Navrh novely #3

Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 8 months

Príspevok od používateľa BTV »

Wizzard160 - psychotesty sa tykaju vsetkych, nielen E-ckarov......
klingy
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa klingy »

este k tomu harmanovi: Neviem ci si pamatate ale bol taky clanok, kde svedok hovoril ze ho mohol zastrelit zo svojho balkona ale bal sa ze by mal s toho opletacky... :roll:

Aj taketo veci treba riesit jednoducho potrebujeme taku pravnu upravu aby sa ludia nebali aktivne branit svoj zivot, zdravie a majetok.. a je jedno akymi prostriedkami tento ciel dosiahneme...

podla mna sa treba nadviazat partnerstvo s kazdym kto o taketo partnerstvo stoji alebo je aspon ochotny si nas vypocut...
wizzard160
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

Butvin vsetkych nie polovnici a Bckari su v "suchu" a pred schvalovanim co bolo v mediach popisane a povedane som to pochopil tak ze psychotesty len pre Ackarov a tych co maju na E skupinu vz 58 ci inu samonabijacu gulovnicu odvodenu z full auto no a teraz tu citam ze psychotesty pre A C a F skupinu a pre E skupinu. No tak terza to chapem tak ze staci ze mam E skupinu a bez ohladu na to ci na nu mam jednovystrelovu kratku pistol v kalibri 22.short alebo vz 58 tak na psycho ist musim. Proste podla toho co bolo povedane pred tym zalezala povinnost psychotestov na tom aku zbran vlastnis no a teraz zalezi od toho aku mas ksupinu. Cely cas mam na mysli periodicke psychotesty nie jednorazove na ktore musi ist kazdy kto ma zp.
Naposledy upravil/-a wizzard160 v 30 Mar 2011, 14:47, upravené celkom 1 krát.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Jack napísal:tak určite tému rozdelím a jej časť presuniem do sekcie "Mimo témy". Teda ak to budem vedieť spraviť. :wink:

? ale jasne ze to budes vedet spravit :lol:
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 8 months

Príspevok od používateľa BTV »

Wizzard160 - pre vsetkych:

ACE - periodicky kazdych 10rokov
BDF - raz za zivot
ziadatelia - musia prejst

Ja som zasa nemyslel len periodicke.... :wink:

Keby to dali podla druhu zbrane, tak by museli ist aj polovnici a to by im asi moc nevonalo....
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa miro285 »

Keďže platnosť novely má byť od 1.5, vzťahuje sa to aj na žiadateľov, ktorí si podajú žiadosť pred 1.5.2011? Prípadne môže si potom oddelenie zbraní a streliva po podaní žiadosti pred týmto termínom nárokovať na dopriloženie psychotestu? Snáď som to nenapísal ako total maďar :D
inspiring_goldstine

Príspevok od používateľa inspiring_goldstine »

A co tak Kalinaka nasmerovat spravnym smerom? Chce "sprisnovat" Acko, dobre, nech to sprisni tak, ze zavedie povinne kurzy pre tych, co chcu zbran aj nosit... v principe, by sa to mohlo sa tykat nielen Ackarov. Myslim, ze takuto iniciativu podporia aj strelci, a aj vlk bude syty. A naoplatku by nam zrusil psichotesty, ved sa s tym stotoznuje. Napokon, vyzera to tak, ze v dalsich volbach vyhra smer a je tu moznost, ze sa Kalinak vrati do kresla ministra...
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa peterson »

áno a potom zase budú hlasy, že ako psychologovia- tak i tzv.školy strelby budú na tom zarábať :wink:
Naposledy upravil/-a peterson v 30 Mar 2011, 19:00, upravené celkom 1 krát.
jan69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa jan69 »

moja rekapitulacia: Politicke zlyhanie Mostu-presne gabor GAl - zakazat asi po vzore madarska civilne nosenie a aj drzanie zbrane, len lobista polovnikov !
Pado (SDKU) otocka - zo zaciatku odpor proti novele a nezmyslom, potom suputnik ministra
SAS - ak presadila airsoftky tak (pozitive), inak sloboda jednotlivca a jeho prava v nedohladne...
Kalinak - otocka o 180 stupnov, obmedzovat "A"
Podla studii, prichadza obdobie nepokojov, nestability, kde jedina sanca ubranit sa presile, vyhladovanym skupinam bude aktivny odpor a clovek na samote bude sa moct spoliehat len sam na seba, pripadne na svoj GUN. Pri nepokojoch je vsak pre politicku garnituru dolezite, aby ludia neboli ozbrojeni, len tak maju istotu, ze sa lahko proti nim zasiahne, takze ja nemam ruzove okuliare - kam to SMERuje.
Pozriem si, kto hlasoval za a kto proti a zvazim podporu prislusnej strane, inak ako vyjadrit nesuhlas s ich vnimanim ochrany prav a slobod neviem.
myslim, ze 80 eur za 10 rokov prezijeme, ked v protivahe bude ochrana zdravia a majetku (nasho).
Filip
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa Filip »

este by mohli povedat co s tymi, co psychotesty pri ziadosti o ZP spravili... dalsie az o 10 rokov alebo si to do tych 2ch musia tak ci tak zopakovat?
GLOBUS
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa GLOBUS »

.....
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 18:09, upravené celkom 1 krát.
inspiring_goldstine

Príspevok od používateľa inspiring_goldstine »

peterson napísal:áno a potom zase budú hlasy, že ako psychologovia- tak i tzv.školy strelby budú na tom zarábať
Ja by som osobne dal radsej 250 eur za taky kurz, ako 80 za psichotest kazdych 10 rokov. Napokon, v tej summe by mohla byt zahnuta aj cena municie, ktoru vystrielam v ramci pripravy..
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Jack »

Téma rozdelená. Debata o novej politickej strane pokračuje tu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=6007
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

Myslim, ze by nebolo odveci v dalsej "Kalinakovej" ci ineho novele zlucit ZP A s B,
Zaviesť tu strelecku školu ale nejak normalizovane aby zas z toho nevyrastli zlate bane. Zavies nejaky ten studijny plan kde by bolo co vsetko musi uchadzac vediet. Na skuskach na ZP zaviest skusku z praktickej strelby.

Hoc by to nebolo az tak o tom ci trafi za 10 alebo 5 ale pri tom sa aspon kusok ukaze ci vie ziadatel so zbranou zaobchadzat.

Psychotesty zrusit. A ak nie tak bez vynimky. Ci je to Policajt Prezident Politik, Alebo dake specialne komando ci vojak. Kazdy co ma, pouziva nosi, drzi zbran povinne na psychotesty. Nech sme si vsetci rovni.

Dalej by som asi aj zaviedol, ze by si vlastnik zbrane zapisanej na ZP F mohol aj zo zbrane raz za cas vystrelit za predpokladu, ze je drzitelom aj inej skupiny ZM ako len F.

Som si vedomy, ze to raz za cas sa neda nijak dostrazit. Ale ak viem dobre tak podla terajsieho zakona sa zo zbrani zapisanych na zberatelsku skupinu strielat neda. Ci?
inspiring_driscoll

Príspevok od používateľa inspiring_driscoll »

Filip napísal:este by mohli povedat co s tymi, co psychotesty pri ziadosti o ZP spravili... dalsie az o 10 rokov alebo si to do tych 2ch musia tak ci tak zopakovat?
no to by zaujimalo aj mna
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"