OBUV -pracovné i sukromné použitie
to je zaujimave. ja som si pred rokom kupil tiez trekove ale nizke, s gritex membranou a odchodil som v nich minulu jesen + celu zimu bez problemov.pejo napísal: ja som si pred 2 rokmi tiež kúpil vysoké trekové topánky s membránou Gritex. Ale nikdy viac. Postupne začali premokať, a teraz už suchou nohou neprejdem ani po orosenej tráve. Reklamoval som ich v Exisport TN a po mesiaci ich poslali späť s vyjadrením znalca s guľatou pečiatkou, že je všetko v poriadku. Čo už má robiť chudobný človek? Obúvam si ich len keď je sucho a nejako ich už zoderiem. Najlepšie na tom je to, že cena tam bola v akcii takmer taká, ako pri kvalitných policajných kanadách z vložkou Sympatex z Bardejova, ktoré som si kúpil neskôr.
samozrejme zimu myslim taku tu mestsku zimu.
raz za cas ich prestriekam sprejom
teraz bude druha zima, uvidime.
-
inspiring_curie
Nechcem robyt peklo ale simpatexi mi zapadajú prachom kedže ich mám ako pracovnú obuv , neni v nich žiadna kvalitná membrána a noha sa v nich potí ako keby človek celí den vo vode stál. Sú omoc kvalitnejšie topánky napríklad som vydel kanady goratex z podrážkou vybram a kolega ktorí sa k nim dostal ako slepí ku dverom si ich nevie vynachválit . žiadny pot žiadny zápach,len pre nás obyčajných vojakov asi nebudú.
Ehm...ani ja som nemal rád slovenčinu v škole...ale...
Sympatex ako membrána sama o sebe je kvalitná, dokonca ju mám radšej ako Gore-tex, lebo má vyššiu paropriepustnosť a síce nižšiu vodeodolnosť...ale tých 10m človek málokedy v bežnom živote využije. Problém býva skôr celkové spracovanie topánky (alebo oblečenia) kde sa môžu vlastnosti membrány dosť potlačiť.
Pejo, sego13 - Gritex nepoznám, resp nemám skúsenosti, ale aj 3-vrstvový XCR Gore-tex laminát na nízkych topánkach má životnosť max 2-3 roky podľa používania. Ide o to, že sa "preláme" a to doslova v mieste kde sa noha ohýba (za prstami) a potom membrána praská ďalej. Samozrejme, stáva sa to aj pri vysokých, ide o tvrdosť podrážky, len pri tých nízkych je to na 99%. Môžete sa opýtať v prvom outdoorovom obchode, kde s tým majú skúsenosti.
Sympatex ako membrána sama o sebe je kvalitná, dokonca ju mám radšej ako Gore-tex, lebo má vyššiu paropriepustnosť a síce nižšiu vodeodolnosť...ale tých 10m človek málokedy v bežnom živote využije. Problém býva skôr celkové spracovanie topánky (alebo oblečenia) kde sa môžu vlastnosti membrány dosť potlačiť.
Pejo, sego13 - Gritex nepoznám, resp nemám skúsenosti, ale aj 3-vrstvový XCR Gore-tex laminát na nízkych topánkach má životnosť max 2-3 roky podľa používania. Ide o to, že sa "preláme" a to doslova v mieste kde sa noha ohýba (za prstami) a potom membrána praská ďalej. Samozrejme, stáva sa to aj pri vysokých, ide o tvrdosť podrážky, len pri tých nízkych je to na 99%. Môžete sa opýtať v prvom outdoorovom obchode, kde s tým majú skúsenosti.
-
inspiring_boyd
to:peterson ja som investoval do tychto Obuv zásahová vysoká "Bates" GORE-TEX - 2368 s ICST vložkou mam ich denne na nohach 10:30 hodin +/- 20 min od polky januara ... samozrejme mimo vykendov ... klasicka kozenna obuv by uz razila jak stoka .... mam tu nevyhodu ze nohy sa mi potia nadstandartne nech robim co robim ....
no a mile batesy zatial nieje nejako extra citit a to nepouzivam do nich nic teda okrem ponoziek
no a mile batesy zatial nieje nejako extra citit a to nepouzivam do nich nic teda okrem ponoziek
-
inspiring_curie
Ono časom sa spotí každá noha a kde je pot je aj zápach ale ak zápach vyženie všetkých sediacich zo šatne 4x8metra-priestor u nás,tak je to asi sila či nie? Zaujmavé je to že staré celokoženné kanady aj ked v zime studené a v lete noha uvarená ale taký smrad z nich nikdy nebol ako zo spomínaných Simpatexov.
Kanady boli z kože, vypracovanej takými činidlami, že vyvraždili všetko živé ešte v procese výroby a zostalo im to natrvalo... a navyše sme mali vlnené ponožky - takže všetko origo prírodné materiály. A príroda vie, ako sa chrániť! Dnes sa robí všetko zo super syntetických materiálov, ktoré v medzerách a dutinách všelijakých tých funkčných mikrovlákien zachytia organické zvyšky z potu a ošúpanej kože, tam sa do toho pustia baktérie, rozkladajú to a smrad jak stodola je na svete... nepomáhajú ani tie všelijaké antibakteriálne spreje! Keď sú syntetické ponožky v syntetických adidaskách 12 hodín na nohe a potom to synáčik vyzuje, jak keby koňa párali!!!

electron, kde si ich kupoval? a ako je to s odolnosťou voči zime? dik
-
inspiring_newton
nie je problem so zimou /do terenu ich nosim aj za mrazu/
akurat v lete volim ponozky s coolmaxom v zime s "hrejivym" vlaknom
kupovane : http://oksport.sk/mammut-raichle/scms_i ... yer=web_01
akurat v lete volim ponozky s coolmaxom v zime s "hrejivym" vlaknom
kupovane : http://oksport.sk/mammut-raichle/scms_i ... yer=web_01
Ak ti to moc neponaha, hudy robi na jar velke vypredaje, kukaj ich stranku www.hudy.cz , oplati sa to, poprípade www.treksport.sk a su aj vcelku rozsireny