Rozšírenie ZP

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Ak tomu dobre rozumiem, už máš zbroják s psychotestom. Nový psychotest na rozšírenie teda nepotrebuješ. Tie tri mesiace sú "expiračná doba" na dokumenty, prikladané prvotne k žiadosti.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Kliknúť na odkaz z môjho predchádzajúceho príspevku, prečítať si v novo otvorenom okne prvý post v téme, kliknúť na odkaz v tomto poste, prečítať si v novo otvorenom okne dokument na troch obrázkoch, pochopiť ho a nepýtať sa ďalej.
A pre tých čo toto nedokážu sem dávam vyrezaný odstavec s toho dokumentu:
Obrázok
50BMG
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa 50BMG »

Dakujem za odpoved.

Nebol som si isty nakolko ma zmiatol jeden drzitel ZP, ktory mi vytrvalo tvrdil ze na rosirenie ZP o skupinu A musim mat novy posudok a este ze musim znova na skusky co sa mi tiez nejak nepozdava (vraj jeho vlastna skusenost - bol jeden mesiac dva krat na skuskach koli rozsireniu.)
Max11
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa Max11 »

Mám záludnú otázku: :D

Potrebujem si rozšíriť ZP o skupinu C. Momentálne mám skupiny A, E, F. Existuje nejaká čo i len malá šanca, že mi začnú páni policajti robiť obštrukcie ohľadom sk. A pri rozširovaní ZP alebo v budúcnosti pri rušení skupiny C ? Mám na mysli opätovné žiadosti polície o podanie odôvodnenia, či stále potrebujem mať skupinu A.

Je potrebné meniť pri rozširovaní ZP aj všetky preukazy zbraní ? Na preukazoch zbrane je totiž uvedené sériové číslo ZP. Neviem či sa pri rozširovaní ZP zmení aj jeho sériové číslo alebo sa len vyhotoví identický s novou skupinou.

A do tretice ... ak sa niekto orientuje v aktuálnom "cenníku" tak mi prosím napíšte koľko ma tá výmena môže celkovo stáť. Veľmi pekne ďakujem ;)
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Ohľadom A-čka by nemali robiť problém, nakoľko platnosť ZP ti ostáva pôvodná.
Niekde to robia tak, že musiš meniť preukazy zbrani a niekde tak, že do nového ZP ti do poznámky dajú číslo starého.
Cenu sa mi nechce hľadať, no bude to určite do 20E. ( buď 16,5E, alebo 4,5E)
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Môžem ti odpovedať na druhú a tretiu otázku:

2. Áno, je potrebné meniť aj karty zbraní, kedže je na nich sériové číslo zbrojného preukazu

3. no žiadosť o vydanie zbrojného preukazu 16,50€, každá karta zbrane 4,50€ + 2 fotografie

edit: Jany, pri mojom rozširovaní ZP som na druhom zbrojáku mal poznámku o starom čísle ZP, no po pár týždňoch mi prišla z polície výzva, aby som sa dostavil na zbrane a strelivo kvôli vydaniu nových kartičiek zbraní. Rovnako som si musel "kúpiť" nové kartičky zbraní aj pri rušení E-čka, pár dní dozadu.
pinoccio
prispievateľ
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa pinoccio »

inak vsetko je na webe :P staci trocha pohladat
Vertex
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa Vertex »

Ahojte.
Som drzitel ZP skupiny B,F. Teraz si robim polovnicky kurz a zaujimalo by ma, ci po skonceni kurzu staci poziadat o rozsirenie ZP na skupinu D, alebo budem musiet znovu apsolvovat aj skusky na policii?
Dakujem
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Pri rozsireni sa nerobia skusky, §22 zakona o strelnych zbraniach a strelive c. 190/2003 Z.z.
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

e) potvrdenie o členstve v poľovníckej organizácii, v ktorej je registrovaný, ak žiada o vydanie skupiny D zbrojného preukazu,

len toto potrebuješ doložiť, všetko ostatné spĺňaš
Vertex
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa Vertex »

Tak to si ma potesil.
Ak by som ale ziadal aj A, tak to by som tie skusky musel absolvovat ze?
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

nie, veď tie isté podmienky si splnil pre B. nevieme ako si na tom so psych. posudkom. ak ho nemáš, musíš aj ten doložiť. a hlavne čítaj viac v tejto téme.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Vertex: skus precitat adekvatne vlakna na tieto otazky, bolo to tu uz zodpovedane. Co sa A-cka tyka, napr: http://webforum.sk/viewtopic.php?p=167896#167896, ci http://webforum.sk/viewtopic.php?p=134134#134134
friendly_herschel

Príspevok od používateľa friendly_herschel »

Páni mám otázku lebo už v tom mám hokej. Mám ZP skupiny E a psychotesty staré asi jeden rok.
Chcem si rozšíriť o skupinu A a F. Tak potrebujem žiadosť 2x foto a musím robiť nanovo skúšky?
daredevil
prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Skúšky už robiť nebudeš, dáš si žiadosť o rozšírenie, zaplatíš kolky a fotky a záleží už len od príslušíka, či ti A dá alebo nie, F by malo byť bez problémov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"