Vyhlásenie tendra

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

BKSL napísal:A odkedy stat nakupuje s DPH ?!

Ludia moji, ved vy asi neviete ani kam ta hodnota DPH ide a co to vlastne je.
No ideme asi volit Fica, ten sa o nas a aj o tu DPH hadam postara :lol: :lol: :lol: .

Studuj tu:

http://sk.wikipedia.org/wiki/Da%C5%88_z ... ej_hodnoty
BKSL: zasa si múdry ako rádio

predstav si , MV NIE JE PLATCOM DPH a na nákup tovarov a služieb musí mať vyčlenené prostriedky v ich hodnote VRÁTANE DPH.
Tzn ak ide o tender za 8,5mio bez DPH, v rozpočte MV musí byť vyčlenených 10,2mio. To či sa k cene dopočíta úradník sám porovnaním cien bez DPH alebo ich súťažiace firmy uvedú v ponuke vr.DPH je jedno.

To že tie financie dostane zo štátneho rozpočtu a potom sa formou odvodu DPH do štátneho rozpočtu zasa vrátia je druhá vec.

Za posledných pár rokov som zo štátom zopár zmlúv za pár desiatok mio Eur spáchal, tak si z toho hádam ešte niečo pamätám
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

roman
Niekto mal zasa potrebu sa mudrit a tiez zasa troska urobit kampan. Pri tom len stacilo normalne vysvetlit ludom,co nepodnikaju ako moze uvadzanie ceny s DPH skreslit cenu.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

roman napísal: To že tie financie dostane zo štátneho rozpočtu a potom sa formou odvodu DPH do štátneho rozpočtu zasa vrátia je druhá vec.
Cenim si, ze si seriozny diskuter :wink: .
inspiring_kepler

MRBLUE napísal:... a tiez zasa troska urobit kampan.
Trochu osvety pre pospolity lud nezaskodi :) .
rob999
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa rob999 »

peterson napísal:Rob999 nám tú podlosť objasnil spôsobom, ako by sedel v týme na Pribinovej.
Realita je však taká, že rezort už dávno spravodajsky čekuje potencionálnych uchádzačov a u GP hrozilo, že preští Glocka na všetkých úrovniach. A tak si povedali, že dvihneme latku pekne vysoko.

Áno, aj ja už som dostal ubezpečenia, že dostaneme Glocky 19. Ale niekto tam hore si myslí, že očúra etablované firmy niakym odžubom ekonomického charakteru
Peterson, konšpirácie ktoré vymýšľaš v kancelárii PZ sú OK aj keď sú ďaleko od reality. Veľa tendrov si asi pre štát nerobil. Som subdodávateľom komponentov pre klienta ktorý vyhral pred 2 rokmi tender pre MV, takže nakoľko sme na tom spolupracovali spolu aspoň niečo o tom viem. Aj keď dodávky pre štát boli nástupom novej vlády zastavené pre šetrenie do odvolania.
Dnes je v Európe bežné požadovať obrat. Či to je legitímne z hľadiska našej legislatívy - neriešim na to sú právnici. Pre teba je problém pochopiť aj odvodový a dôchodkový systém (sorry) :wink:
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

rob, ja myslím že tu ľuďom moc nevadí tá podmienka sama o sebe, ako to, že či náhodou nebola daná naschvál v takej výške aby bola diskriminačná. Ja osobne súhlasím s tým, aby tam bola aká-taká záruka, že firma to zvládne dodať/nieje garážová/novo umelo založená/nie je pred krachom/...
Ale tiež by ma len tak okrajovo zaujímalo, podľa čoho prišli práve na toto číslo, a aké je to číslo u ostatných perspektívnych dodávateľov. Či je na tom niečo konšpiratívne, nechám na posúdenie každého samého za seba.
Určite sa do toho nerozumiem tak ako ty, ani nevidím do zákulisia tak ako niektorí iní, ale moc mi to fair-play nezaváňa... :roll:
inspiring_kepler

rob999 legitimne to je v kazdom smere, ale nastavenie tej sumy je moralny hazard pre buducnost transparetneho Slovenska.

Jaro mozno by tu pomohla institucia nazyvana http://www.fair-play.sk/index.php
inspiring_goldstine

Príspevok od používateľa inspiring_goldstine »

Na mieste slovakov by som v tomto konkretnom pripade uvazoval ist aj nad ramec zakona o verejnom obstaravani, ak je tu nejaka byrokraticko-ekonomicka prekazka, kvoli ktorej slovenska policia nebude vyzbrojena slovenskymi zbranami (inak, kvalitnymi, uspesne predavanymi po celom svete a za najnizsiu cenu). Je to uz vec imidzu a cti, nie je predsa myslitelne takymto krokom nepodporit jedineho slovenskeho vyrobcu zbrani!
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Rob999: berieš si to moc osobne. Ale oki, tak mi napíš- na akom obstarávaní si sa zúčastnil? nech som trochu v obraze. Za Kaliňáka toho bolo objednaného dosť. A čo viem, tak niektoré veci vraj DL nechal bežať i ked boli Kaliho.

Teba stále máta tuším ten sociálny systém OZ a jeho chápanie mojou osobou.
Ale podľa tvojich riadkov si zaiste veľký hráč z podnikatelského prostredia- tak ti asi urobím radosť a kúpim ten tvoj Steyr, ktorému neustále znižuješ cenu v inzercií. :wink:
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

:lol: :lol: nerieste tu zakon...pre boha, ved sa pozrite co sa deje v tejto krajine, ake podvody machinacie, garazove firmy.. proste zaujem tych hore je niekde inde, Grand Power im nepasuje a hotovo, aj keby vyrabal najsamlepsie zbrane sveta , keby aj splnal obrat no co, vymysleli by inu hlupost, napr. max. sirka zaveru 24,35 mm :D , ruzova povrchovka , pistol bez vonkajsieho kladiva atd
rob999
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa rob999 »

chlapi fakt si myslíte že sú zaujatí voči GP? A že spoľahlivosť bude aspoň ako u G-čka? Teda ja tu nechcem nijako podj.....ť, apropó a vie niekto kto robí odborného poradcu pre tento tender? Snáď sa nerozhodne DL sám. Lebo ak sú to takí bezpečnostný analytici ako som počul jedného že potrebujú kaliber .45, tak som sa veľmi smial :roll:

A ako dopadne podľa vás nákup samopalov? Nemali by zjednotiť kaliber a nakúpiť v 9 Luger aj samopaly?? Alebo uvažujú nad Glockom s konverziou?

peterson: Steyr v inzercii mal cenu zníženú iba raz, prines prachy a príď aspoň sa spoznáme :lol:
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

rob999 a peterson

Trošku sa, prosím, skľudnite.

Rob999, neberiem ti, že si participoval na nejakom výberku. Že ale na tomto tendri niečo smrdí vidí aj taký laik, ako som ja.

Peterson - nenechávaj sa vyprovokovať niekým, kto už opakovane prezentoval svoj apriorne negatívny postoj ku zbraniam K a je preto zrejmé, že na tendri nenájde žiadnu chybu
peterson
expert

už som dobrý a poslúcham
inspiring_kepler

Ako som fatalny glockar, ale takyto pristup si GP nezasluzi.
Mna osobne uraza ako sa pristupuje ku GP.

Znovu pisem, ze je to nemoralne ako sa "organizuje" tento tender.
peterson
expert

všetko je ešte len na začiatku. Ešte stále platia niake predpisy a zákony ohladne výberových konaní, máme ÚVO a súdy, ktoré sa zaiste budú venovať podnetom od uchádzačov.
Ak si niekto na vnútre myslí, že im tá fraška hladko prejde- nazdávam, že sa zapotia
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"