1.kolo Pohár LOS-SK (Čachtice, sobota 1.9.2012)
-
friendly_tu
LOS - SK ČACHTICE, 1.9.2012?
naozaj som sa veľmi tešila, čo nové sa nám od našich bývalých bratov dovezie, ale ten otras akože los zo včera ma totálne odradil priam zhnusil
viem že každý preferuje iný druh streľby, ale !!!
tlačenie sa do zadku niektorým ľudom
alebo meniť rozmiestnenie terčov v 4 stage počas preteku
dávať procedurálne chyby za každú banálnu maličkosť
adolescentné deti v reflexných vestách v 1 stage namiesto označených rozhodcov
nekonečné meškanie 1 výstrelu
to akože čo bolo to začo ste vybrali vstupné
vnímam to ako totálne nezvládnutie organizátorov
organizátor chcel registráciu pre zabezpečenie stravy a po ukončení už nebola cez streľbu tam nik nejde nakoľko sa strieľa paralelne čo je logické
ale pri čakaní na výsledky stáť a dostať odpoveď že už nemáme
tak to je vybrať vstupne a nezaujímaš ma
asi tak a
poslať strelca s parkoviska domov že už je full tak to je inak husté a naozaj perfektná vizitka organizácie
nabudúce nech si tam dajú opicu ta to ne do je be
asi taký je môj skromný subjektívny súkromný názor v našom právnom štáte na tak preferovanú akciu nakoľko pri účasti rozhodcov s ČR by sa mali dať na ťažšie stage napríklad 1.
kde by boli v obraze všetci už na brífe a nie ho zveriť dvom ne profesionálom a s toho jeden zakomplexovaný ako stará dievka
a nechať ľudí zo znalosťami a praxou povaľovať sa pri 6 poproch
a to nehovorím o výslednej listine bez možnosti nahliadnutia na strelnici pred vyhodnotením ani po ako všade
a celkovo ani porovnať si jednotlivé stage konkrétne takže asi toľko
naozaj som sa veľmi tešila, čo nové sa nám od našich bývalých bratov dovezie, ale ten otras akože los zo včera ma totálne odradil priam zhnusil
viem že každý preferuje iný druh streľby, ale !!!
tlačenie sa do zadku niektorým ľudom
alebo meniť rozmiestnenie terčov v 4 stage počas preteku
dávať procedurálne chyby za každú banálnu maličkosť
nekonečné meškanie 1 výstrelu
to akože čo bolo to začo ste vybrali vstupné
vnímam to ako totálne nezvládnutie organizátorov
organizátor chcel registráciu pre zabezpečenie stravy a po ukončení už nebola cez streľbu tam nik nejde nakoľko sa strieľa paralelne čo je logické
ale pri čakaní na výsledky stáť a dostať odpoveď že už nemáme
tak to je vybrať vstupne a nezaujímaš ma
asi tak a
poslať strelca s parkoviska domov že už je full tak to je inak husté a naozaj perfektná vizitka organizácie
nabudúce nech si tam dajú opicu ta to ne do je be
asi taký je môj skromný subjektívny súkromný názor v našom právnom štáte na tak preferovanú akciu nakoľko pri účasti rozhodcov s ČR by sa mali dať na ťažšie stage napríklad 1.
kde by boli v obraze všetci už na brífe a nie ho zveriť dvom ne profesionálom a s toho jeden zakomplexovaný ako stará dievka
a to nehovorím o výslednej listine bez možnosti nahliadnutia na strelnici pred vyhodnotením ani po ako všade
a celkovo ani porovnať si jednotlivé stage konkrétne takže asi toľko
-
inspiring_burnell
Miloš: Vravíš tu o nejakej zakomplexovanosti, ale jediný čo tu od začiatku na všetko pindá si len ty!!! Myslím, že dosť ľudí sa tu vyjadrilo pozitívne o tomto preteku, samozrejme ja sa pripájam, takže tá tvoja nespokojnosť od začiatku zavedenia tejto témy je dosť divná. Založil si si tento nick, len preto, aby si hádzal polená pod nohy usporiadateľom LOS-u? Tak to vyzerá a myslím, že väčšina to tak aj chápe, takže píš a nadávaj ďalej, aj tak to každý len preskočí.
-
inspiring_pike
Nuz, neviem ci si dievca alebo chlapec, pretoze nick mas Milos, ale pises o sebe ako o dievcati. S ohladom na to ta budem oslovovat ako slecnu. Tvoj sloh je troska tazkopadny, ale dufam, ze som pochopil, co chces povedat.Miloš napísal:LOS - SK ČACHTICE, 1.9.2012?
naozaj som sa veľmi tešila...o
Ak si znechutena z LOS-SK, tak prosim uz neprid. Pripomienky, ktore uvadzas su prepac, trocha cudne. Radi sa poucime a nabuduce urobime veci lepsie, ale to co pises sa asi konalo niekde inde a nie v Cachticiach. Kazdy z rozhodcov mal totiz vysoko nad tridsat rokov, adolescent tam ziaden nebol. I ked nam pre umrtie blizkeho vecer pred akciou zrusila firma catering, dokazali sme ho provizorne nahradit pre prihlaseny pocet ucastnikov. Kedze bolo prihlasenych len 25 ludi a prislo skoro 50, na konci preteku uz naozaj zostal len grilovany syr. Nechapem tie vety o nahliadnuti do vysledkov a porovnavani stageov, co pises. Vysledky boli vyvesene, schemy stageov tiez. Ak si mala pocas preteku problem, mohla si sa kohokolvek spytat, stazovat sa teraz, mi pride akosi od veci. A skratka ak mas problem s proceduralnymi chybami, skus viac trenovat.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Miloš napísal:
Milá Miloša.Rád by som sa Ti poďakoval za poklonu.A ja už som sa hádzal do starého železa
A aj s tým profesionálom máš pravdu,lebo som to robil ZADARMO pre ľudí.
Peter vek 39.
Pomocny rozhodca stage 1.
Milá Miloša.Rád by som sa Ti poďakoval za poklonu.A ja už som sa hádzal do starého železa
A aj s tým profesionálom máš pravdu,lebo som to robil ZADARMO pre ľudí.
Peter vek 39.
Pomocny rozhodca stage 1.
-
vigorous_pasteur
Milos, prosim ta, nerob si tu hanbu. trosku umiernejsi ton by nebol na skodu.
klobasa sa neusla ani mne a to napriek tomu, ze som sa registroval. co uz. aspon si udrzim stihlu liniu. a ostiepok bol nahodou fajn.
co sa tyka technickeho zabezpecenia preteku, tak musim hodnotit pozitivne. gumene mesto, zasteny, poppre, altanky...
co sa tyka personalneho, tak prve dva stage fajn a potom to u mna klesa.
kladov bolo kopec, ale rad by som poukazal na niektore (podla mojho nazoru) negativa, ktore som mal moznost vidiet:
-nepaci sa mi, ze ma kazdy stage popis s rozmiestnenim tercov rovnkao,ako na ipsc
-nepacilo sa mi, ze kryt/stena bola v prvom stagei priehladna a na tretom, kde boli poppre, bola natiahnuta nejaka nepriehladna tkanina. opacne garde by davalo vacsi vyznam a clovek by si dopredu neokontroloval, kde ze sa to vlastne tie terce nachadzaju.
-stage 2 ala gumene mestecko bol uplne ukazkovym prikladom tajneho stageu. teda mohol byt, keby to tak niekto urobil. "cistenie" priestorov si moze na strelnici vyskusat clovek len malokedy a vy ste tento zazitok pokazili tym, ze ste strelca dopredu informovali kde a kolko tercov bude.
-stage cislo 3: ako mozte urobit stage, na ktorom je jeden strelec voci druhemu znevyhodneny?! neviete o com hovorim? ak bol strelcovi urceny ako neterc lavy alebo pravy popper, tak mohol viest strelbu z jednej pozicie. pokial ste mu vsak urcili za neterc prostredny popper, tak jeden z popprov v zadnej rade nim bol prekrity a strelec musel menit dost vyrazne poziciu (mozno vam krivdim a ta cierna plachta na zastene tam bola prave preto, ze ste nam vsetkym "vylosovali" prostredny popper)
-stage cislo 4: mila pani rozhodkyna. ak niekomu chcete davat procky za nespravne riesenie tykajuce sa strelby primarne na blizsie a nasledne vzdialenejsie terce, tak by som povazoval za vhodne, aby tie terce boli rozostavene naozaj jednoznacne a nie ze strelec s ikriminovanymi tercami vytvara trojuholnik so stranami dlzky 5m-5m-6m. ono sa to totiz pri tych rozostupoch naozaj tazko rozlisuje a skusenejsi strelec radsej vypali na terce, medzi ktorymi je z jeho pohladu mensi rozostup, nez aby palil na terc, ktory je sice mozno o 0,5-1m blizsie k nemu,ale je uplne na druhom konci.
samozrejme to, ze ste si dovolili po odstrielani prveho squadu zmenit rozmiestnenie tercov na stagei (co i len o pol metra) hore-dolu, dodava korunu Vasej rozhodcovskej profesionalite.
pretek bol inak fajn. stretol som opat kopec znamych a priatelov z BA a ZA. ak sa nabuduce vychytaju muchy, tak to bude pecka. keby ste si niecim neboli isti, tak sa kludne opytajte Risa alebo Draga.
add... no mna by j*blo
klobasa sa neusla ani mne a to napriek tomu, ze som sa registroval. co uz. aspon si udrzim stihlu liniu. a ostiepok bol nahodou fajn.
co sa tyka technickeho zabezpecenia preteku, tak musim hodnotit pozitivne. gumene mesto, zasteny, poppre, altanky...
kladov bolo kopec, ale rad by som poukazal na niektore (podla mojho nazoru) negativa, ktore som mal moznost vidiet:
-nepaci sa mi, ze ma kazdy stage popis s rozmiestnenim tercov rovnkao,ako na ipsc
-nepacilo sa mi, ze kryt/stena bola v prvom stagei priehladna a na tretom, kde boli poppre, bola natiahnuta nejaka nepriehladna tkanina. opacne garde by davalo vacsi vyznam a clovek by si dopredu neokontroloval, kde ze sa to vlastne tie terce nachadzaju.
-stage 2 ala gumene mestecko bol uplne ukazkovym prikladom tajneho stageu. teda mohol byt, keby to tak niekto urobil. "cistenie" priestorov si moze na strelnici vyskusat clovek len malokedy a vy ste tento zazitok pokazili tym, ze ste strelca dopredu informovali kde a kolko tercov bude.
-stage cislo 3: ako mozte urobit stage, na ktorom je jeden strelec voci druhemu znevyhodneny?! neviete o com hovorim? ak bol strelcovi urceny ako neterc lavy alebo pravy popper, tak mohol viest strelbu z jednej pozicie. pokial ste mu vsak urcili za neterc prostredny popper, tak jeden z popprov v zadnej rade nim bol prekrity a strelec musel menit dost vyrazne poziciu (mozno vam krivdim a ta cierna plachta na zastene tam bola prave preto, ze ste nam vsetkym "vylosovali" prostredny popper)
-stage cislo 4: mila pani rozhodkyna. ak niekomu chcete davat procky za nespravne riesenie tykajuce sa strelby primarne na blizsie a nasledne vzdialenejsie terce, tak by som povazoval za vhodne, aby tie terce boli rozostavene naozaj jednoznacne a nie ze strelec s ikriminovanymi tercami vytvara trojuholnik so stranami dlzky 5m-5m-6m. ono sa to totiz pri tych rozostupoch naozaj tazko rozlisuje a skusenejsi strelec radsej vypali na terce, medzi ktorymi je z jeho pohladu mensi rozostup, nez aby palil na terc, ktory je sice mozno o 0,5-1m blizsie k nemu,ale je uplne na druhom konci.
samozrejme to, ze ste si dovolili po odstrielani prveho squadu zmenit rozmiestnenie tercov na stagei (co i len o pol metra) hore-dolu, dodava korunu Vasej rozhodcovskej profesionalite.
pretek bol inak fajn. stretol som opat kopec znamych a priatelov z BA a ZA. ak sa nabuduce vychytaju muchy, tak to bude pecka. keby ste si niecim neboli isti, tak sa kludne opytajte Risa alebo Draga.
add... no mna by j*blo
g-relax napísal:Blahopřeji k úspěšnému zvládnutí prvního závodu LOS SK a už se těším na 1. mezinárodní závod LOSu v roce 2013.
P.S. Musel to být docela náročný závod, když nevyhrál ředitel LOSu (CZ).
Tu si dovolím malú poznámočku: V Žiline už boli 3 síce "len klubové" preteky podľa pravidiel LOS-Sk.
-
eloquent_newton
Tímto se chci omluvit Milosovi. Ač neregistrován, sežral jsem mu jeho párek a sýr. Teda ty sýry dva, byly totiž moc dobrý. Navíc ta hezká slečna co je připravovala a tak jsem nebyl líný si tam včas zajít.
Závod dle mého názoru povedený. Moc se mi líbila střelnice (na pětníku 5 situací střílených naráz), druhá situace (tak si LOS představuji) a "shoot-off light", kterým pořadatelé zkrátili čekání. Subjektivní hodnocení rozhodčích beru, jinak to nejde. Jako velké plus hodnotím rozhodnutí povolit vypouštění decockerem a střelbu z bezpečnostního ozubu. Děkuji pořadatelům, mě se to líbilo (přítelkyni taky), přijedeme zase.
Závod dle mého názoru povedený. Moc se mi líbila střelnice (na pětníku 5 situací střílených naráz), druhá situace (tak si LOS představuji) a "shoot-off light", kterým pořadatelé zkrátili čekání. Subjektivní hodnocení rozhodčích beru, jinak to nejde. Jako velké plus hodnotím rozhodnutí povolit vypouštění decockerem a střelbu z bezpečnostního ozubu. Děkuji pořadatelům, mě se to líbilo (přítelkyni taky), přijedeme zase.
-
inspiring_pike
Ahoj,revino napísal:Milos, prosim ta, nerob si tu hanbu. trosku umiernejsi ton by nebol na skodu.
pretek bol inak fajn. stretol som opat kopec znamych a priatelov z BA a ZA. ak sa nabuduce vychytaju muchy, tak to bude pecka. keby ste si niecim neboli isti, tak sa kludne opytajte Risa alebo Draga.![]()
add... no mna by j*blo
dik za pochvalene klady, este ma z ich nosenia bolia nohy
K faktickym poznamkam len niekolko vysvetleni:
Toto bol 1.poharovy pretek a zaroven pre velke mnozstvo ludi aj prvy LOS pretek. (Dokonca pre niektorych prvy pretek v zivote.) Preto sa tam neobjavil tzv. tajny stage. Ako malu nahradu sme spravili Skolu, kde si myslim, ze nebolo mozne si zapamatat vsetkych pachatelov, kde stoja. Dokazuje to aj obrovske mnozstvo strelcov, ktori prehliadli v tejto situacii pachatelov. V buducnosti tajne situacie samozrejme budu.
Stage sa budu viac zakryvat. Tvoja kritika priehladnosti Kancelarie je celkom na mieste. Ked sme sa na to divali pri kontrole, posudili sme to tak, ze nebudeme to zbytocne este stazovat, je tam i tak narocne krytie. A mnozstvo rozculenych oprocedurovanych ludi na tomto stage by ti to potvrdilo. V buducnosti ale taketo priesvitne steny uz nebudu, ani mna to nebavi.
Trojka bola zakryta,aby ludia nemohli opozerat schemu a mnohi ju ani nepochopili. Tento stage som zaradil preto, ze bol vyhodnoteny na moravskom kole ako najzaujimavejsi, ale prijimam tvoju kritiku o nerovnosti sanci. Pokusim sa v buducnosti vyhnut takymto diskutabilnym rieseniam.
Naproti tomu nesuhlasim s tebou pri Zombie. Logika situacie nepusti a ci sa ti zda pol metra vela ci malo, ber to ako vyzvu
Ako my sa musime poucit, tak urcite i strelci. Vzdy na tychto pretekoch bude vysoky doraz na bezpecnost. Doplatil na to teraz jeden chalan DQ. Ak sa na inych pretekoch neriesia niektore technicke veci, napr. skutocne krytie sa, na poharovych to vzdy bude dosledne a prisne. A strelci sa mozu rozculovat kolko chcu. Ak to nezvladaju, jednoducho nemaju technicku uroven na tuto narocnost. Odporucam trenovat a nie vyvrsovat sa na rozhodcoch.
Dakujem za trefne poznamky a dufam, ze nabuduce bude zabava este lepsia
edit. : vymazana pasaz o Milosovi
pomyli som si ju s inou osobou.
- jedlo... stava sa to aj na inych sutaziach ze nejaka cast jedla dojde (vetsinou gulas), preto som si behol po klobasu pri cakani na brifing.
To ze im naposlednu chvilu zrusili catering ich ospravedlnuje. Nabuduce odporucam zavolat na obcerstvenie do Cachtic Ruda, tak ako na vsetkych IPSC pretekoch.
- Toho chalana na brane by som nabuduce vynechal, hore bolo tak ci tak este miesto pre dobrych 7-8 aut. Mna ta paska na "mojej domovskej" strelnici teda prekvapila.
- Zombici boli fajn, ale nabuduce by som dal hodnotenie Alfa(hlava) alebo miss. Po jednej rane na kazdy terc a kludne aj viac zombikov. Kolko stihnes tolko stihnes, za kazdeho nestihnuteho procedura (10 s je prilis vela)
. Bolo by to zaujimavejsie a lepil by som ich hlavne z rubovej casti, na tom farebnom sa tazko hladali zasahy.
- Celkovo to bolo fajn, aby bola Milosa spokojna s profesionalitou rozhodcov, dajte si spravit rozhodcovske LOS tricka
Posledna vec... viete existuju take veci ako laserova/diodova vodovaha?
Znackova: http://www.obchodny-dom.sk/laser-black- ... ny/z21460/
Neznackovy:
http://www.3dliving.cz/zbozi/laserova-vodovaha/p-94025
Da sa kupit este lacnejsie sem tam v baumaxe/Lidli etc.. Vytvara to cervenu svetelnu liniu, pripadne cerveny luc. Pri problematickych tercoch by to nebolo spatne umiestnit pri zem a ak sa na pretekarovej nohe objavi cervena laserova bodka = jasne procedura.
Pri zemi by do toho hadam nikto nestrelil
- jedlo... stava sa to aj na inych sutaziach ze nejaka cast jedla dojde (vetsinou gulas), preto som si behol po klobasu pri cakani na brifing.
- Toho chalana na brane by som nabuduce vynechal, hore bolo tak ci tak este miesto pre dobrych 7-8 aut. Mna ta paska na "mojej domovskej" strelnici teda prekvapila.
- Zombici boli fajn, ale nabuduce by som dal hodnotenie Alfa(hlava) alebo miss. Po jednej rane na kazdy terc a kludne aj viac zombikov. Kolko stihnes tolko stihnes, za kazdeho nestihnuteho procedura (10 s je prilis vela)
- Celkovo to bolo fajn, aby bola Milosa spokojna s profesionalitou rozhodcov, dajte si spravit rozhodcovske LOS tricka
Posledna vec... viete existuju take veci ako laserova/diodova vodovaha?
Znackova: http://www.obchodny-dom.sk/laser-black- ... ny/z21460/
Neznackovy:
http://www.3dliving.cz/zbozi/laserova-vodovaha/p-94025
Da sa kupit este lacnejsie sem tam v baumaxe/Lidli etc.. Vytvara to cervenu svetelnu liniu, pripadne cerveny luc. Pri problematickych tercoch by to nebolo spatne umiestnit pri zem a ak sa na pretekarovej nohe objavi cervena laserova bodka = jasne procedura.
Pri zemi by do toho hadam nikto nestrelil
Naposledy upravil/-a cubitko v 03 Sep 2012, 14:06, upravené celkom 1 krát.
V počte terčov na situáciu boli preteky limitované bodom 30.1. pravidiel LOS-SK. Inak by bol počet terčov na ploche väčší.cubitko napísal: ...Po jednej rane na kazdy terc a kludne aj viac zombikov. Kolko stihnes tolko stihnes...
Takýto zlepšovák by istotne pomohol od mnohých nespokojných reakcií ale vzhľadom na to, že počas riešenia situácie strelec svoju polohu môže meniť podľa toho ako sa mu odkrýva vyčistený priestor bolo by technické riešenie vytyčovania správnej línie zbytočne náročné. Keďže základný princíp správneho krytia mnohí pochopili a pre ďalších bolo jeho dodržanie iba nepohodlné, bolo by zbytočné riešiť to takýmto technickým zlepšovákom. I keď ako technika ma tento nápad zaujal a chvíľku som špekuloval ako by sa to dalo použiťcubitko napísal: ...Posledna vec... viete existuju take veci ako laserova/diodova vodovaha?...
...Vytvara to cervenu svetelnu liniu, pripadne cerveny luc. Pri problematickych tercoch by to nebolo spatne umiestnit pri zem a ak sa na pretekarovej nohe objavi cervena laserova bodka = jasne procedura...
-
inspiring_austin
Po preležani v hlave skusim napisat par mojich postrehov.Ako strelec IPSC ktory strielal svoju tretiu sutaz IDPA-Los.Uz vlani ked som zacinal v Ziline mi bolo jasne, ze je to sutaz o niečom inom,je to o hlave taktike a kontrolovani sa aby strelec nerobil chyby.Musel som uplne vypustit taktiku IPSC.Poviem Vam pravdu siel som ako dos...ny.Daval som si zaležat na tom co robím.Miloš strielal v našej partii,tie procky dostal na stage č.1.Ked šano rozhodoval v duchu som stal za nim a sledoval uhol,procky daval s chutou ale vacsinou len tým čo mali nohy mimo zabrany.Milosovi tusim sme to aj nasa parta povedali ze stal mimo.Vsetko bolo super,ale o niečo lepšiu profesionalitu som citil v Ziline pri vlanajsich kolach.Troska bolo dlhe cakanie pokial sa dostrielaju stage,vyhlasenie vysledkou ma tiež draždilo preto som sa slusne rozlučil s priatelmi a prchol,lebo cesta nebola najblizsia.Na zaver ked som videl pani s menšim chaosom na shoot off,prislo mi Vas tam luto.Tak som vytiahol timer,zial netusil som ze to budem aj piskat. Prajem do buducna vela nervou,vsetko ked sa zacina ma mensie nedostatky,ale casom sa to vykristalizuje ku lepšiemu.Odporučam sa spojit s chalanmi zo Ziliny ktory uz maju niekolkoročne skusenosti,po vzajomnej spolupraci to bude novy Slovenský fenomen,tak ako v cechach.Dufam ze budu dalsie ligove kola aj blizsie
PS:vysledky neboli az take zle,nakolko to bolo tesne ako pri IPSC pomaly 3 ludia v jednom % .
bola to moja prva sutaz v zivote, a napriek tomu ze mam len par mesiacov zb, a nic moc nastrielane, tak sa mi velmi pacilo. suhlasim ze stage mohli byt zakryte a viac to nechat na strelcov ako si s tim poradia. velmi pozitivne hodnotim doraz na bezpecnost a velmi prijemne ma prekvapkalo, ze ked som priznal moju neskusenost ako boli ludia prijemny a ochotny poradit, vysvetlit, upozornit a odkontrolovat. celkovo ma potesilo ze aj ked som strelcov povazoval za trochu uzavretu a specificku spolocnost, aky boli bezprostredny a prijemny ludia, ochotny sa podelit o skusenosti a rady. velmi si cenim konstruktivnu kritiku a cenne rady (aj patricnu prisnost) hlavneho rozhodcu.
priznal sa ze mam trochu zmiesane pocity len z mojho umiestnenia
(myslel som ze bude horsie ale mrzima ze nebolo lepsie)
.
Dakujem za velmi prijemne straveny den v prijemnej spolocnosti a tesim sa na dalsie kolo.
priznal sa ze mam trochu zmiesane pocity len z mojho umiestnenia
Dakujem za velmi prijemne straveny den v prijemnej spolocnosti a tesim sa na dalsie kolo.