Postup získania ZP skupiny A

Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

presne
Aby som bol presny, rozsirujem o Ecko, Acko mam uz 3 roky
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Doniesol by som im vlastnu ziadost so vsetkym co zakon pozaduje a bavil by som sa natom, ako sa ju snazia neprijat.
Ale tak snad ked uz mas Acko tak nebudu blbnut.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Ale budu, oni to beru ako novu ziadost ci novy zbrojak a budu znova prehodnocovat vo svojich hlavickach potrebu vydat Acko.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Telra: prečo takto verejne dokazuješ svoju neznalosť???
Najprv napíšeš riadky o odôvodnení sk.A, rozvíriš debatu o získavaní sk.A a následne pleskneš, že iba meníš trv.bydlisko a rozširuješ na sk.E. :roll:

Tvoj post vlastne ani nepatrí do tejto témy. :wink:
telra
častý prispievateľ

peterson: ja som sem len napisal postreh o tom, co je uvedene ohladom skupiny A na tlacive, ktore rozdavaju na Zaporoskej 8
peterson
expert

o tom je tu popísaného už dosť. A BA 5 sa naposledy predsa zviditeľnila použitím rozhodnutia US SR, ktoré v skratke hovorilo, že občania sa nemusia chrániť sami, lebo v štáte fungujú OZ na ich ochranu...
(čítal som to rozhodnutie KR PZ, kde to bolo uvedené)

Takže, platí individuálny meter, ktorý napr.BA 5 zvykne aplikovať na žiadateľov.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Mna PPZ nebude mat rado :?

Chcel som od nich 'aktualne tlacivo', kedze onoho casu mi na ZaS u nas povedali, ze tlacivo je stare, odpoved prisla:
Dobrý deň pán XXXX,

na základe Vášho podania Vám zasielam stanovisko Odboru dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru:

„Odbor dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru obdržal Vašu žiadosť o zaslanie platného tlačiva žiadosti o vydanie zbrojného preukazu na e-mail. K žiadosti uvádzame nasledovné:

Vzor tlačiva žiadosti o vydanie zbrojného preukazu, ktorý je uverejnený na internetovej stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky http://www.minv.sk/?zbrane-a-strelivo, je platný a obsahuje všetky náležitosti žiadosti o vydanie zbrojného preukazu podľa § 17 zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Niektoré okresné riaditeľstvá Policajného zboru vzor uvedeného tlačiva doplnili o konkrétny okres, aktuálny rok prípadne iné údaje napr. k platbe za žiadosť. Tlačivo žiadosti o vydanie zbrojného preukazu Vám zasielame v prílohe e-mailu a samozrejme Vám ho poskytnú aj na oddelení dokladov OR PZ Košice.“

S pozdravom,

Mgr. Zuzana Szabová
oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru
Takze keby niekoho vracali rukou vypisanu ziadost, ci ziadost zo stranok Min. vnutra, tak odporucam si vytlacit toto tu.
Naposledy upravil/-a Mesi v 11 Mar 2014, 18:00, upravené celkom 1 krát.
shagvantofi
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa shagvantofi »

Zdravim pani, poradte mi prosim. Chcem si zaziadat o sk.A a potreboval by som zistit, ci ku ziadosti potrebujem prilozit vypis zo zivnostenskeho registra, alebo by mohla stacit overena kopia zivnostenskeho listu?
Vdaka.
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

V zakone sa o nicom takom nepise.
Podas ziadost s fotkou, zaplatis poplatok a cakas.
Bud to vezmu a ides na skusky, alebo nevezmu s nejakou omackou preco nie a ty sa odvolas.
Ak chcu nieco navyse, konaju nad ramec zakona.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

V podstate existuju dva typy ziadatelov o ZP sk. A - Ti co chcu a ti co chcu skusit.

Ti co chcu, citaju, hladaju a uspesne dostanu a ti co chcu skusat sa len na opatku otacaju v urovni dveri useku ZaS. Ako by Tomi povedal, 'vyskusali ste, nevyslo'.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

telra napísal:...
Pri citani ziadosti o novy citam ze dovody na Acko:
a) "uvedenie konkretnych dovodov ohrozenia bezpeconsti vlastnej osoby a majetku a predlozenie pisomnych podkladov poukazujucich na ohrozenie osoby a majetku (podanie trestneho oznamenia alebo viacerych oznameni z dovodu obavy o bezpecnost vlastnej osoby a majetku)
Parafraza:
b) profesionalna cinnost pri ktorej je predpoklad ohrozenia (napr. sudca, prokurator,exekutor)
c) vykon statnej sluzby

Hm, to uz je celkom oficialne a NAD ramec zakona, alebo sa mylim? tlacivo mam z petrzalskeho odelenia zbrani
Podľa mňa to nie je nad rámec zákona, skôr ide len také podprahové ovplyvňovanie príslušníkov aj žiadateľov.

Totiž ak máme v ruke rovnakú verziu toho tlačiva, tomu tvojmu textu predchádza veľmi dôležitý úvod:
"Za preukázanie a odôvodnenie potreby nosiť (A) zbraň a strelivo sa môže považovať:"
telra
častý prispievateľ

yarco dobre vravis a mudro.

Dnes som to absolvoval a bez problemov, preukaz rozsireny v pohode, adresa zmenena tiez
gereta
prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 3 months

Príspevok od používateľa gereta »

Tak prihodím trochu aj ja do mlyna...
Konečne som sa odhodlal vzhľadom na potrebu získania ZP podať si žiadosť. Vzhľadom na okolnosti som nad ničím iným ako nad A ani neuvažoval. Z dôvodu, že s puškami som už dlhú dobu kamarát, tak som pridal aj E a F - aby som nemusel riešiť nejaké tie "zbierkové" záležitosti. Tento web mi v mnohom pomohol (ďakujem všetkým hodnotným prispievateľom) a tak som v jeden deň vybavil psychouša, doktora a členstvo v streleckom klube a na druhý doniesol všetky podklady na OR PZ vrátane vyplnenej žiadosti. Milá slečna/pani si to na oddelení ZaS prebrala a hneď ma upozornila, že oni majú na žiadosť svoje tlačivo, ktoré malo z druhej strany zápis o skúške + na prvej strane miesto na vyjadrenie náčelníka a vedúceho odd. dokladov.... hmm.
No tak som vzal pero a vyplnil ich žiadosť. Pri zistení, že tam mám A na mňa pozrela a tak som vybalil nejaké tie ŽL overené notárom s poznámkou, že ak ich potrebujú vzhľadom na rôznorodý folklór jednotlivých odd. ZaS, tak nech si ich nechajú. Potom poznamenala niečo v zmysle, že to ešte nezaeviduje a že sa mi prípadne na druhý deň telefonikcy ozvú, načo som obalený dávkou zdravej asertivity zahlásil, že ja som si zákonnú povinnosť splnil a keď niečo majú nech sa vyjadria písomne v správnom konaní a že nevidím žiadnu právnu prekážku v zaevidovaní mojej žiadosti. Skúška mala byť asi o 1,5 mesiaca. Návštevu som nemal (možno lustrovali - neviem), ale taký čistý ako ja bol len jeden a toho ukrižovali v 33ťom pri Jeruzaleme... :lol:
Asi 2-3 týždne pred skúškou som našiel v schránke oznámenie o liste z PZ, ale nakoľko pošta otvárala až v Pondelok, tak som cez víkend dumal, či náhodou nechcú nejakú slohovú prácu ako zdôvodnie na A nakoľko som sa v žiadosti vyjadril celkom stručne, ale jasne. Nebol by problém s odvôvodnením (to si musí ale každý zvážiť sám - čo kus to originál) ale nebolo to potrebné lebo mi prišla pozvánka na skúšky. Vzhľadom na to, že som zvyknutý na prácu s paragrafmi (takmer denne sa na ne odvolávam pri mojej činnosti), tak som sa "nadrtil" celý zákon o ZaS, vrátane TZ,TP... na "paragrafovej úrovni" a vybral sa na skúšku. Odpovedal som prvý nakoľko som sa dosť ponáhľal. Písomná príprava "nula" a čakal som kým ostatní doťahajú obálky a išiel som odpovedať. Na moje prekvapenie som dostal od milej pani príslušníčky za každou odpoveďou vždy nejakú otázku, ktorá sa ale netýkala bezprostredne odpovedanej otázky, čo podľa diskuie tu na webe nebýva zvykom... :shock: Nevadilo mi to, lebo som sa poctivo učil kvôli sebe a nemal som problém hocičo zodpovedať. Takže som okrem "svojich ôsmych" dal ešte: uloženie zbrane, nákupné povolenie, zbrane kat.D, ešte niečo, čo si už nepamätám a nakoniec to zabil pán prokurátor otázkou, "že keď som im tak pekne rozobral NO, tak nech ešte dám KN a rozdiely medzi nimi.." - WTF? :o Tak som dal aj KN + prišla ďalšia s tým či existuje prípad na NO voči zvieraťu...
Všetko som zodpovedal a v duchu som sa bavil na bledej farbe všetkých čo robili prípravu, keď videli čím na mňa "strieľajú" skúšajúci :lol: . Praktická časť sranda sama o sebe, príslušníčka zasekla náboj do vyhadzovacieho okienka nejakej ČZety, ukázala mi bezpečný priestor. A tu som zase ja pobavil osadenstvo s hláškou, že ak chce odstrániť závadu nemám s tým problém, ale moja otázka bola o streľbe na popre... :lol: a tak si závadu odstránila sama a ja som predviedol čo a ako s tým, že som na záver pri vybití zbrane "zabudol v tej euforickej atmosfére na ranu istoty" - tu ma zase pobavili oni... :lol:
Tak som znovu zobral ČZetu (s jasne natiahnutým kohútom - ja blbec) zo stola, kukol do komory a ku spokojnosti všetých "šupol" jednu istotku.. 8) - a bolo vymalované.
Tí po mne (musel som čakať na chodbe - WTF?) išli von v rýchlejšom slede.. Neviem či mňa vhľadom na Á-čko, alebo iný mne neznámy dôvod takto vyobracali, ale musím im uznať (ja by som na ich mieste spravil asi tiež to isté), že právo nosiť "naládovaný kvér" nemôžu dať každému blbcovi... (toto prosím nekomentovať)
Takže suma sumárum som sa stal držiteľom A-E-F.
Uff, toto je môj najdlhší príspevok v živote, ale možno niekomu pomôže. Ešte chcem zdôrazniť, že zdôvodnenie má každý iné a musí si ho obhájiť sám a takisto priebeh a vyžadované vedomosti sa určite líšia podľa toho na ktorom OR PZ skúšku absolvuje.
peterson
expert

ak dobre čítam v tvojom profile bydlisko DS- tak mám jednu pripomienku.
Pokiaľ viem, tak PPZ už zrušilo ten rozkaz R OR PZ v DS, ktorým si on uzurpoval právo vyjadrovať sa k udelovaniu oprávnenia nosiť zbraň. Takže to tlačivko(s podpisovou doložkou riaditeľa) , ktoré ti kolegynka išla nanútiť - je pokračovanie v ich svojvôle. R OR PZ neni správny orgán.

Ak ešte pôjde niekto v DS alebo inde žiadať o ZP a dostane taký papier, nech ho oskenuje a posunie mi ho.
vigorous_almeida

Príspevok od používateľa vigorous_almeida »

Dobry den. ZP skup.E mam 5 rokov, ale strielam hlavne rekreacne, neni som ziaden reprezentant SR. Chcem sa opytat aku mam sancu ze mi schvalia rozsirenie na skup A? Ziadam o A preto, ze nosievam kazdy den trzbu do banky na ucet firmy. Sumy su od niekolko 100do niekolko 1000 eur (maximalne tak 4-5tisic). Vsetky podmienky na rozsirenie podla mna splnam, nikdy som nebol trestany ani vysetrovany za trestny cin, skusku odbornej sposobilosti som zlozil pred 5 rokmi a lekar so psychologom nebudu problem si myslim.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"