Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

ďalšia necnosť: rám Mk7, pri použití jedného z výmenných gripov nevypadával zásobník :evil:

ad1. rám v oblasti rukoväte je mäkký a zásobník bol pritláčaný v strede

ad2. zásobník je širší

jednalo sa o 20r zásobník, 15r fungovali
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

No, cakalo ma dalsie prekvapenie.
Rozobral som masinu do posledneho kolika. Prislo take male zdesenie.
Vybezok v plastovom rame za spustou pred zasobnikovou sachtou na jednej strane ulomeny (tipujem, ze od vyroby, nie je to velmi namahana cast). Ak chcete, poslem foto. Spust ma nakrivo navrtany otvor pre kolik tiahla spuste resp spust je krivy, vyoseny plastovy vylisok. Tomu bolo "tvarovo prisposobene" tiahlo, aby to fungovalo ...
Po vycisteni, namazani a zlozeni to bol porod dat do funkcneho stavu, aby fungovalo DA - tiahlo bolo treba dopasovat (jemne ohnut) presne na sirku ramu, "vyskovo ho vyrovnat", aby obe strany boli cca v rovnakej vyske - vdaka krivej spusti bola jedna strana vyzsie a dalej ako druha. Zaberova cast tiahla bola nesymetricky vytvarovana, takze nezaberala kolmo na kladivo a nezaskocila do prislusneho priestoru.
Takze pre istotu objednam novu spust a tiahlo. Idealne asi aj plastovy ram.
Pistol som kupil novu, ale od chalana, ktory ju vyhral na sutazi, to by mohlo vysvetlit pouzitie vyradenych dielcov... Uz nie je v zaruke.
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Ja len nechapem co furt riesis sam.
Jedna obrovska vyhoda GP je servis tak to vyuzij (zaruku neries). Zdvihnem telefon a dohodnem sa co a ako.
Mne to spravili za 14 dni (vybavene cez predajcu, nikam som nejazdil) kym som bol mimo a este ma potesili drobnostou :)
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Nedostatok casu.

Ale mas recht. Som sa pri tom citil jak chlapik v tomto videoklipe:
http://www.youtube.com/watch?v=eyC2hH1il84

na pochopenie treba vidiet do konca :)

Inak, musim pochvalit kvalitu materialov. Ohybalo sa to fakt tazko. A po vyse 2000 ranach a kazdodennom suseni a obtahovani ziadne znamky opotrebenia na trecich plochach spustaku.
Marek Z
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

elfuego tvoja kriva spust je to najmenej, ja som mal nakrivo vyfrezovany zaver :D . uz ju nemam, bo najlepsi servis je taky co nepotrebujes a nikdy nevyuzijes.
inspiring_pasteur

Príspevok od používateľa inspiring_pasteur »

Bol som po dlhom case strielat zo svojej K100 Mk7. Doteraz som nikdy nemal zadrzky, jedinym problemom bolo, ze u jednej znacky nabojov obcas neodpalilo, to bola ale chyba nabojov. Teraz sa mi vsak po asi 30 vystreloch zasekla. Nedovrelo zaver, asi polovica okienka bola otvorena. Zaver sa nedal pohnut ani jednym smerom, nedala sa ani otocit hlaven. Uvolnit sa mi to podarilo az po dlhom "mixlovani" zo zaverom.
Neviete co mohlo sposobit takuto zavadu?
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ake si mal naboje?
daredevil
prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Podobné problémy som mal keď som si začal prebíjať, náboje neboli dobre skalibrované, dokúpilsom4. matricu a je to ok a každý náboj(prebíjaný) ešte kontrolujem v hlavni.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

Marek Z napísal:elfuego tvoja kriva spust je to najmenej, ja som mal nakrivo vyfrezovany zaver :D . uz ju nemam, bo najlepsi servis je taky co nepotrebujes a nikdy nevyuzijes.
To znie ako by si mal zaver krivy jak uhorku. Pritom islo o volnym okom sotva badatelnu kozmeticku odchylku na cele zaveru starej Mk6tky. To ze tam nemala byt je druha vec ale nebudme tu jak radio Jerevan... Na to su tu temy mimo temy. :|
boris
expert

el_fuego - naozaj stacilo oslovit GP. taketo stare hriechy by si mal napravene zdarma aj po zaruke.
Marek Z
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

boris: dodnes to nechapem, CNC to urcite robi automaticky, myslim vyrobu zaveru. je pravda, zenajmarkantnejsie ro bolo hlavne na fotke, kedze do ustia hlavne sa nerad pozeram :D . ale chyba to zjavne bola, urcite by ma nepotesilo ak by som kupil auto a mal hned na zaciatku buchuty blatnik. vies, ze dovod predaja bol iny a bolo ich viac (koliky, nemoznost pouzivat naboje MFS, unifikacia atd.). proste konstatujem. mna otravuje akykolvek servis, dokonca aj keby mi ho robili on site zadarmo, nieto este niekam behat a zabit 2 dni a prejazdit phm. na druhej strane moja K100 mala druhu najlepsiu spust (jednotkou je STI Trojan a Ruger GP100).
boris
expert

Marek - je viem :wink:

Viac k teme samotnej - v ramci tendra na sluzobnu zbran pre miestne ozbrojene zlozky momentalne prebiehaju v nemenovanej azijskej krajine testovacie strelby zbrani uchadzacov ktori presli prvym vylucovacim kolom. V tendri postupili Grand Power, Glock a Taurus.

Vysledky vcerajsich strelieb zameraných na trvanlivost a spolahlivost: Grand Power 2 zadrzky, Glock 5 zadrziek, Taurus 9 zadrziek.

Vsetky zbrane sa strielaju lokalnym strelivom, pricom protokolarne strielaju zbrane miestni profesionali za pritomnosti komisie ktorej clenmi su aj zastupcovia uchadzacov.

Rozhodne je to transparentnejsie a objektivnejsie ako tendre v karpatskej kotline kde sa dve vlady na spolocnom zasadnuti dohodnu ze rucne zbrane pre ich armady budu obstaravat spolocne ze vraj aby usetrili naklady...
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

aha, takze uz aj pri vybere pistole pre armadu chcu vyuzit klucku "strategickej poluprace"a vdaka spolocnemu nakupu obist vyberove konanie? Chapem to spravne?
boris
expert

chapes to spravne. a tyka sa to vsetkych rucnych zbrani vratane utocnych pusiek a pistoli.
inspiring_pasteur

Príspevok od používateľa inspiring_pasteur »

BALISTIK napísal:Ake si mal naboje?
Mal som naboje 8.0g S&B Nontox Training. Neviem ci to mohli sposobit naboje, vyzeralo to, ako keby bola hlaven zadreta do zaveru pri tej rotacii. Vyskusam cez vikend ci sa to bude opakovat, mozno som mal len spinave naboje alebo nieco podobne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"