Epidémie - karantény
-
inspiring_cori
Denne vo svete zomieraju vsetky vekove kategorie na vsetky mozne priciny. A "nikoho" to nezaujima. Az doteraz. Zacali sme to sledovat, novinari (bez rozmyslu a kontextu) reportovat a konspiratori onanovat. Lebo dostali vakcinu. Ale najprv treba dokazat pricinu a nasledok. Inak z toho vznikne rovnaka hlupost ako keby tvrdime, ze ti ludia zomreli pretoze sa napili vody, zhlboka nadychli alebo pred nimi presla cierna macka. Spomenie si dnes este niekto na tych norskych gerontov, ktori zomierali a pred tym im dali Pfizer? (A zomieraju denno denne, s vakcinou aj bez)
Ale strach treba davkovat, tak uz nestrasime umrtiami starych, ale mladsich. Sice zatial rovnako bez dokazanej kauzality, ale naco sa namahat dakym preverovanim a myslenim.
Kazdopadne je fajn, ze sa o embolii hovori. Mnohi sa naucia nieco nove a dokazuje to, ze je dopyt po preverenych a maximalne bezpecnych liecivach. To je len a len dobre.
Ale strach treba davkovat, tak uz nestrasime umrtiami starych, ale mladsich. Sice zatial rovnako bez dokazanej kauzality, ale naco sa namahat dakym preverovanim a myslenim.
Kazdopadne je fajn, ze sa o embolii hovori. Mnohi sa naucia nieco nove a dokazuje to, ze je dopyt po preverenych a maximalne bezpecnych liecivach. To je len a len dobre.
Kolko asi tak trva dokazanie pricinnej suvislosti? Dovtedy je logickejsi konzervativny pristup ako slepa dovera k novej vakcie. Toboz od Astry, ktora mala problem ziskat aj tieto horucou ihlou site pandemicke povolenia.
Pitva toho slovenského prípadu už prebehla a predbežné stanovisko súdneho znalca je, že smrť nebola zapríčinená očkovaním.
Kedy bude finálny záver - neviem.
Medonos: prepáč, ale to čo píšeš nie je žiadna dokázaná príčina, ktorá nerobí vakcínu nebezpečnou. Mne sa takéto argumenty výslovne priečia. Ale na krčmovú debatu to je adekvátne. Na základe toho čo píšeš, to môžem otočiť a napísať, že 18 krajín v EU vakcínu neodmietlo, čo je o 100% viac ako tých druhých. Tiež to, že CH nie je najmúdrejšia krajina s najlepšími rozhodnutiami vo svete. Čo sú toto za argumenty? Však je zrejmé, že to či sa vám iba bude/nebude v krajine podávať majú v rukách politici a (bohužiaľ) nie vedci.
Len aby bolo zrejmé, ja tu vakcínu neobhajujem, ale rovnako nebudem vypúšťať názory založené na emóciách, a odhadoch, ktoré budem prezentovať za dôkazy. Takých webov je dosť. Aj sociálnych sietí (teda tipujem, že sa radikálne za posledné obdobie nezmenili).
Zatiaľ všetko čo som doteraz niekde čítal, tak ho dosť rezervované postoje lekárov a vedcov voči týmto (zatiaľ) konšpiráciám.
Kedy bude finálny záver - neviem.
Medonos: prepáč, ale to čo píšeš nie je žiadna dokázaná príčina, ktorá nerobí vakcínu nebezpečnou. Mne sa takéto argumenty výslovne priečia. Ale na krčmovú debatu to je adekvátne. Na základe toho čo píšeš, to môžem otočiť a napísať, že 18 krajín v EU vakcínu neodmietlo, čo je o 100% viac ako tých druhých. Tiež to, že CH nie je najmúdrejšia krajina s najlepšími rozhodnutiami vo svete. Čo sú toto za argumenty? Však je zrejmé, že to či sa vám iba bude/nebude v krajine podávať majú v rukách politici a (bohužiaľ) nie vedci.
Len aby bolo zrejmé, ja tu vakcínu neobhajujem, ale rovnako nebudem vypúšťať názory založené na emóciách, a odhadoch, ktoré budem prezentovať za dôkazy. Takých webov je dosť. Aj sociálnych sietí (teda tipujem, že sa radikálne za posledné obdobie nezmenili).
Zatiaľ všetko čo som doteraz niekde čítal, tak ho dosť rezervované postoje lekárov a vedcov voči týmto (zatiaľ) konšpiráciám.
Mesi ,
Vymazal som svoj príspevok , ešte skôr ako si zareagoval , nechcem konfrontáciu na tému kde nie som žiadny odborník .
V prvom rade som reagoval na príspevok kde autor píše v závere o embólii , štýlom ktorý sa dá pochopiť tak, že len nieketo vie o čom píše a plebs tomu nerozumie , tak to sa teda veľmi mýli.
Teraz k faktom , očkovanie AZ pozastavilo niekoľko krajín EU . To , že uvádzaš , že doposiaľ je o 100% viac krajín ktoré AZ používajú znamená aj to , že cca 33% to už pozastavilo , čo ale v čase písania tohoto príspevku nemusí už byť pravda .
Nikdy by som si nedovolil bez faktov označovať iné ako názory krčmovými rečami , konšpiračnými tóriami pretože XY x sa tieto veci preukázali ako pravdivé .
To že je AZ najlacnejšia je fakt , že je pozastavené jej použitie vo viacerých krajinách tiež , sedliacky rozum tiež velí spozornieť pri daroch z F aj N kde bolo očkovanie AZ pozastavené , ako filatropický dar je to len úsmevné .Nie som v tomto nijako zainteresovaný len si kladiem otázky a nie som taký bohatý aby som kupoval lacné veci .
Ceny vakcín :
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/de ... f6b220ee8/
Vymazal som svoj príspevok , ešte skôr ako si zareagoval , nechcem konfrontáciu na tému kde nie som žiadny odborník .
V prvom rade som reagoval na príspevok kde autor píše v závere o embólii , štýlom ktorý sa dá pochopiť tak, že len nieketo vie o čom píše a plebs tomu nerozumie , tak to sa teda veľmi mýli.
Teraz k faktom , očkovanie AZ pozastavilo niekoľko krajín EU . To , že uvádzaš , že doposiaľ je o 100% viac krajín ktoré AZ používajú znamená aj to , že cca 33% to už pozastavilo , čo ale v čase písania tohoto príspevku nemusí už byť pravda .
Nikdy by som si nedovolil bez faktov označovať iné ako názory krčmovými rečami , konšpiračnými tóriami pretože XY x sa tieto veci preukázali ako pravdivé .
To že je AZ najlacnejšia je fakt , že je pozastavené jej použitie vo viacerých krajinách tiež , sedliacky rozum tiež velí spozornieť pri daroch z F aj N kde bolo očkovanie AZ pozastavené , ako filatropický dar je to len úsmevné .Nie som v tomto nijako zainteresovaný len si kladiem otázky a nie som taký bohatý aby som kupoval lacné veci .
Ceny vakcín :
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/de ... f6b220ee8/
ono by bolo skvele, keby sa tu nachadzal naozaj aspon jeden odbornik, rad by som si vypocul taky nazor - ale ako som pisal - predpokladam, ze clovek od fachu by bol velmi opatrny a v podstate by nic nepovedal (Teda keby to nebol niekto na sposob pani Pekovej). Obavam sa, ze tu mame akurat vsetci informacie zo zdrojov, ktore su dostupne a zavery si mozeme robit len na zaklade usudku, comu dame vacsiu a comu mensiu vahu. Tym mojim prispevokom som chcel povedat, aby sme rozlisovali fakty od naznakov a prezentovali ich opatrne.
Medonos: akurat tie vakciny si tak skoro nekupime ako jednotlivci a predpokladam, ze ani na vyber moc nebudeme mat. Ak sa bude ockovat takymto tempom ako doteraz tak sa dostaneme do patovej situacie a do vakcinacneho kolotoca (sucastny odhad ucinnosti vakcin 3-5 mesiacov). Osobne som zvedavy, akou krivkou zacnu klesat nove pripady, resp. skor hospitalizovani o nejaky mesiac max dva.
Medonos: akurat tie vakciny si tak skoro nekupime ako jednotlivci a predpokladam, ze ani na vyber moc nebudeme mat. Ak sa bude ockovat takymto tempom ako doteraz tak sa dostaneme do patovej situacie a do vakcinacneho kolotoca (sucastny odhad ucinnosti vakcin 3-5 mesiacov). Osobne som zvedavy, akou krivkou zacnu klesat nove pripady, resp. skor hospitalizovani o nejaky mesiac max dva.
Ja by som len dodal , že pri súčasnej variabilite , mutáciách , je očkovanie kontraproduktívne .
Bohužiaľ veľa ľudí zomrelo a aj jeden z nás dlhoročný športový strelec môj super kamarát ...
Dotkol by som sa však aj témy vakcinačných pasov, môj názor je , že tiež je to len slepá ulička pretože ani vakcinácia ani prekonaná choroba a ani neg. test v podstate nič nezaručujú , práve kvôli všeobecne známym faktom . Dúfam , že v najbližších dňoch mega dávka UV žiarenia zlikviduje tento vírus aspoň v exterieri.
Bohužiaľ veľa ľudí zomrelo a aj jeden z nás dlhoročný športový strelec môj super kamarát ...
Dotkol by som sa však aj témy vakcinačných pasov, môj názor je , že tiež je to len slepá ulička pretože ani vakcinácia ani prekonaná choroba a ani neg. test v podstate nič nezaručujú , práve kvôli všeobecne známym faktom . Dúfam , že v najbližších dňoch mega dávka UV žiarenia zlikviduje tento vírus aspoň v exterieri.
Uprimnu sustrast. Obavam sa ze v najblizsich mesiacoch takato udalost este postretne mnohych.
S vakcinami to bude musiet byt ako pri chripkovych. Proste sa budu musiet kazdy rok (ak nie castejsie) prisposobovat, ina cesta asi nebude. Budeme si musiet zvyknut na suzitie s vyrusom a tomu prisposobit pravdepodobne aj nas sposob zitia a docasnych velmi striktnych zonovych obmedzeni (realne lokalne lockdowny). Potom by pravdepodobne zivot mohol byt opat znesitelnym
S vakcinami to bude musiet byt ako pri chripkovych. Proste sa budu musiet kazdy rok (ak nie castejsie) prisposobovat, ina cesta asi nebude. Budeme si musiet zvyknut na suzitie s vyrusom a tomu prisposobit pravdepodobne aj nas sposob zitia a docasnych velmi striktnych zonovych obmedzeni (realne lokalne lockdowny). Potom by pravdepodobne zivot mohol byt opat znesitelnym
Toto môže trvať aj niekoľko rokov. Treba dokázať, že u očkovaných ľudí je signifikantne vyšší výskyt niečoho (v tomto prípade smrteľnej pľúcnej embólie). Aby to bolo v tomto prípade aj nejak seriózne výpovedné (pre predstavu - aktuálne má napr UK zaočkovaných vyše 11 miliónov ľudí AZN vakcínou, a majú 13 výskytov a 1 úmrtie na PE. Pfizer to má takmer rovnako, 15 a 1 úmrtie), malo by to byť nastavené na confidence interval cez 95%, teda 2 smerodajné odchýlky. Počas pitvy pravdepodobne zistia len, že mala embóliu (potvrdia nález z CT alebo USG) a zloženie vakcíny je verejne známe, tam nie je (ani nemôže byť) niečo podozrivé z narúšania faktorov zrážanlivosti. Celkovo treba brať do úvahy že sa začína očkovať najprv staršia populácia, ktorá má kopu iných komorbidít, takže zas nebude také jednoduché porovnávať nejaké súbory ľudí.Ubik napísal:Kolko asi tak trva dokazanie pricinnej suvislosti? Dovtedy je logickejsi konzervativny pristup ako slepa dovera k novej vakcie.
Teda či je logickejšie pri 1 úmrtí na 11 000 000 zaočkovaných prestať očkovať a čakať je otázne. Napr pani ktorá zomrela v Rakúsku bola iba po prvej dávke, v UK tých 11 miliónov bez reakcie dostalo už obe.
Protilatky proti COVIDu dokazu zamotat imunitny system, napr:3500korun napísal:zloženie vakcíny je verejne známe, tam nie je (ani nemôže byť) niečo podozrivé z narúšania faktorov zrážanlivosti.
Cause of COVID-19 Blood Clots Identified
Ak by to aj robili protilatky, tak je tiez otazka ci s vacsou sancou ako samotny covid ...
Nic to ale nemeni nato co pises, ze si treba pockat.
https://www.news-medical.net/amp/news/2 ... cells.aspx
Bohvie či by toto odôvodnenie pestovania prešlo ako KN
Bohvie či by toto odôvodnenie pestovania prešlo ako KN
Anglicke video a rozhovir s lekarkou, ktora robila meta analyzu studii, skumajucich ivermektin.
https://youtu.be/vYF8bnmdQfY
https://youtu.be/vYF8bnmdQfY
https://slovensko.hnonline.sk/2318905-z ... li-maximum
Takze najlepsi (byvaly) minister pod slnkom presral 2 miliony davok vakciny ktore tu mohli byt v aprili ale budu az na jesen.
Takze najlepsi (byvaly) minister pod slnkom presral 2 miliony davok vakciny ktore tu mohli byt v aprili ale budu az na jesen.
Morčatá prežili ale ľudia pomreli . Bolo by načase sa držať faktov .
Predpokladam, ze toto tu uz nikoho neprekvapi:
Na covid zabírá volně prodejný lék proti bolesti, odhalil výzkum
Otazka:
Dna 17.3.2021 v relacii TA3 „Tema dna“ Vladimír Soták, prezident, Klub 500, majiteľ Železiarne Podbrezová, a. s. povedal, ze po dohode s lekárom každý jeho pozitívny zamestnanec dostáva vitamíny, Ivermektin, Izoprinosine a keď je potrebne dostavajú aj antibiotika (cas 59:00 min):
https://www.ta3.com/clanok/1205791/vlad ... kdown.html
Ak je tu niekto z tohto kraja moze sa prosim vyjadrit, ako to funguje ? Chcem to doporucit aj u nas.
Dakujem.
Na covid zabírá volně prodejný lék proti bolesti, odhalil výzkum
Otazka:
Dna 17.3.2021 v relacii TA3 „Tema dna“ Vladimír Soták, prezident, Klub 500, majiteľ Železiarne Podbrezová, a. s. povedal, ze po dohode s lekárom každý jeho pozitívny zamestnanec dostáva vitamíny, Ivermektin, Izoprinosine a keď je potrebne dostavajú aj antibiotika (cas 59:00 min):
https://www.ta3.com/clanok/1205791/vlad ... kdown.html
Ak je tu niekto z tohto kraja moze sa prosim vyjadrit, ako to funguje ? Chcem to doporucit aj u nas.
Dakujem.