Sa vz. 58

Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

A kvoli armade to nechali testovat v Slavicine co tiez stalo nejake peniaze. Inak do vyvoja musis ratat aj nejake prototypy, s kazdym nastrielane nejake mnozstva nabojov, cele to namodelovat v Cade, spravit program, odladit na CNCcku, povrchove upravy, bla bla bla. Maju to hotove a predali kolko? 10 ks? S tym, zendo natlacis do armady pocitat nemozes, takze preto taka cena. Ked si zoberies, ze vyvoj noveho auta stoji stonasobky ceny hotoveho auta a oni pocitaju s predajom statisicov kusov. A napriek tomu ten vyvoj vidis v cene auta. Ale to som OT. Ako som povedal, ja ich cenu chapem, hlavne su to cesi a slovaci a nove GLKcko treba este tento rok :D, ale im ju nezaplatim.
Naposledy upravil/-a majac v 21 Feb 2012, 11:18, upravené celkom 1 krát.
dirty.harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Je uplne sci-fi skusit nieco podobne doma? Jednoducho zobrat listu, navarit, podlozit, obrusit a nastriekat - urcite to nebude vyzerat tak skvele, ani to nebude tak presne sediet, ale pride mi to ako lepsie riesenie montaze, bez vrtania do ramu...
me2dik
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa me2dik »

No ono pokial je technolog rozumny dokaze si vec a posobiace zatazenie a sily nasimulovat v programe vid inventor, kde si to namodeluje v 3D a da sa tam dat aj pozadovany material. To by museli byt fakt blbi ak by to takto nerobili a prvotne chyby skusali rovno na protypoch, ale podla mna je to prehnana cena za takito kusok, to asi fakt ze si tym chcu zaplatit nove dnc alebo cnc.
majac
častý prispievateľ

Harry, jasne, ze to nie je scifi, patentovane to asi nemaju, takze sa kludne mozes nechat inspirovat. Pilnikom by som to asi nerobil, ale ked to dokazes skreslit, nejaky garazmajster ti to urobi za polovicu ceny. Len to treba nakreslit. Ak sa do toho chces ale pustat, urcite dodrz ten napad s ocelovymi vlozkami. Inak zivotnost pojde rapidne dole.
klingy
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa klingy »

to mykymiki: ta cena vobec nieje perhnana ono ano dural je lacny ale opracovanie je drahe... Hodina cnc obrabania je pri kusovej vyrobe draha muss mat cloveka ktory ten stroj vie obsluhovat, spotrbny material a samotne CNC co tiez neni lacna polozka :wink:, taktiez to musi nekdo vymysliet a zrovna Tomaš Zendl nepatri k tym najlacnejsim puškarom okrem toho ten kryt nieje kus opracovaneho duralu ktory len zalozis tam je strasne drahy ten bocny upinaci mechanizmus skladajuci sa s s mnohych malych casti ktore nekupis v zeleziarstve... Okrem toho ano vyvoj niecoho takeho aj stoji ono nieje to len navrhnut v Cade a dat vyrobit a hura predavat... Minimalne prototyp musis urobit, a ten otestovat aby si vedel odstranit nedostatky a na zaklade toho potom mozes spravit predseriovku tu potom otestovat a az potom mozes ist do seriovky na trh... Okrem toho Cely system expert ma cesky MIL atest robeny VTUVM Slavicin..
Ked si pozries kolko stoja napr. predpazbia od daniel defence alebo Vltor atd.. tak ta cena je okolo 350-400 dolarov pre AR
takisto aj si pozries kolko stoji predpazbie Samson K-rail, od Red Jacket, BT tak to je okolo 200-300 dolarov...

A to hovorime o mnoho rozsirenejsich zbraniach na mnoho nasobne vadsiom trhu...
klingy
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa klingy »

to majac: priemyselny vzor tam je ale myslim, kvoli tomu bocnemu zamku :wink:

Inak zahal zacal predavat tiez kryt zaveru ale inej konstrukcie za 295 dolarov...

http://www.zahal.org/products/vz-58-rec ... ent=218295

A ma prist tiez plastova verzia priblizne za polovicu hodnoty Gunexpertu spolu s free float handguard...
Naposledy upravil/-a klingy v 21 Feb 2012, 11:43, upravené celkom 1 krát.
dirty.harry
častý prispievateľ

Ake ocelove vlozky myslis?
Za jeden povodny pokazeny kryt zaveru to stoji :)
majac
častý prispievateľ

Harry, ocelove vlozky su presne na tom bocnom zamku, na ktory asi maju registrovany priemyselny vzor. Co sa tyka toho zahalackeho systemu, je to nieco velmi podobne, len trosku jednoduchsie a na montaz potrebujes imbusak. Chalani z ge to urobili na packu s excentrom - velmi elegantne a rychle. Mam tu pred sebou rozobratu kosu a ako pozeram, tak pozeram, nemoze to byt problem spravit. Asi to idem skreslit (sorry, modelovat sa mi to nechce :D ) a posuniem vam to na skritizovanie. Osobne si myslim, ze pre majstra na klasickej frezke je to robota na cca 5 hod, krat 20 ojro. A to pocitam aj zjednoduseny zamkovy system. Nakreslim a poslem aj tak som chory a nudim sa :)
majac
častý prispievateľ

A co sa tyka free float handguard, ten mam uz tiez v hlave. Ale to bude na dlhsie :)
dirty.harry
častý prispievateľ

nakresli, ja na ciary nemam talent, dam to svorkovi a moze spravit rovno dva :-)
majac
častý prispievateľ

harry, mam to hotove, ale ako tak na to pozeram, garazmajster sa zapoti :) ako je na to tvoj svokor zo strojmi? CNCko nahodou nevlastni?
majac
častý prispievateľ

ak budete taky dobry a okomentujete prvy navrh... poprosim do sz nejaky kontakt na mail, skype, atd, sem to zavesit nechcem.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

klingy napísal: Inak zahal zacal predavat tiez kryt zaveru ale inej konstrukcie za 295 dolarov...
.
vcera vecer som to u nich nasiel ..... a nestihol sem zavesit :?

TO majac a Harry az neco "zosmolite" dajte vedet co by to vyslo zopakovat ......... mal by som zaujem :)
majac
častý prispievateľ

nomed, brzdi :) este len prve skice su na svete. najprv musime zistit ci to bude vobec fungovat :)
a potm uvidime co na to harryho svokor. ja to ale vidim na CNC, ale stale si stojim za cca 30% cenou voci GE. kazdopadne ked ma zavru, budete vediet za co :). ale pre upokojenie vsetkych zucastnenych, zbohatnut sa na tom nechystam...
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

zavret ? a zaco :D to by museli zavret aj zahalakov ....... :wink:

ja som prejavil len zaujem .... a nech sa isty nemenovany chalani nehnevaju ale porovnaval som ich ceny z arzenalovimy a nestacil som sa divit ... ale o tom je trhova ekonomika takze je to ich vec kritizovat ich nebudem .... no a ked "plastovy" zahal bude rychlesi ako vy ........ noooo

sak necham sa prekvapit ale viac by ma potesi "domaci" produkt :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "