Dnes to tu tusim zije.
duros napísal:Ale ten čo sa obáva preskúšania má asi problém, pretože sa obáva, že stratí spôsobilosť . Ja sa neobávam. Ak stratím len pre mňa dobre a pre moje okolie nie ? ... tak čoho sa obávať ? hm ?
Poviem ti, coho sa obavam ja.
Vsetci vieme, co hovori zakon o skupine A ZP. A vieme aj, ako to vyzera v reale - niekde ju dostanes bez slova, niekde ta nepriamo nutia vybavovat zivnost, niekde ju daju pomaly len sudcovi, niekde ...
Obavam sa toho, ze moje povolenie nosit zbran nebude zavisiet od mojej sposobilosti, ale od sposobilosti inych. Cim viac podmienok bude treba splnit, tym viac prilezitosti a skuliniek pre iniciativu blbca.
A ci ja a moja rodina ocenime, ze zbran bola pocas prepadnutia doma v trezore (prip. nebola nikde), lebo uradnik ma z rozmaru neuznal hodneho skupiny A, to asi netreba hovorit.
duros, Jack, R:
Ale preco?
Preco sprisnovat skusky a pridavat otazky?
Preco zavadzat povinnu skusobnu dobu v skupine "B", ktorej funkcnost z pohladu sebaobrany obcana je dost diskutabilna? (Viacerym krajinam B-cko vobec nechyba, niet sa ani co cudovat.)
Preco ... ?
Je dnesny zakon podla vas nedostatocny a 'pusta do obehu' prilis vela nesposobilych drzitelov zbrani?
Ak ma tento stat problem so zbranami, tak uplne iny a uplne inde. Na tom sa asi zhodneme.