.357 SIG

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

floyd napísal:Neviem, čo Ťa vedie k mylnému presvedčeniu, že FMJ ostáva v tele, alebo že teda väčšinou nepenetruje,
Neviem presne, čomu mal slúžiť ten 9 bodový elaborát (nie že by bol chybný alebo nezaujímavý), ale moc sme sa ďalej nepohli.

Z pohľadu schopnosti FMJ 9L penetrovať si začal s garanciou (=100%) pri 100 kg chlapovi, potom si sa presunul k drvivej väčšine (povedzme 95-99%).
Moja jediná otázka znela, či toto nejako vieš podoprieť konkrétnou štatistickou vzorkou.

Kde si prosím ťa prišiel k tomu, že som presvedčený o "ostáva v tele" (=0%) alebo "väčšinou nepenetruje" (<50%)? Asi si si to vymyslel, lebo ja som nič také netvrdil. Len jednoducho vidím dosť veľký priestor medzi <50% a 95-99%, tak som bol zvedavý na argumenty a konkrétnosti. Bohužiaľ sa nedostavili. :?
floyd
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa floyd »

Zbytočné rozoberanie niečoho, čo nie je potrebné ani komentovať, prípadne mlátenie prázdnej slamy nie sú bohudík mojimi silnými disciplínami. Kto si chcel ohľadom penetrácie FMJ niečo málo zobrať, tak už to z môjho nudného 9-bodového elaborátu asi má a kto čaká, že budem za neho hľadať zaujímavosti a fakty na ktoré som narazil za neviem koľko rokov na nete, v knihách, časopisoch a pod., len preto, aby som "stále niečo niekomu dokazoval, alebo sa niekam pohýňal" asi ostane sklamaný.

Tento jav, ale nie je niečim novým, čo by ma na týchto stránkach snáď prekvapilo a tiež to považujem za jednu z možných príčin, prečo sa tu ľudia, od ktorých by som si rád niečo "odniesol" obmedzujú prevažne na PM. Z uvedených dôvodov ma teda nezaráža, prečo je napr. vo vlákne "Tak toto ma nasralo" 273 strán príspevkov (kde síce nikto nič nespochybňuje, ani nedokazuje) ale, napr. vo vlákne o .357 Sig len necelé 4 strany...

Ale v jednom máš pravdu, a to sa Ti nedá uprieť - FMJ skutočne nemusí penetrovať v absolútnych 100 percent prípadov. Za To sa Ti ospravedlňujem a zároveň vzdávam hold Tvojmu hlbokému analytickému úsudku.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

floyd, v akademickych kruhoch ak vyslovis hypotezu, tak ju musis bud potvrdit alebo vyvratit napr. empirickym vyskumom, citaciou, systemovou analyzou, systemovou syntezou, indukciou, dedukciou a uz spominanou statistikou atd. Za citaciu nie je akceptovany argument niekde na fore, blogu atd. ale musi mat nejaku vypovedaciu vedecku hodnotu. Meratelne su napriklad hodnoty cez chronograf....
bez tohto je to len tvrdenie/nazor bez podlozenych faktov :D takze asi tak.

toto sice nie je akademicke forum, ale aspon nepresviedcaj ostatnych, ze je len jedna pravda. :D

tymto som Ta nechcel nijako urazit..nic v zlom
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

inak za celkom pekny vyskum by sme mohli povazovat aj Zoidovu recenziu na minizbrane, tj. konkretne porovnanie
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

floyd:
Ešte viac irónie a zosmiešnenia by to chcelo, ako sa na správnu diskusiu patrí.
Určite vyhráš :roll:

floyd napísal:a kto čaká, že budem za neho hľadať zaujímavosti a fakty

Nie "za neho", ale "za seba".
Ty si niečo tvrdil, prečo by niekto iný mal hľadať zdroj tvojho presvedčenia, keď ty sám nie si schopný ho v zrozumiteľnej forme prezentovať?

[irony]A ešte aspoň raz prosím zdôrazni, koľko rokov už brázdiš hladiny internetu, kníh a časopisov, čo sú médiá nám ostatným neznáme a zapovedané.[/irony]
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

:wink:
Naposledy upravil/-a Miro389 v 08 Apr 2013, 01:35, upravené celkom 1 krát.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

Miro: co je to za revolver? Ak to nosis spolu do lesa, akym sposobom? :)
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...to vyzerá na Ruger Blackhawk :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"