Okresný súd rozhodol- Žitný na 2,5 roka dovnútra

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

luke napísal:
Nomed napísal: skor neumyselne ublizenie na zdravy z nasledkom smrti
tomu s v slovenskej terminologii hovori usmrtenie, bez ohladu na to, ako to budes obracat, to zabitie nebude.
nikdy som to ani netvrdil že je to niečo ine ...pozriem ešte v práci či novy zákon pozná ublíženie na zdravý z následkom smrti ..ale ak sa nemýlim vyšetrovateľ mal viacej možnosti ako tento trestný čin klasifikovať a zitneho proces nesledujem takže neviem ani poriadne z čoho ho obvinili ..... idem si to prečítať ak to tam nájdem .. .... ... :oops:

čo sa týka mojej slovenčiny ...nooooo som už taký ...že spravím všetko preto aby to bolo čitateľnejšie :twisted:
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

hej, napisal si len, ze to skor bude nieco ine ako to co som povedal ja. co to mimochodom nie je. je to presne to.
odporucam menej americkej "terminologie" a viac vsadepritomnych zneni slovenskeho zakona.
inspiring_boyd

oki :shock:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

miro2851 napísal:Možno že to neurobil úmyselne, ale šiel RÝCHLO a navyše ešte do zákruty, neviem čo si pán Šitný myslel, že je asi superman keď jazdí na aute za pár miliónov..

Navyše tie provokačné reči advokáta, človek by mu mal chuť jednu pridrbať a že takéto nehody sa stávajú dennodenne? Neviem či dennodenne nejaký idiot zráža ľudí vo vyše 140 kilometrovej rýchlosti..
Myslím, že takýmto spôsobom skomolené meno svedčí jasne o Tvojej "inteligencii" a spôsobe myslenia - vráť sa radšej k Novému Času.
Čo sa týka "provokačných rečí" advokáta - nejakých 10 príspevkov pred Tvojím som iba námatkou uviedol poltucta prípadov, ktoré sa môžu úplne zrovnávať s uvedeným - a okolo žiadneho z nich nebola rozpútaná takáto hysterická kampaň vo všetkých médiách...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

prikláňam sa k postoju nevytvárať tu vzájomné konflikty.

Súhlasím s názorom, že je rozumné nájsť v tejto kauze poučenie do života.

Platí totiž, že niektoré pochybenia v živote už nejdú vrátiť späť.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Igrlik, moja inteligencia je v poriadku, mňa len rozčuľuje že Žitný vylezie o pár mesiacov z väzenia a bude sa všetkým vyškierať

Uvediem ti aj ja pár príkladov:

MARTIKÁNA omilostil prezident

"Michal Martikán (29) v novembri 1997 zrazil pri obci Veľké Zálužie muža, ktorý v nemocnici na následky nehody zomrel. Podľa polície Martikán nerešpektoval značku obmedzujúcu rýchlosť na 40 km/h"

Štefan Skrúcaný dostal dva roky podmienečne

"Pri nehode v Považskej Bystrici prišla o život 73-ročná žena. Podľa znaleckého posudku šiel Skrúcaný cez mesto, kde je povolená šesťdesiatka, rýchlosťou najmenej 93 kilometrov za hodinu. Keby išiel povolenou rýchlosťou, žena by jazdný pruh opustila 90 metrov pred autom."

KRIVOSUDSKÝ tiež zabil

"V júni 2005 tiež zrazil chodkyňu na prie chode pre chodcov."

Viac sa dočítaš tu http://www.pluska.sk/soubiznis/nehody-i ... zivot.html , na nete sa dá nájsť určite viac takýchto článkov. Skús hádať, čo majú títo dotyční spoločné :idea:
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

ak by sa to stalo mne,zeby som vlastnou vinou -aj ked neumyselne-usmrtil maleho chlapceka,ktory sa isiel s tatinom pobicyklovat,tak by som pre seba ziadal ten najvyssi mozny tret (samozrejme, ze najvyssi v prislusnej skutkovej podstate) :evil:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Akira, nespochybňujem, že si rovný chlap, len by som bol opatrný pri podobných vyhláseniach. Dúfam, že nikto z nás nikdy nebude musieť zistiť na vlastnej koži, ako sa v podobnej situácii zachová.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Mozes byt akokolvek rovny,ale ked pride na lamanie chleba zistis, ze svojim zmyslanim ublizis este jednej rodine a tou je tvoja VLASTNA!
inspiring_gauss

Príspevok od používateľa inspiring_gauss »

V našej spoločnosti je vážny, prehliadaný a neriešený problém a to sú cestný piráti. Sú z rôznych spoločenských skupín a spoločné majú bezohľadné vystupovanie, pocit nadradenosti, aroganciu a ignoranciu iných, slabších účastníkov premávky a veľmi často vymletý mozok. Pri nehodách spôsobených pirátskym spôsobom jazdy by mali byť trestné sadzby podstatne vyššie. Chýba autorita štátu. Ten istý vodič s pirátskymi sklonmi ináč jazdi napríklad v Rakúsku a ináč doma.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

A dalšia vec je, že výrobcom je stále dovolené vyrábať autá z neobmedzeným výkonom a rýchlosťou. A vodičom zase vlastniť a používať takéto vozidlá.
Načo je vhodné auto z max rýchlosťou daleko cez 200 km? Keď nie je na to v EU legislatíva a ani cesty?
Napríklad aj kamiony majú povolenú maximálnu rýchlosť 85-90km/h a musia byť vybavené obmedzovačom rýchlosti na 89-90km/h.

/je mi ale jasné, že je to určitý pocit slobody, ktorý ak pominie, bude už asi všetko v prdely/ :roll:
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

mozno aj na to, ze raz ked poveziem vazne zraneneho pribuzneho do nemocnice, kde pojde o sekundy, tak budem za staleho trubenia a svietenia ist asi rychlejsie ako 50, a celkom mi vyhovuje, ze ta sanca ist rychlejsie tu je.
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

je to len o tom egu a malom vtaku aj so 6 litrovym motorom sa da jazdit pomaly a tie sportove auta su prave vtedy na ceste najkrajsie ked si ich ma clovek kedy obzriet v pohybe.Akurat budem mat pri tom vykone tu istotu ze ked tomu sliapnem tak motor zareve a auto ma nenecha pri predbiehani v polovici kamiona alebo kolony kde je v predu dochodca na vylestenom zigulaku a na 90-tke ide 75.
Kto jazdi denno denne tak uz vie kde sa da a kde je riziko ze sa nieco moze vychujit to je jedno ci cyklisti alebo zver /alebo sniper s radarom :D /
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

:D no u nas /Liptov/ asi fakt absolvovali vycvik pre sniperov lebo ked som ich minule vymakol zasitych v kriakoch 3 metre pred znackov na konci obce v mieste kde sa nic nemoze stat ani keby soferoval slepec tak to uz je pod ludsku dostojnost mozu sa hanbit ale trzba musela byt exkluzivna tym padom denny rozkaz splneny ved naco by sa srali na cestach kde sa deti vracaju zo skoly a kde je vela chodcov a cyklistov ked si mozu v klude prdiet v kriakoch na prehladnom useku.
inspiring_boyd

tak vies ako ...stat potrebuje lowe ... ak z roka na rok dostavaju program kolko maju vybrat .. a ked cely mesiac zanedbavaju tak potom robia take kraviny :(
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"