T12 pre Mestské polície

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

...... balistický posudok vám zodpovie ake zbrane a kde mozu strielat ........
Používateľov profilový obrázok
Kuro
expert
Registered for: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

model T10 a strelivo ( 9PA RUBBER/ 10x22T ), ktore vyraba vela výrobcov, pričom zo širokým diapazonom výkonu. ( od 30 do 150 J ) T10 funguje od 70J, zo slabšimi su zadržky uplna samozrejmosť .
Do T12 je naboj 10x28, vyrabaju ho zatial len 2ja výrobcovia, pričom spolahlivosť je cca 12OO rán na 1 zádržku....

71Jany71 napísal:Zaujímala by ma spoľahlivosť......na ruských videách vidno často zádržky :cry:
Alebo to je spôsobené nekvalitným strelivom??
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Pekne :-) Práve to bolo v Krimi novinách na JOJ-ke
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Tiež som na to včera mrkal... Pekné pecky to dáva :)
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

neviem, či je toto vhodné vlákno na diskusiu, ale myslíte si, že je vhodné vyzbrojovať mestskú políciu gumákmi?

výhodu vidim v tom, že od určitej vzdialenosti nie je munícia smrtiacia a taktiež hrozí len minimálne ohrozenie nezúčastnených osôb. taktiež može príslušnik bez väčších morálnych zábran použiť zbraň.

nevýhodu však vidím práve v tej morálnej zábrane. aby sa nestalo to, že bude náhodou nejaký príslušník príliš trigger happy a v domnení, že nemôže zabiť, bude zbytočne strielať. väčšina z nás už čítala, na akú vzdialenosť sa odohráva väčšina stretov s použitím zbrane. nie je na túto vzdialenosť účinok gumáku náhodou smrtiaci?
a ešte jedna vec ma napadá. čo ak bude potrebné zasiahnuť na väčšiu vzdialenosť voči ozbrojenému a nebezpečnému páchateľovi, ktorý sa rozhodol strielať do davu? ešte sa to u nás nestalo, ale čo nie je, môže byť. a ono by bola fakt smola, keby bola jediná zbraň v rukách kladného hrdinu len neškodným vrhačom malých squashových loptičiek.

nech radšej MP nakúpi P1 a urobí obrat aj americkému TASERu.
inspiring_driscoll

Príspevok od používateľa inspiring_driscoll »

noo na 20m to este nechalo peknu priehlbinu v 2mm plechu, takze si myslim ze efekt to aky-taky bude mat na pachatela... no a je dost otazne ci na vacsiu vzdialenost mestski policajti nieco trafia hoci aj lugerom...
revino
prispievateľ

ako taký efekt alebo uplné odvrátenie hrozby?!?!
ja som tu nepisal o nejakom ciganovi, ktorý uteká prec s ukradnutou odkvapovou rúrou, ale o aktívnom strelcovi.
a poznám minimálne jedného mestskáča, ktorý by to s lugrom na 20m zvládol s prehladom.
inspiring_boyd

...este som nikde "zatial" necital ze taku situaciu riesla MP .... neviem ci vobec maju na to ludske zdroje a ci by si to ich nadriadeny zobrali na triko ...

ale to som uz OT
revino
prispievateľ

pred augustom 2010 by si napísal, že naša polícia ešte nikdy neriešila strelca s 58 na sídlisku.
...a o ostrove Utoya ani nehovorím.
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

v Izraely poriadková polícia : v Ruke, na pleci, v aute : AR15/M16 / Galil, na opasku JERICHO na gumoflusove naboje. Prečo asi ?
inspiring_boyd

to revino: vychadzam zo skutocnosti ze MP k takymto zasahom nieje primarne urcena a k takymto zasahom volaju statnu ...... z mojho hladiska by im T-12 mala postacovat a sluzit ako primarna zbran ...a ako secundarnu nech maju ostru ...... stale sa bavime o MP

inak vedel by som si predstavit vyuzitie tychto zbrani v ZVJS
:shock: maju tiez zastarale zbrane a toto si myslim ze by nebola zla volba :twisted:
revino
prispievateľ

Kuro

v IL si ale môžu dovoliť nosiť gumoflusy, keď maju poruke niečo učinné.
trošku zafantazírujem, ale ako obdobný prostriedok s porovnateľnou účinnosťou by mohol byť nejaký kompaktný "derringer" na gumenú muníciu.
je mi jasné, že ak by si so mnou aj v kútiku duše súhlasil, tak nemôžeš nahlas, lebo by si šiel proti sebe. to ja úplne chápem.

Nomed

ja už neviem, ako inak Ti to napísať, ale dokážeš v tomto prípade rozmýšlať v širších súvislostiach? aj viem, že MP je napr. v BA práve na to, aby dávala papuče na nesprávne stojace autá. ale K*RVA! ja tu píšem o tom, že keď sa niekde strhne mela s aktívnym strelcom a oni budú zhodou okolností v tom momente na dostrel, budú schopní efektívne zasiahnuť? aj tomu najväčšiemu mentálovi je jasné, že k takýmto prípadom sa MP nevolá. ale hovorím o situacií, keď budú v (ne)správny čas na (ne)správnom. budú čakať, pokým nepríde niekto so skutočnou zbraňou a budú zatial rátať pribúdajúce obete?
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

riesenie sa moze najst, aby bola ovca cela aj vlk syty :lol: jeden z dvojice MP bude mat "gumennu" a druhy "ostru".. hm..?
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Zafantazíruj. Deringer má 2rany, T12 17....
s deringerom trafíš na 3 kroky, s T12 na 2O metrov....Pričom do 6 metrov je stop efekt vyšší než 9lugerFMJ....

revino napísal:Kuro

v IL si ale môžu dovoliť nosiť gumoflusy, keď maju poruke niečo učinné.
trošku zafantazírujem, ale ako obdobný prostriedok s porovnateľnou účinnosťou by mohol byť nejaký kompaktný "derringer" na gumenú muníciu.
je mi jasné, že ak by si so mnou aj v kútiku duše súhlasil, tak nemôžeš nahlas, lebo by si šiel proti sebe. to ja úplne chápem.

Nomed

ja už neviem, ako inak Ti to napísať, ale dokážeš v tomto prípade rozmýšlať v širších súvislostiach? aj viem, že MP je napr. v BA práve na to, aby dávala papuče na nesprávne stojace autá. ale K*RVA! ja tu píšem o tom, že keď sa niekde strhne mela s aktívnym strelcom a oni budú zhodou okolností v tom momente na dostrel, budú schopní efektívne zasiahnuť? aj tomu najväčšiemu mentálovi je jasné, že k takýmto prípadom sa MP nevolá. ale hovorím o situacií, keď budú v (ne)správny čas na (ne)správnom. budú čakať, pokým nepríde niekto so skutočnou zbraňou a budú zatial rátať pribúdajúce obete?
Next
prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Next »

Tiež si myslím, že to nie je zlý nápad dať MP T12-ku. V prípade, že sa niečo zomelie sa volajú iné zložky. Ako často tasia MP ostrú?
Videl som tie železné dvere v GP, a to bolo na koľko? 15m? Ako potom musí vyzerať zásah do človeka.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"