Obranu povedie exšéf hypermarketu
Ako ho tak sledujem cim dalej tym viac sa mi zda, ze je to trpak. A nedal by som ruku do ohna za to, ze si na ministerske miesto neprisiel len nahrabat. Neviem co Sulina viedlo nominovat ho na taku poziciu. V nemalej miere v tom bude ten ich spolocny amaterizmus. Este sa asi mame na co tesit v podani tychto SAS-ov.
-
inspiring_nobel
Nazov temy, ze obranu povedie exsef hypermarketu je mysleny dehonestujuco, co mi trochu vadi. Nie koli Galkovi, toho mam na haku. ale vseobecne koli spravodlivosti. Tak si zoberme, koho sme tu mali doteraz.
- Imrich Andrejcak (HZDS, 1993-1994), vojak, vedel rusky.
- Pavol Kanis (SDL, 1994-1994), historik/pravnik, pracoval v ustave marxizmu/leninizmu, potom bol uz len poslanec a clen vlady. Profesionalny gembler a odrbavac.
- Jan Sitek (SNS, 1994-1998), vystudovany spojar, pracoval v Tesle Orava, ZTS, Pozemne stavby Zilina. S armadou mal spolocne len Slotove tanky.
- Pavol Kanis (SDL, 1998-2001)
- Jozef Stank (SDL, 2001-2002), vystudovany strojar, pracoval v elektrotechnickom priemysle, od roku 1986 poslancom FZ CSSR za KSS, od 89 uz len funkcie v roznych parlamentoch, naposledy kancelar prezidenta Schustera.
- Ivan Simko (SDKU, 2002-2003), vystudovany ekonom a pravnik, pracoval ako asistent vo vyskumnom ustave a na utvare hlavneho architekta mesta BA, neskor uz len politicke funkcie. Zakladatel divnych politickych stran s divnym koncom. Niekedy som pochyboval o jeho mentalnej kondicii. S armadou ma nieco spolocne akurat nazov jeho posledne zalozenej politickej strany Misia 21, co mi pripomina plan utoku na Mars.
- Juraj Liska (SDKU, 2003-2006), vystudovany strojar, po skole 2 roky pracoval v TOS Trencin, potom vo vlastnej firme na vyrobu finskych saun.
- Martin Fedor (SDKU, 2006-2006), vystudovany ani neviem ako sa to vola (medzinarodne vztahy na UK), 3 roky pracoval v tretom sektore a privatnej sfere, od roku 1998 uz len vo vladnych a stranickych sluzbach.
- Frantisek Kasicky (SMER, 2006-2008), vystudovany vojensky pedagog, pracovnik MO SR, 2003-2004 riaditel VOS, z ministrovania odstupil pre cachre s peniazmi.
- Jaroslav Baska (SMER, 2008-2010), vystudoval zilinsku univerzitu, mal len jedno zamestnanie v Matadore Puchov. V roku 2002 prestal pracovat, stal sa poslancom a od vtedy uz v robote ani tuk.
- Lubomir Galko (SaS, 2010-?), vystudovane MFF UK, programator, zivnostnik, postupne riaditel troch sukromnych spolocnosti.
Ked si pozriem tuto squadru, nerozumiem, preco by mal byt Galko horsi, ako ktorykolvek z nich. Vysmievat sa z toho, ze jedna zo spolocnosti ktorym direktoroval bol Kaufland pokladam za nieco, co svedci skor o pisatelovi ako o Galkovi.
- Imrich Andrejcak (HZDS, 1993-1994), vojak, vedel rusky.
- Pavol Kanis (SDL, 1994-1994), historik/pravnik, pracoval v ustave marxizmu/leninizmu, potom bol uz len poslanec a clen vlady. Profesionalny gembler a odrbavac.
- Jan Sitek (SNS, 1994-1998), vystudovany spojar, pracoval v Tesle Orava, ZTS, Pozemne stavby Zilina. S armadou mal spolocne len Slotove tanky.
- Pavol Kanis (SDL, 1998-2001)
- Jozef Stank (SDL, 2001-2002), vystudovany strojar, pracoval v elektrotechnickom priemysle, od roku 1986 poslancom FZ CSSR za KSS, od 89 uz len funkcie v roznych parlamentoch, naposledy kancelar prezidenta Schustera.
- Ivan Simko (SDKU, 2002-2003), vystudovany ekonom a pravnik, pracoval ako asistent vo vyskumnom ustave a na utvare hlavneho architekta mesta BA, neskor uz len politicke funkcie. Zakladatel divnych politickych stran s divnym koncom. Niekedy som pochyboval o jeho mentalnej kondicii. S armadou ma nieco spolocne akurat nazov jeho posledne zalozenej politickej strany Misia 21, co mi pripomina plan utoku na Mars.
- Juraj Liska (SDKU, 2003-2006), vystudovany strojar, po skole 2 roky pracoval v TOS Trencin, potom vo vlastnej firme na vyrobu finskych saun.
- Martin Fedor (SDKU, 2006-2006), vystudovany ani neviem ako sa to vola (medzinarodne vztahy na UK), 3 roky pracoval v tretom sektore a privatnej sfere, od roku 1998 uz len vo vladnych a stranickych sluzbach.
- Frantisek Kasicky (SMER, 2006-2008), vystudovany vojensky pedagog, pracovnik MO SR, 2003-2004 riaditel VOS, z ministrovania odstupil pre cachre s peniazmi.
- Jaroslav Baska (SMER, 2008-2010), vystudoval zilinsku univerzitu, mal len jedno zamestnanie v Matadore Puchov. V roku 2002 prestal pracovat, stal sa poslancom a od vtedy uz v robote ani tuk.
- Lubomir Galko (SaS, 2010-?), vystudovane MFF UK, programator, zivnostnik, postupne riaditel troch sukromnych spolocnosti.
Ked si pozriem tuto squadru, nerozumiem, preco by mal byt Galko horsi, ako ktorykolvek z nich. Vysmievat sa z toho, ze jedna zo spolocnosti ktorym direktoroval bol Kaufland pokladam za nieco, co svedci skor o pisatelovi ako o Galkovi.
-
superflanker
- občasný prispievateľ
- Registered for: 16 years 2 months
V podstate suhlasim s Vlado999. Ja to ze predtym robil v obchode vidim ako velke pozitivum. Najvacsia slabina rezortu je verejne (ci skor v podmienkach MO "neverejne") obstaravanie a do toho ako obchodnik, moze vniest trosku svetla. Zacal by som odpratanim uradnickov z UIA. Potom by snad bol aspon na cas pokoj od min. 3-nasobne predrazenych zakaziek. Nerozumiem tomu, ze EU este neurobila poriadok s obstaravanim "priamym zadanim". Firmam a uradnikom taketo obchadzanie zakona na useku obrany naramne vyhovuje.
Uplny suhlas s vladom999. Vo funkciach MO, ale aj inych ministrov sa vystriedal uz iny bizar ale so "spravnou" politickou prislusnostou. Tak je to vsade. Ved na odborne veci maju poradcov. Hadam sme si vsetci nemysleli, ze na ministra treba mat vystudovanu "vysoku ministersku" a min. 3 roky v odbore 
Vlado, tvoj výpočet je zaujímavý. Hodí sa, lebo všetci máme sklony zabúdať. Ale aj tak... ja neviem. Stále som presvedčený, že pri rezortoch ako je obrana nejde ani tak o šéfa rezortu ako o personálne obsadenie riadiach kádrov a kádrov, ktoré pracujú na rôznych stratégiách a koncepciách. A práve s hľadaním a uplatnením týchto kádrov by nová a málo etablovaná strana ako SaS mohla mať problém. Zatiaľ som nepostrehol žiadny signál, ktorý by vo mne rozptýlil tieto pochybnosti. Pravda, slušnosť velí, dať novej vláde aspoň 100 dní a až na 101. začať kritizovať.
A to vravím aj napriek tomu, že novej vláde i pani premiérke úprimne fandím.
A to vravím aj napriek tomu, že novej vláde i pani premiérke úprimne fandím.
-
inspiring_nobel
miro2851 neviem kde si nabral, ze vie len po rusky, v jeho zivotopise na stranke SaS sa pise, ze anglicky mierne pokrocily a rusky pokrocily
http://www.strana-sas.sk/file/249/galko%20CV%20web.pdf
Mozno pisali v Pravde. Ale jasne, na profesora Jahnatka asi nema
http://www.strana-sas.sk/file/249/galko%20CV%20web.pdf
Mozno pisali v Pravde. Ale jasne, na profesora Jahnatka asi nema
-
inspiring_nobel
Jack, ked som videl v telke Andrejcaka, borovicku som citil az do obyvacky. Kasicky mal asi najlepsie profesionalne predpoklady. Vystudovany vojak, byvaly sef vojenskeho spravodajstva, civil, ... Ale co z takeho ministra, ktory bud sam kradne pre seba alebo pre stranu, alebo je tak slaby, ze si neustrazi financie v rezorte. Ostatni boli na ministra obrany rovnako dobri (alebo zli) ako 90% populacie s IQ nad 100. Okrem takych katastrof ako Kanis, profesionalny aparatcik so sklonom k hazardnym hram.
Mam pocit, ze keby tam bol hen Fero od susedov, horsie to uz byt nemoze.
Mam pocit, ze keby tam bol hen Fero od susedov, horsie to uz byt nemoze.