9x19 SeCa (Ruag)
-
inspiring_kepler
Panzer a chcem sa ta spytat, ked mi dokazu nedbanlivost vo vztahu k strelivu, co to pre mna znamena dalej ... postih, pokuta alebo co sa vlastne udeje.Panzer napísal: ... nikto vás nemôže viniť z úmyslu vlastniť zakázané strelivo! Môže ísť jedine ak o nedbanlivosť. A tá trestná vo vzťahu k strelivu nie je.
1. Dajme tomu, ze ma zastavi policia a skontroluje mi zasobnik a zisti ze mam v nom napaskovane vyssie spominane strelivo.
2. Alebo zoberme extrem. Advokat cloveka proti ktoremu som v ramci NO pouzil spominane strelivo sa oprie o mne uz dokazanu "nedbanlivost vo vztahu ku strelivu" a bude sa o to opierat aby dokazal moju neprimeranu NO lebo som zranil jeho klienta viac ako som musel - ako bolo potrebne pre zastavenie jeho utoku voci mne. Co v takomto pripade ? Zavazi uz mne dokazana "nedbalivost vo vztahu ku strelivu" na dokazanie mojej neprimeranej nutnej obrany voci jeho klientovi ? Alebo aj v takomto pripade nedbanlivost nic neznamena ?
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 03 Jan 2010, 13:36, upravené celkom 1 krát.
nema sa kto o co opriet, ked sa tc nedovoleneho ozbrojovania a obchodovania so zbranami a podla mna ani priestupok na useku zbrani a streliva z nedbanlivosti zavinit neda, zakon to nepripusta.
pripustne je len umyselne zavinenie a to lahko vyvratis tym, ze si to strelivo kupil u registrovaneho predajcu, mas od toho doklad.
kedze strelivo s expanznou strelou je do kratkych gulovych zbrani automaticky povazovane za zakazane, nemohlo logicky podla tvojho usudku ist o zakazane strelivo, ked si si ho v obchode legalne kupil, pricom vies, ze predajca ti bez adekvatnych papierov nepreda ani nezakazane strelivo do ineho typu zbrane ako vlastnis.
pripustne je len umyselne zavinenie a to lahko vyvratis tym, ze si to strelivo kupil u registrovaneho predajcu, mas od toho doklad.
kedze strelivo s expanznou strelou je do kratkych gulovych zbrani automaticky povazovane za zakazane, nemohlo logicky podla tvojho usudku ist o zakazane strelivo, ked si si ho v obchode legalne kupil, pricom vies, ze predajca ti bez adekvatnych papierov nepreda ani nezakazane strelivo do ineho typu zbrane ako vlastnis.
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 11 months
v tomto prípade by to nebolo tak jednoznačné páni, a to najmä z dôvodu, že súd by si vyžiadal expertízu, podrobný znalecký posudok od súdneho znalca na úseku zbraní a balistiky, a verte mi, že by bol celkom iný ako to spomínané vyjadrenie
verte mi že by sa to mohlo lehko stať....a stým predošlým vyjadrením by ste sa mohli aspoň vyfotiť...a možno že dotyčný predajca by dostal aj nejakú pokutku, povedzme aj 10000 Euro, ale viac by sa mu nestalo a Ty alebo Tvoj kamoš by smrdel možno v base.
-
inspiring_kepler
dirty harry & bksl: hovadiny, ako keby som kúpil v hypermarkete čerstvú klobásu, pozval kamarátov na grilpárty, oni sa z nej otrávili a ja by som šiel sedieť za vraždu pretože znalec v nej našiel jed na krysy. Vyšetrovanie by mi pritom nedokázalo žiadne zavinenie, naopak by vyšlo najavo že predajca odrbával a namlel chcíple potkany. Sudca jednoducho tieto skutočnosti do úvahy vziať musí a ak nevezme tak sú na to opravné prostriedky.
- dirty harry
- častý prispievateľ
klobásy sú niečo iné, dajú sa robiť zo svinky, z barančeka, kozlacinky aj divinky, a môžu mať aj rôrny tvar, aj expanznú dutinku ked ich pri výstupu z mlynčeka neposekáš po črievku
oproti tomu strela s dutinkou cez celú strelu predsa nijako nepripomína ani celoplášť, ani poloplášť, ani strelu olovennú. Ja by som si tie ružové okuliarky predsa len z nosa dolu dal, na dennom svetle veci vyzerajú pravdivejšie. Ale každý sám dobre vie čo kúpi, aj jedna aj druhá strana
, aj ja si ich kúpim tiež ked budú v .44 ke 
oproti tomu strela s dutinkou cez celú strelu predsa nijako nepripomína ani celoplášť, ani poloplášť, ani strelu olovennú. Ja by som si tie ružové okuliarky predsa len z nosa dolu dal, na dennom svetle veci vyzerajú pravdivejšie. Ale každý sám dobre vie čo kúpi, aj jedna aj druhá strana
Luke a R uviedli to, čo by som napísal aj ja. Viac k tomu niet čo dodať.

Vidíš tam nejakú dutinku? Ja nie. Odkiaľ mám teda vedieť, že sa to otvorí práve takto? Kúpil som to u predajcu, ktorý má zbrojnú licenciu a teda zodpovednosť za to, že nepredáva zakázané strelivo je na ňom. Ak to má on ošetrené atestom KEÚ, tak ja nemôžem mať žiaden problém.
Dobre, kúpim teda niečo takéto:dirty harry napísal:...oproti tomu strela s dutinkou cez celú strelu predsa nijako nepripomína ani celoplášť, ani poloplášť, ani strelu olovennú..

Vidíš tam nejakú dutinku? Ja nie. Odkiaľ mám teda vedieť, že sa to otvorí práve takto? Kúpil som to u predajcu, ktorý má zbrojnú licenciu a teda zodpovednosť za to, že nepredáva zakázané strelivo je na ňom. Ak to má on ošetrené atestom KEÚ, tak ja nemôžem mať žiaden problém.
- dirty harry
- častý prispievateľ
Krásne strelivo - expanding full metal jacketed, obranná munícia.
Máš pracdu v tom, že na obale nie je obrázok znázorňujúci charakter spomenutej strely 9 luger, ale ak je na krabičke napísané strela s excelentným rozkladom, to tam vidím ja, tak ja viem o čo sa jedná.
Ja s týmto problém nijaký nemám, ale celá vec má dve roviny. Tá prvá je nákup, nosenie a strielanie na strelnici...v podstate sa nedeje nič.
V druhom prípade ak to použiješ, a poškodený má advokáta a nie len trubku s diplomom, dokážu ti, že podla platného zákona sa jedná o nedovolené strelivo aj napriek tým papierkom, ne to vem jed.
Ale ako som spomenul, kúpim si ich tiež ak bude v ponuke aj môj kaliber, rád testujem všetko čo sa dá zohnať.
Ešte k tomu obrázku, do akého materiálu bolo strielané? Nazdávam sa že do niečoho tvrdého. V mäkšom materiéle by to asi takto nedeformovalo, zaujímavé je to čo vidím napísané, že expanzný FMJ. Upresni mi prosím to strelivo 40S&W.
Máš pracdu v tom, že na obale nie je obrázok znázorňujúci charakter spomenutej strely 9 luger, ale ak je na krabičke napísané strela s excelentným rozkladom, to tam vidím ja, tak ja viem o čo sa jedná.
Ja s týmto problém nijaký nemám, ale celá vec má dve roviny. Tá prvá je nákup, nosenie a strielanie na strelnici...v podstate sa nedeje nič.
V druhom prípade ak to použiješ, a poškodený má advokáta a nie len trubku s diplomom, dokážu ti, že podla platného zákona sa jedná o nedovolené strelivo aj napriek tým papierkom, ne to vem jed.
Ale ako som spomenul, kúpim si ich tiež ak bude v ponuke aj môj kaliber, rád testujem všetko čo sa dá zohnať.
Ešte k tomu obrázku, do akého materiálu bolo strielané? Nazdávam sa že do niečoho tvrdého. V mäkšom materiéle by to asi takto nedeformovalo, zaujímavé je to čo vidím napísané, že expanzný FMJ. Upresni mi prosím to strelivo 40S&W.
- dirty harry
- častý prispievateľ
tak prosim, dost prazdnych reci, produkuj tie pravne skutocnosti a tie dokazy, cakam...dirty harry napísal:V druhom prípade ak to použiješ, a poškodený má advokáta a nie len trubku s diplomom, dokážu ti, že podla platného zákona sa jedná o nedovolené strelivo aj napriek tým papierkom, ne to vem jed.
hrozne by ma zaujimalo, kde ty presne vidis nesulad toho streliva so zakonom.
a prave tie papieriky su daleko viac ako tvoje zahmlievanie, je to dokaz, konkretny a hmatatelny, ktory ked nic ine, bude aspon vypovedat o stave mojej mysle, ze som si bol v obchode kupit legalne naboje, a nie jhpcka od priekupnika.
k tym .40, pokial viem je to federal efmj, strelivo, ktore ma v samotnom nazve pojem expanzne, napriek tomu ani ono ani seca do definicie expanzneho streliva nezapadaju.
a čo že to dokážu ? nech trebárz dokážu že šlo o klingonskí plazmový projektil, pokial si ho kúpil v obchode u licenzovaného predajcu, nemá dieru v čumáku a máš o nákupe doklad, si v pohode, ako som už písal, aj keby na to prvostupňový súd nejakým nedopatrením prihliadol a robil ti problémy tak máš opravný prostriedok.dirty harry napísal: V druhom prípade ak to použiješ, a poškodený má advokáta a nie len trubku s diplomom, dokážu ti, že podla platného zákona sa jedná o nedovolené strelivo aj napriek tým papierkom, ne to vem jed.