Ja by som to natahovanie s policajtami o A prirovnal k pracovnemu dohovaraniu lenivemu kolegovi - mozem mu povedat, ze mu rozkopem prdel, ale nemozem to urobit. Zeleni dobre vedia, co robia, chce to pevne nervy. S odstupom casu im to nakoniec ani nemam za zle, z urciteho hladiska je to dobry pristup.
Kto vlastne rozhoduje o pridelení A-čka?
No este toto by nam chybalo, zdovodnovat nakupne povolenie
Ja by som to natahovanie s policajtami o A prirovnal k pracovnemu dohovaraniu lenivemu kolegovi - mozem mu povedat, ze mu rozkopem prdel, ale nemozem to urobit. Zeleni dobre vedia, co robia, chce to pevne nervy. S odstupom casu im to nakoniec ani nemam za zle, z urciteho hladiska je to dobry pristup.
Nieje to dobry pristup u nas, policia tu ma byt pre obcanov a nie proti nim. Napr: bol som s bratrancom v Prahe u nich na zbraniach, ked si podaval ziadost o ZP, tam si iba vyznacis skupinu E (Nosenie), potom spravis skusku a nikto sa ta tam na nic nepyta naco to chces (To uz by malo byt jasne z toho, aku skupinu si si vyznacil), skratka ziadny priestor na spekulaciu, zbytocnu buzeraciu a prilisnu byrokraciu, ktora je nad ramec zakona, dojdes podpises a ides prec a tak to ma byt podla mna. Co najviac papierov tym lepsie, to je asi narodnym sportom na nasich uradoch 
Dobry pristup som myslel v tom, ze tym likviduju dost hura-ozbrojencov, ktori si dopredu nepremysleli, ci ten kver naozaj aj potrebuju alebo je to len chvilkova zalezitost typu lebo to ma sused/lebo som sa v krcme pohadal/lebo som videl v spravach same vrazdy. Co sa mi nepaci, je jasna preferencia zivnostnikov(zial, toto nezmizlo ani v novele zakona). Na druhej strane aj tym "osobnym pohovorom" policajt zisti, ci to uchadzac ma dobre premyslene dopredu. Vseobecne si ludia, ktori nezhanali informacie vopred myslia, ze ZP z nich urobi nejakych polobohov. Pritom pravda je taka, ze su to len povinnosti naviac. Policajt u nas na zbraniach hovoril, ze pomaly kazdy den tam ma takych, co chcu skupinu A a len co sa dozvedia, co vsetko to obnasa, tak to radsej zabalia. On ten ZP sa vazne ziskat da, len to neni ako ist oberat hrusky. Holt, skoda toho preferovania urcitych skupin povolani.
-
infallible_galileo
-
inspiring_hellman
-
inspiring_hellman
Doslovne to neviem, dost tam bolo napisane...ale dalo by sa to zhrnut do niekolkych bodov:
1.pre beznych ludi, ktory pisomne preukazu ze je ich bezpecnost, zdravie, zivot, majetok ohrozeny.
2. statna sluzba, vojaci, policajti...
3. zamestnancom spolocnosti ktore nemaju sluzobne zbrane....
mozno aj nieco viac, len som sa viac zameral na to, ci tam nie je nieco viac pre beznych ludi. Vysledkom je, ze musia uznat akekolvek ohrozenie bezpecnosti, ale nestaci to tvrdit, treba to pisomnym potvrdenim tretej strany preukazat.
1.pre beznych ludi, ktory pisomne preukazu ze je ich bezpecnost, zdravie, zivot, majetok ohrozeny.
2. statna sluzba, vojaci, policajti...
3. zamestnancom spolocnosti ktore nemaju sluzobne zbrane....
mozno aj nieco viac, len som sa viac zameral na to, ci tam nie je nieco viac pre beznych ludi. Vysledkom je, ze musia uznat akekolvek ohrozenie bezpecnosti, ale nestaci to tvrdit, treba to pisomnym potvrdenim tretej strany preukazat.
-
inspiring_hellman
Tak na nete to asi nenajdeme. Jedine ak by niekto mal ochotnejsich policajtov ako mame my a dostal sa ku kopii. Ajtak by ma zaujimalo ci sa medzicasom nevydal novy predpis
, nakolko "nariadenie prezidenta Policajného zboru č. 20/2004" bolo este upravovane nariadeniami: č. 7/2005, č. 10/2006, č. 20/2007...neviem kedy pojdem na OR PZ takze ak ma niekto cas....
Inak je to interny predpis z roku 2004:
20
ktorým sa upravuje postup útvarov Policajného zboru na úseku strelných zbraní a streliva
Gestor:
ODE P PZ
Stupeň utajenia: O
Novela:
N P PZ č. 7/2005
N P PZ č. 10/2006
N P PZ č. 20/2007
Inak je to interny predpis z roku 2004:
20
ktorým sa upravuje postup útvarov Policajného zboru na úseku strelných zbraní a streliva
Gestor:
ODE P PZ
Stupeň utajenia: O
Novela:
N P PZ č. 7/2005
N P PZ č. 10/2006
N P PZ č. 20/2007
Naposledy upravil/-a inspiring_hellman v 22 Nov 2009, 20:59, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_tharp