Kto vlastne rozhoduje o pridelení A-čka?

lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

No este toto by nam chybalo, zdovodnovat nakupne povolenie :lol:
Ja by som to natahovanie s policajtami o A prirovnal k pracovnemu dohovaraniu lenivemu kolegovi - mozem mu povedat, ze mu rozkopem prdel, ale nemozem to urobit. Zeleni dobre vedia, co robia, chce to pevne nervy. S odstupom casu im to nakoniec ani nemam za zle, z urciteho hladiska je to dobry pristup.
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Nieje to dobry pristup u nas, policia tu ma byt pre obcanov a nie proti nim. Napr: bol som s bratrancom v Prahe u nich na zbraniach, ked si podaval ziadost o ZP, tam si iba vyznacis skupinu E (Nosenie), potom spravis skusku a nikto sa ta tam na nic nepyta naco to chces (To uz by malo byt jasne z toho, aku skupinu si si vyznacil), skratka ziadny priestor na spekulaciu, zbytocnu buzeraciu a prilisnu byrokraciu, ktora je nad ramec zakona, dojdes podpises a ides prec a tak to ma byt podla mna. Co najviac papierov tym lepsie, to je asi narodnym sportom na nasich uradoch :lol:
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

C08R4,Drz a nos. zbrane v CZ je F :wink: A na nakupne povolenie sa tam caka aj mesiac od podania ziadosti a musis tam vypisovat konkretnu znacku a model zbrane a pomaly aj vyr. cislo.Aspon na Prahe 9.V niecom maju vyhodu a v niecom nie.
C08R4
častý prispievateľ

Pleties sa, podla noveho maju E - k ochraně života, zdraví nebo majetku (sloučené skupiny F a G podle starého zákona), ja som tam totizto bol a spolocne sme to podavali. A NP davali hned, inak aj u nas je tusim lehota 30dni :wink:, len to chvalabohu davaju na pockanie.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Dobry pristup som myslel v tom, ze tym likviduju dost hura-ozbrojencov, ktori si dopredu nepremysleli, ci ten kver naozaj aj potrebuju alebo je to len chvilkova zalezitost typu lebo to ma sused/lebo som sa v krcme pohadal/lebo som videl v spravach same vrazdy. Co sa mi nepaci, je jasna preferencia zivnostnikov(zial, toto nezmizlo ani v novele zakona). Na druhej strane aj tym "osobnym pohovorom" policajt zisti, ci to uchadzac ma dobre premyslene dopredu. Vseobecne si ludia, ktori nezhanali informacie vopred myslia, ze ZP z nich urobi nejakych polobohov. Pritom pravda je taka, ze su to len povinnosti naviac. Policajt u nas na zbraniach hovoril, ze pomaly kazdy den tam ma takych, co chcu skupinu A a len co sa dozvedia, co vsetko to obnasa, tak to radsej zabalia. On ten ZP sa vazne ziskat da, len to neni ako ist oberat hrusky. Holt, skoda toho preferovania urcitych skupin povolani.
infallible_galileo

Príspevok od používateľa infallible_galileo »

čaute, chcel by som sa vás opýtať či môžem mať walther p22 aj na ZP skupiny A. Lebo som počul, že nechcu ich dávať na A-čko.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

to www

Samozrejme, že môžeš. Ja mám na Ačko Ruger Mk. III kal.22 a v pohode. Len ako obranná zbraň na nosenie to nie je nič moc :D.
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

daju ti v pohode zaleži kde ale ja ho mam na A skupinu
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Sice to nejaky cas trvalo, ale v PP mi ukazali vnutorny predpis z roku 94, v ktorom je rozpisane, komu mozu dat A-cko...vyslo z toho, ze preukazatelny dovod je pisomny, cize cokolvek tvrdite musite to mat oficialne potvrdene na papiery. U nas je to tak :?
C08R4
častý prispievateľ

Hmm, to by ma zaujimalo co tam bolo popisane?
inspiring_hellman

Doslovne to neviem, dost tam bolo napisane...ale dalo by sa to zhrnut do niekolkych bodov:
1.pre beznych ludi, ktory pisomne preukazu ze je ich bezpecnost, zdravie, zivot, majetok ohrozeny.
2. statna sluzba, vojaci, policajti...
3. zamestnancom spolocnosti ktore nemaju sluzobne zbrane....
mozno aj nieco viac, len som sa viac zameral na to, ci tam nie je nieco viac pre beznych ludi. Vysledkom je, ze musia uznat akekolvek ohrozenie bezpecnosti, ale nestaci to tvrdit, treba to pisomnym potvrdenim tretej strany preukazat.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Lynk, nemôžeš sa k tomu nejako dopracovať? Ja by som to strašne rád videl, respektíve čítal.
inspiring_hellman

Tak na nete to asi nenajdeme. Jedine ak by niekto mal ochotnejsich policajtov ako mame my a dostal sa ku kopii. Ajtak by ma zaujimalo ci sa medzicasom nevydal novy predpis :? , nakolko "nariadenie prezidenta Policajného zboru č. 20/2004" bolo este upravovane nariadeniami: č. 7/2005, č. 10/2006, č. 20/2007...neviem kedy pojdem na OR PZ takze ak ma niekto cas....

Inak je to interny predpis z roku 2004:
20
ktorým sa upravuje postup útvarov Policajného zboru na úseku strelných zbraní a streliva
Gestor:
ODE P PZ
Stupeň utajenia: O

Novela:
N P PZ č. 7/2005
N P PZ č. 10/2006
N P PZ č. 20/2007
Naposledy upravil/-a inspiring_hellman v 22 Nov 2009, 20:59, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ

Stupen 0 to znamena ze to je verejne dostupne? No sem s tym. Rovno obratom to poslem na OR, oddelenie dokladov :lol:.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

C08R4 to asi nebude 0 (nula) ale O (velke o), nie? Co je vlastne stupen utajenia O? Ake dalsie stupne existuju?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"