Ekonomika

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Inak aj v Argentine pocas krizy vzniklo hned niekolko samostatnych platidiel (mien) myslim ze az 6 a rychlo isli dole. Zlato, striebro alebo hovädzie by boli asi lepsim artiklom :)
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

http://ekonomika.sme.sk/c/5800755/vplyv ... vlady.html

Vplyvný fond Pimco predal všetky dlhopisy americkej vlády
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Chyta ma taky neprijemny pocit, ze niekto prave stlacil spust.

Len mi je divne, ze to niekto kupil.
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Mozme len typovat kto to kupil...

Ani by ma moc neprekvapilo, keby to bola nejaka arabska krajina, pripadne cina, alebo rusko.
aris
častý prispievateľ

alebo Fed. mimo Fedu uz len Arabi, ale najskor ten Fed.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

No neviem, ta Cina s mi zda dost realna. Zabezpeci im na dlho dolozku najvyssich vyhod, pokoj od otravnych bojovnikov za ludske prava v US governmente a nehovoriac o krasnej predstave drzania USA za pomyselne "gulky".
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, cina aj rusi sa americkych statnych dlhopisov a penaznych zmeniek (Treasury Bonds) zacali zbavovat uz pred par tyzdnami, toto je dalsi riadny klinec do rakvy, a ako kupujuceho tiez vidim na 99% Fed (pre tych co to nesleduju - Federal Reserve nie je ziadna statna banka ani nic podobneho, napriek svojmu menu je to len taka 'asociacia' sukromnych bank, cize nitky taha v pozadi par ludi).

To zvysne 1% by mohli byt saudi, ak by sa pred zajtrajsim 'Day of Rage' zblaznili :roll: :lol: (Fedu na tie miliardy staci natukat par nul do pocitaca, Saudi by museli pouzit $$$ ktore boli realne zarobene na rope)

Kazdopadne nevyzera to dobre tam ani tam, a najblizsie dni ukazu ci/ako sa zmeni ocakavany casovy plan SHTF... :evil:

Gunslinger
aris
častý prispievateľ

presne tak
Cinania uz ani netaja svoje zamery.

tento link sa tyka ekonomiky okrajovo, ale aj tak sa mi zda vhodne to dat sem

http://www.sme.sk/c/5800857/nato-zacalo ... storu.html
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, nejak sa tie jobovky zacinaju kumulovat. Na zerohedge pisu o vcerajsom verdikte dalsieho zhrosenia ratingu na Spanielsko, co je pre euro (cize aj pre nas) ozaj zla sprava (a uroky na dlhopisy Portugalska a Grecka sa tiez navysili na uz pomaly neunosnu mieru). Uvidime co bude zajtra na tom krizovom meetingu EU (oficialne summit o Libyi a pod., v reale sa ale bude v zakulisi asi skor riesit euro), kazdopadne ruzovo to teda nevyzera.

Jedine na com som sa pobavil je jedna poznamka v komentaroch: At this point, I am quite bullish on cocain, hookers, and the entire self inebriation sector...

Na druhej strane v severnej afrike a na blizkom vychode to zacina byt ozaj horuce, veci okolo Libye nevestia nic dobreho, ale Libyu nevidim ako ten najvacsi problem (a napriek rozlohe ich populacia je len o cosi vacsia nez slovenska), skor nemam dobry pocit z toho zajtrajsieho Day of Rage u saudov a spol., na rozdiel od Libye, Egyptu a ostatnych, v saudskej arabii ma doma zbran 90% domacnosti (polovica z toho su kalachy), a ak pocas protestov dojde k nejakemu incidentu, lahko sa to tam moze zvrhnut na divoky zapad. A nejde len o krv na uliciach ale co bude ak kralovska rodina ujde, zlozenie tej populacie je sud s dynamitom, detto ich ekonomika, armada je vyzbrojena uplne spickovo (nedavno sme tu preberali rozsah toho nakupu stihaciek a dalsej techniky - vid http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p= ... hawk#79366) a vedlajsie ucinky su samozrejme tiez dalekosiahle. Nemyslim ze by barel siel cez $200, to by amici radsej rozvrtali Bakkenovske ropne polia ako emental, japonci a ostatni sa zasa vrhnu na alternativne zdroje (sice by to stalo kopec $$$, ale aspon na chvilu by to mozno trochu pomohlo lokalnym ekonomikam), lenze potom by uz bola cesta naspat k rope tazka ci nemozna, a zatial co napr. europa dokaze aj z ropnych rezerv vyzit rok ci dva, a po presmerovani zdrojov i dlhsie, blizky vychod uz davnejsie nahradza petrodolare hlavne potravinami, a ak nebudu exportovat ropu behom par mesiacov nebudu mat co jest (fyzicky sa potraviny sa nedaju natlacit na lisoch na peniaze, ani znasobit nulami v pocitaci, a Cina uz od decembra nakupuje vsetko vratane opcii/prav na buduce urody po celom svete). A co by hlad stamilionov ludi prevazne islamskeho vyznania na nedalekom blizkom vychode znamenal pre europu asi nemusim hovorit...

Gunslinger
aris
častý prispievateľ

guns: ako som uz pred casom pisal, nejde o Libyu, podla insiderov ide o SA a SAE. A ide o ropu nad 200. Tak uvidime este tohto roku, nakolko su to len blbosti, alebo relevatne info. Ale informacie od L. Williamsa sa uz viackrat potvrdili. Napr. aj tie z minuleho leta o nepokojoch na blizkom a strednom vychode, aj cas sedi.

edit: World - Saudi Arabia threatens to 'cut foreign fingers'
http://en.rian.ru/world/20110309/162924915.html
pištoľníčka
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Priznam sa, ze som cakal aspon 5 prispevkov o udalostiach v Japonsku, ale asi tomu nik nepripisuje nejaky vacsi vyznam.
Co by som ale spomenul je, ze ma dost prekvapilo, ked sa ku mne dostali info o tom, ako si ludia vzajomne pomahaju a o tom, aka je tam stabilna bezpecnostna situacia - teda ziadne obcianske nepokoje, rabovacky atd..
Kamarat to zhodnotil slovami, ze je pekne vidiet rozdiel medzi mentalitami ludi v USA (som si isty, ze nielen tam) a v Japonsku.

*inak toto by sa asi skorej hodilo do vlakna "WTSHTF všeobecne"
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 20:22, upravené celkom 1 krát.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Tu sa nedá čo povedať, myslím že je všeobecne známe, že Japonsko leží na zlome 3 tektonických dosiek alebo niečo také, a bolo len otázkou, kedy sa niečo také stane a zrejme v budúcnosti ešte stane. Každopádne je to hrozné
aris
častý prispievateľ

myslim, ze Japonsko vobec nepatri do tejto temy, ani do SHTF vseobecne.

Je to obrovska tragedia ale tu je to off topic
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"