In - FinitY napísal:
sano2 napísal
Na prvom stagei padlo včera DQ, nič zaujímavé, ale nedostal ho strelec, ktorý strieľal ale strelec mimo situáciu, padlo za nešportové správanie. Nabudúce keď sa mi na štart postaví strelec, ktorý začne rozprávať o situácii a čo všetko je zlé a pod., dostanú všetci strelci v squade DQ za nešportové správanie čo odstrieľali pred tým strelcom.
to čo máte za pravidlá keď na základe tohoto chcete niekomu udelit DQ a dokonca aj ostatnym strelcom?
toto je šport alebo len mastenie si ega niekoho komu dali do ruky Timer?
keby toto napisal niekto z členov SNROI SADS tak verím tomu že si už nikdy nikde nepiskne!!!
Nazdar Ondro,
vieš prečo nepíšem do témy o IPSC súťažiach? Lebo nepoznám pravidlá IPSC (čítal som ich ale nevzrušujú ma, pretože IPSC nestrieľam, nie som rozhodca IPSC a timer nie je len pre IPSC rozhodcov) a preto ak už čítam pre mňa "cudziu tému" o súťaži, na ktorej som ani nebol, tak vlastne ani tam nemám čo napísať.
Ak ťa LOS-SK pravidlá nezaujímajú, tak ich prosím neporovnávaj s IPSC pravidlami. Naše LOS-SK pravidlá sú síce príbuzné českým LOS pravidlám ale predsa sú tam rozdiely, sú celkom príbuzné IDPA pravidlám, ale ozaj s IPSC nemajú skoro nič spoločné. Dokonca ani niektoré zbrane

takže podľa našich pravidiel, ktoré sme tvorili mi, zakladatelia LOS-SK asociácie a prvý rozhodcovia v LOS-SK na slovensku, ak je stage zakrytý tak ten čo odstrieľal, by jednoducho nemal kaziť zábavu ostatným, ktorý nevidia do situácie. Nielen, že ich prezrádzaním zvýhodňuje, ale aj kazí zábavu a to prekvapenie. Preto je to nešportové správanie. Riešili sme to pri minulej LOSke. Čiže určite nechcem dehonestovať tvoju rozhodcovskú kariéru ani skúsenosti ani rady ani nič, ale IPSC je niečo úplne iné ako LOS-SK a preto ja nie som rozhodca IPSC a ani nebudem, pretože ma to nebaví. Ja sa nikomu nechcem vyhrážať, že celý stage dostane DQ, ale keď za mnou príde strelec na štart, kamarát, smutný a na moju otázku, že čo je mu mi odpovie že už vie všetko ako sa má kryť a ako má riešiť celú situáciu aby nedostal procku a je smutný, že má pokazené prekvapenie, tak to proste je nešportové správanie. Dokonca niektorý ani nerozprávajú s ostatnými strelcami vo vlastnom squade, aby sa nedozvedeli kde sú poschovávané terče a pod. Jednoducho, keď máme v podstate tajné situácie, tak rozprávanie podrobností v squade mi príde drzé, sprosté a maximálne nešportové. Keby tí, čo prezrádzajú situácie vedeli, ako sa Vlado a Milan nadreli aby to pozakrývali, tak by možno pochopili.
Na margo pripomienok, že sme vo výhode keď staviame stage, tak treba mi napísať PMku, spravíme dotyčného rozhodcom, bude celý deň stavať, potom strieľať vo výhode že sa domov ponáhľa a nevidí na poslednom stagy pretože je už tma, potom bude celý deň pískať a nakoniec rozoberať. Máme rozhodcov málo a hlavne máme málo pomocníkov, ktorý sú ochotný stavať situácie poobedné piatky.
Neviem, je ešte potrebné tu niečo rozoberať? Inak na margo ochrany zraku a sluchu a divákov. Dve predposledné LOSky, som mal viac okuliarov, keď sa tam ukázali kočandy diváčky, tak jednej som pomohol nasadiť jej pekné slnečné okuliare na oči a druhej som požičiaval svoje, taktiež som požičiaval svoje okuliare jednému vozíčkarovi keď zablúdil na strelnicu a nevedel ži ich má mať. S marksmanom sme diváčku pustili do situácie sa pozerať ako nestrieľajúcu na svojho milého. To sme ozaj také zvery ako o nás píšu niektorí tu na tomto fóre?