik)
-takze co bude lepsie? Ano priznavam su to spekulacie ale system je nastaveny tak ze obycajny smrtelnik dostane A tazko..
-
friendly_lamarr
asi budem musiet tu zivnost, lebo nemam nikoho "znameho" kto by mal firmu alebo nico podobe a vystavil mi potvrdenie ze prevazam vacsiu fin. hotovost - ale toto by bolo dobre riesenie lepsie ako zakladat zivnost a platit odvody.. aj ked do socialky a na danove sa da napisat vyhlasenie ze na zivnost som ziadne primi nemal a tym padom odpadaju odvody ale na zdravotnu treba tak ci tak..
-
friendly_mayer
Zdravim,
mam pred skuskami (BA) a chcel by som sa opytat, ci je tu niekto , kto robil skusky v pslednej dobe alebo ma spolahlive info, co NAOZAJ staci naucit sa iba tie otazky, kt. su v cervenej knizke. Ucim sa sice naspamat aj niektore casti Zakona o strelnych zbraniach a strelive a Trestneho zakona + Trestneho poriadku, ale je toho celkom dost
Vdaka za kazdu odpoved!
mam pred skuskami (BA) a chcel by som sa opytat, ci je tu niekto , kto robil skusky v pslednej dobe alebo ma spolahlive info, co NAOZAJ staci naucit sa iba tie otazky, kt. su v cervenej knizke. Ucim sa sice naspamat aj niektore casti Zakona o strelnych zbraniach a strelive a Trestneho zakona + Trestneho poriadku, ale je toho celkom dost
Vdaka za kazdu odpoved!
-
friendly_lamarr
U nás pri skúškach bolo 8 priečinkov, z každého bolo treba vytiahnúť jednu obálku , tak sme mali z každej časti jednu otázku. V obálke boli tie otázky do slova, ktoré sú v červenej knihe. Takže keď na tieto otázky vieš odpovede, tak to máš ok. Okrem toho nepotrebuješ nič. Dostaneš pôl hodinu na prípravu, napíšeš poznámky v krátkosti. Keď si na rade, prečítaš otázku, odpovieš. Keď môžem poradiť, tak odpovedať bez zbytočných litánií, v kratkosti, aby policajt - prokurátor videl, že vieš, o čom hovoríš.Treba hovoriť plynule, bez nnnoooo, hmmmm, asi , ale .. a nehádať ,že keď nie táto,tak tento.. Pri dvoch otázkach mňa nenechali ani dohovoriť, povedali , že to stačí, ďalšiu otázku.Trvalo to celé cca 6-7 minút. Boli sme tam ôsmi na skúške tak pred mesiacom, veru štyria len koktali , hmmmovali, a ani to neurobili. Okrem vytiahnutých otázok ma nepítali na nič, podľa zákona ani nemohli.
Prajem veľa šťastí na skúškach.
Prajem veľa šťastí na skúškach.