V Devínskej Novej Vsi sa strieľa - osem mŕtvych!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ked niekto zavari hlaven tak asi tu zbran uz nerozbehas :wink:
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Pokial viem navrhy zakonov sa daju pripomienkovat aj cez net. A pripomienky sa daju podporovat. Ak ju podpori viac ako 350 ludi musia sa nou zaoberat. Tak chlapy len do toho.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

to mi je jasné. Ale ak náhodou existuje spôsob znefunkčnenia zbrane napr. vložením niečoho- prípadne zásah zbrojára, ktorý by bol v budúcnosti vratný.
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

niko napísal:Pokial viem navrhy zakonov sa daju pripomienkovat aj cez net. A pripomienky sa daju podporovat. Ak ju podpori viac ako 350 ludi musia sa nou zaoberat. Tak chlapy len do toho.
Tak to skús, mne nešli tie pripomienky ani zobraziť.
spart
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spart »

https://lt.justice.gov.sk/Material/Mate ... &langEID=1

Dufam ze je to dobry a funkcny link. Tam vidno vsetky pripomienky co boli doteraz dane. Ale ovladanie to ma vazne zmatocne.
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Páni, čo máte problémy s tými pripomienkami, možno blbá otázka, ale ste tam zaregistrovaní?
Naposledy upravil/-a miro285 v 08 Sep 2010, 21:59, upravené celkom 1 krát.
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Ano, teraz som sa registroval. Pripomienku tam zavesim zajtra.
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

peterson: Dobry napad ale to nepomoze - oni to maju naplanovane inak...

Hypoteticky priklad: Zakon prejde (kto by sa opovazil hlasovat proti zakonu ktory ma chranit vseobecne blaho a bezpecnost spolocnosti?)

Par ludi nahlasi stratu alebo kradez, ale budu mat smolu - kvoli neschopnosti zabezpecit svoje zbrane pridu o ZP, navyse ich caka x domovych prehliadok, nehovoriac o tom ze kedze nie su zlocinci, tie zbrane im budu na dve veci - na ziadnej strelnici si z nich uz nevystrelia...

Par ludi da podnet na ustavny sud, ale zakonodarci budu argumentovat ze stat ma zbrane majitelov len v 'uschove', bude sa to natahovat, a potom v auguste MOZNO rozhodne v prospech majitelov (v tom lepsom pripade im prizna nejaku formu nahrady), ale to uz bude aj tak jedno, kedze koncom juna pojdu do uschovy vsetky samonabijacie zbrane (dlhe, kratke, glocky, sigy, k100ky, cizy, atd.)

Ja napriklad odovzdam 8 zbrani, a nasledne sa budu robit overenia ci ta ktora zbran zodpoveda dikcii zakona:

- je vizualne podobna nejakemu modelu full-auto (glocky, sigy, K100ky, CiZy, HKcka, a spusta inych ma smolu... a z dlhych neprejde ani jedna...) - toto este pojde relativne rychlo, kedze sa to da robit skupinovo/na jeden typ zbrane

- je konstrukcne odvodena od samocinnych (neviem ako chcu toto spravit, mozno sa spravi diskusne forum konstrukterov zbrani ci bola prva sliepka alebo vajce...)

Aj ak by nakoniec zvitazil rozum a toto kriterium sa obislo, moc to nepomoze, lebo z tych mojich 8 samonabijacich dlhych/kratkych zbrani 7 neprejde 'podobenstvom' urcite - Glocky, OAcka, atd.) Ta jedna posledna (moj 'IPSC special' - teda ak ho neskrtnu kvoli podobenstvu s CZ75 Auto) potom bude musiet prejst:

- fyzicka kontrola zbrane ci nebola majitelom pozmenena na samocinnu funkciu (a u znehodnotenych/zavarenych/... zbrani overenie ne-funkcnosti...) Po tom prvotnom site z povedzme celkovo 120,000 zbrani zostane povedzme desatina/12,000 zbrani, a pri tom pocte sa moja dostane na radu tak mozno o 10 rokov, cize ked mi ju potom z 'uschovy' vratia, tak po ocisteni hrdze (pocas tych 10 rokov sa o nu nikto nebude starat, a zakonzervovat ju nema vyznam kedze sa z nej pravdepodobne bude strielat - ci uz kvoli overeniu samonabijacej funkcie, alebo do tej balistickej databazy/informacneho systemu ktory od nas EU vyzaduje tusim do 2014 alebo 2016...)

No a ked mi tu jednu teda (mozno) o 10 rokov vratia, tak po ocisteni hrdze z nej bude akurat tak torzo vhodne do muzea... (to mi uz ale bude moct byt jedno, kedze IPSC/IDPA/WFC/parkury... aj tak uz budu na Slovensku davno zaniknute). Kedze kriminalita medzitym samozrejme pojde rapidne nahor, pre zvysenie bezpecnosti sa samozrejme velmi rychlo zrusia aj vsetky zbrane z ktorych sa tiez da rychlo a opakovane strielat (opakovacky, revolvery, atd. - uz sa ich nebude mat kto zastat, navyse polovnickej lobby budu stacit ich luxusne dvojaky a trojaky...)

To je sice zatial len hypoteticky priklad, ale ak sa s tym nieco nespravi, lahko sa moze stat realitou...

Gunslinger
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Odveci prosba ale k teme - rad by som sem zavesil jedno foto z DnV....kto poradi ako? Nie je na webe, ale na ploche.
miro285
častý prispievateľ

napr.

http://uploading.sk/

klikneš len na prehľadávať -> nahraj na server -> vľavo ti potom vyhodí linky
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Naco je to dobre sem davat?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

odstranil som to, aby vsetci nevideli co sa "moze stat"
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa romanon »

dovod?
polucias
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

dôvod je asi ten že moderator chce zachovat serioznost tohto vlakna a nerobiť z nás uchylákov čo sa tomu všetkému tešia,
ak si to pozrie , prečíta niekto kto o tejto problematike nevie nič.... čo si pomyslí?

trafil som electron?
miro285
častý prispievateľ

Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"