Chystaná novela zakona o zbraniach

Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

co to ma spolocne s elektrickym impulzom :?:
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Taser vydává napětí až 50 000 voltů (50 kV)[2], používá přitom pulzů, které jsou přibližně stejné jako nervové vzruchy v lidském mozku. Zasažený člověk zůstane při vědomí, vnímá své okolí, ale není schopný ovládat své svalstvo.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

daj si to kupit niekomu co chodi do USA je to najjednoduchsia cesta ako sa dostat k lasermaxu za slusny peniaz a na Taser sa vykasli kukni kolko stoji nahradna strela a prejde Ta chut
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Jj, mne to len prislo ako taka zaujimavost, osobne si myslim, ze v sebaobrane jednotlivca - civila to nie je dobra volba - velkost na nosenie, jediny vystrel, cena...

Co sa toho lasermaxu tyka, skusim najprv popytat v army shopoch, ci by to vedeli zohnat, zaruka je zaruka, nie je to vec za korunu. Dalsia vec je, ci by to pustili na letisku von zo statov. Je to sice len ukazovatko, ale suvisiace so zbranami a to vie dakedy sposobit usmevne situacie
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

poslednych priblizne 10 prispevkov je OT.
vhodnych do temy laserove zameriavace a nie chystana novela zakona o zbraniach.
Tibor_sk
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

Next napísal:A taktiež viem z overeného zdroja že sa dosť menia skúšky na získanie ZP. Bude viac členitá a viac odborných výrazov pribudne. Takže tí, čo budú robiť zbrojak po 28 júli to budú mať podstatne ťažšie.
Pekný deň.

Mení sa aj Vyhláška 555/2003 ? Nedopátral som sa.
inspiring_bell

Príspevok od používateľa inspiring_bell »

Zdravím strelci,
chcel by som sa spýtať či sa v novele zákona o Zbranicah a strelive zmení aj vek nadobudnutia ZP prípadne nejaké úľavy v jednotlivých vekoch. Pretože som na ostrú zbraň ešte mladý avšak chcel by som športovo strieľať. V mojom prípade by trebalo zmeniť podmienku,ktorá hovorí o tom,že osobe,ktorá dosiahla 15 rokov možno vydať zbrojný preukaz sk. E v prípade,že je členom štátnej reprezentácie.Pýtam sa tu lebo ani na stránke Min. vnútra nemôžem nájsť celé znenie novely. Akurát som však postrehol,že zajtra t.j. 19.8.2010 bude novela a všetko okolo nej rozpísané v denníku SME. Mimochodom mám 17 rokov.
Ďakujem za odpovede.
Naposledy upravil/-a inspiring_bell v 19 Aug 2010, 21:52, upravené celkom 1 krát.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Neviem o tom že by sa mal meniť vek potrebný na nadobudnutie ZP. U členov štátnej streleckej reprezentácie je to od 15 rokov s písomným súhlasom rodiča, u člena poľovnej organizácie je vek 18 rokov a platný poľovný lístok, inak 21 rokov.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

nie, vek sa nemenil... som zvedavy na to vydanie dennika SME, snad to nedopletu :lol:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

"Aj ked sa mozno nezda, paintbalove a airsoftove zbrane mozno v krajnej nudzi pouzit na nutnu sebaobranu" :lol: :lol: :lol:

nesklamali ma
http://dennik.sme.sk/
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Hmmm. To tie dve strany s obrázkom motorkára s pluvátkom a airsofťáka sú ten sľubovaný podrobný článok o novele zákona? :shock: :shock: Do... aj s novinármi...
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Som netusil ze skorpik je vzor 57... hm, hm :D
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Priamy odkaz na ľavú stranu:
http://dennik.sme.sk/vydanie/20100819/?s=22

Priamy odkaz na pravú stranu:
http://dennik.sme.sk/vydanie/20100819/?s=23
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Ten článok je rovnaká sprostosť, ako aj sprostosti ktoré sú tam popísané, že vraj laserový zameriavač je zakázaný doplnok zbrane :roll:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

SR4T na SME,

vacsina clankov uplne o nicom, pisane diletantsky, bez stylu, plne gramatickych chyb, uplny odpad. SME kleslo hlboko, velmi hlboko.

Jedine, co na ich webovom vydani stoji za to su diskusie, tam sa clovek nezriedka dozvie zaujimave veci.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"