WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

:D
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:09, upravené celkom 2 krát.
inspiring_ganguly

Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:13, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

bum: Podla mna ano. Tie postihnute u nich su sice 40-50 rokov stare a nemaju dostatocne containmenty (pre objasnenie: http://en.wikipedia.org/wiki/Containment_building ) rovnako ako Cernobyl alebo nase Bohunice ci Mochovce, ale vacsina tych novsich v japonsku uz plnotlakovu obalku reaktora ma. Hacik je ze Fukusima sice bola automatickymi bezpecnostnymi systamami okamzite vypnuta, ale napriek vypnutiu reaktorove jadro este hodnu chvilu potom fici (rozumej vyvija termicky vykon) a pri SHTF to je problem. Preto tam vcera v bloku 1 doslo k tomu vybuchu co znicil obalku reaktora, a co bude dalej zalezi od toho ci a ako sa podari limitovat ci uplne zastavit dalsie tavenie jadra (japonci ale moc detailnych informacii do medii nepustaju takze tazko zhodnotit skutocnu situaciu).

Kazdopadne i ked v tom horsom pripade by to vedlajsie ucinky malo dalekosiahle, samotny atomovy fallout by sa Europy vzhladom na vzdialenost od Japonska nemal vyraznejsie dotknut (to uz viac sa musia obavat amici ci cina/rusi).

Gunslinger
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Tak tak, najskor o cca dva tyzdne a bez efektu na europsku populaciu. Inak, takto sa to vyvija zatial:

Obrázok

Otazka je ako to bude s tymi ostatnymi (odhaduje sa ze momentalne sa topia uz tri jadra, tie problemy s chladenim pretrvavaju, ale pokial uz priroda samotna nebude zasadzovat dalsie 'udery' tak by to tam mali dostat pod kontrolu vcelku rychlo).

Gunslinger
inspiring_ganguly

Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:12, upravené celkom 1 krát.
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa BTV »

Bum, tak treba vydrzat este tri dni, priroda - cunami im ich pomoze ochladit.... :twisted:
inspiring_ganguly

Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:11, upravené celkom 1 krát.
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Vravíte, že tohto roku skončí zima skôr :twisted: ?
inspiring_ganguly

Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:11, upravené celkom 1 krát.
mab
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa mab »

neviem ci tu podobna teoria uz nebola..
http://www.topky.sk/cl/11/1244911/VIDEO ... jna-zbran-
co poviete, realne?
inspiring_ganguly

Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:10, upravené celkom 1 krát.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Ja som »

bum, a co to maju hasit Evianom ?
inspiring_ganguly

Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 18:10, upravené celkom 1 krát.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Ja som »

bum,nie v zlom, len ma trochu zarazilo tvrdenie amerikancov :)
Hasia to tym co maju po ruke. Morskou vodou pokial sa nemylim, sa hasia aj poziare na ropnych plosinach.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa agger »

Ja som: hasenie (skor chladenie) tak intenzivnej stiepnej reakcie morskou vodou moze mat za nasledok priamy poziar, ked vplyvom tepla zo stiepnej reakcie dojde k rozkladu soli na sodik a chlor. Sodik a voda je dalsia silna exotermicka reakcia, ktora nicomu nepomoze...
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"