Naše nože

pietro32i
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Neviem čo je to za systém otvárania a zaisťovania, ale klasická zaistená vyskakovačka zboku sa mi už viackrát pootvorila vo vrecku - a to ju mám ozaj len občas u seba.
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Jack: ja mam camilus s asistovanym otvaranim a nikdy som s tym nemal problem. Pokial tam nie je dostatocny tlak prstom tak sa to nema preco otvorit. Zavisi vsak od konkretneho prevedenia, mas nejaky link na konkretny typ noza?
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Jack napísal:Nehrozí, že sa mi nechcene otvorí vo vrecku a načne vrecko, v horšom prípade pytlík?
Neviem, nakoľko je to bezpečné a spoľahlivé, neskúšal som to testovať nejako podrobnejšie. Behom toho roka sa mi ale nič také nestalo.

Nosím ho v pravom vrecku úplne vpravo s čepeľou na pravej strane (tomu sa povie pravičiar :lol: ), takže v mojom prípade pytlík asi nie. :wink:
Ako som spomínal, klip drží dosť pevne, takže predpokladám, že aj po nešťastnom uvoľnení čepele by táto nemala dosť priestoru sa otvoriť (je zatvorená hrotom nahor), prinajhoršom by asi len načala nohavice na pravom boku.

Možno to raz vyskúšam na nejakých starých gaťoch :wink:
bujny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Aký mát názor na Ka-Bar TDI? Hľadám nôž na opasok a toto mi padlo do ucha Obrázok

Nechcem zubatú ani tanto čepeľ len jednoduchú hladkú v rozumnej dĺžke. Alebo radšej väčší model Obrázok? Nemal som ešte tento nôž v ruke, tak by ma zaujímala odolnosť, držanie v mokrej ruke, či sa nešmýka a pod.
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Mam ten dlhsi, je to fajn noz. Puzdro sa vsak dodava s uchytom nie na opasok ale na mole system (napr na chest rig), takze na opasku to nie je to prave orechove - aj ked da sa. Zatial som ho vsak nejak castejsie nenosil, nakolko som sa nedostal k vymene spominanych uchytov za spony na opasok.

Este taka otazka, ze preco nechces radsej klasicky zatvaraci noz ? nosim spyderco tenacious a nedam nan dopustit. Rozmerovo je lepsie ako kabar TDI.
bujny
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Zatváraky nosím na striedačku dva, jeden normálnej veľkosti s tanto čepeľou čiastočne zúbkovanou, druhý je prcek s hladkou čepeľou. Chcem odskúšať niečo iné/nové skladnej veľkosti s pevnou čepeľou, Fairbanks-Sykes sa mi hovadsky páči, ale je kapku veľký na nosenie.

Primárne nôž aj tak budem zneužívať na otváranie krabíc, náhodné hubačky, krájanie slaniny a podobné nevkusné a degradujúce úlohy, ale rád by som mal pri sebe niečo na obranu na kontaktnú vzdialenosť ak by nedajbože bolo treba.

No a hlavne, mi manželka nebude musieť pripomínať, že je ďalší "ďubok" na plávačke, ked prehodím nohavice cez stoličku a zatvárak vypadne z vrecka na podlahu ako sa mi bežne stáva.

Ak by púzdro bolo nevyhovujúce, resp. jeho upínanie pravdepodobne by som oslovil Bohuša s požiadavkou na pekný kydex.
vanto
častý prispievateľ

A co tak nejaka mora? male pevne su a prakticke aj kvalitne
bujny
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

V aute vozím Fiskars pri rezerve už možno štyri roky (opravte ma ak sa mýlim, ale je to to isté ako Mora), je to skvelý nôž, ale mať ho v obchode celý deň na opasku? U TDI sa mi práve páči to lomenie či zauhlenie čepele a črienky, takže si ho viem predstaviť celodenne na opasku kde ho nebude vidieť a nebude zavadziať. Možno sa mýlim a nesadne mi, každopádne mi aktuálne veľmi imponuje.
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

bujny napísal: Ak by púzdro bolo nevyhovujúce, resp. jeho upínanie pravdepodobne by som oslovil Bohuša s požiadavkou na pekný kydex.

tiez som nad tym uvazoval, ale lacnejsie ta vide vymenit tie klipy na opasok.

apropo obrana - preco nie strelnu zbran ? branil si sa uz niekedy proti niekomu nozom ?
a otvaranie krabic ? vsak na to staci rezacka na koberce. By bola skoda na to noz drat.
necrono
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa necrono »

Ja som si objednal tento ako back up knife pre kazdy pripad ... som zvedavy co to bude ... :D
Prílohy
card_sharp2.jpg
sirdo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sirdo »

tiez som nad tym "credit card" pizlatkom uvazoval, ale pozrel som si zopar youtube recenzii a je to totalny shit. rucka je aj po vyskladani makka ako maslo, nedrzi pokope a hlavne nefixuje cepel. pekna imidzovka, ale prakticky peniaze vyhodene do kosa...

p.s.: ak si to kupujes na rozrezavanie obalok, tak to je asi jediny ucel, na ktory je to bezpecne pouzitelne...
necrono
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa necrono »

no ved uvidime ked to pojde do kosa tie 4 dolare ma nezabiju ....

btw hladam nejaky noz na edc ktory tvarom cepele pripomina zero tolerance 0301
tak keby niekdo vedel o niecom napiste ...
Prílohy
ZT0301.jpg
sirdo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sirdo »

tak za 4USD je to naozaj zadarmo, ja som to videl za viac http://www.zbraneastrelivo.sk/noz-v-kar ... 2-natural/ a za tie peniaze sa to naozaj neoplatilo...
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ja som napísal:a otvaranie krabic ? vsak na to staci rezacka na koberce. By bola skoda na to noz drat.
Ale rezačku na koberce so sebou denne vláči asi málokto :wink:
EDC nôž je vždy poruke a napr. ja ho beriem ako nástroj na "dranie", nie objekt na ofukovanie.
Asi aj preto mám Glocky :)
vanto
častý prispievateľ

Posledne sa mi zapacil na EDC: http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8904.php mal som ho vruke velmi pevny robustny noz, kvalitna ocel. Velmi dobra ergonomia.
Napísať odpoveď

Návrat na "Chladné zbrane"