WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_visvesvaraya

Príspevok od používateľa inspiring_visvesvaraya »

Mno myslím, že naše JE sú na tom vcelku v pohode. Pokiaľ si pamätám správne, tak nepatria k nebezpečným typom reaktorov (výnimku tvorili blok A1), tie pindy z Rakúska a Nemecka na bezpečnosť našich JE boli skôr politickeho a komerčného charakteru (viď CZ Temelín - na ten nepindajú, lebo dodali obidva spomínané štáty nejaké súčasti).
Takže jadrový poplach v mojich WTSHTF guidelines 8) ani nebol zaradený ... .
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

nezda sa vam, ze v tom NY to zacina nejak eskalovat? Prave citam o organizovani sa usarmy a usmc veteranov, ktori sa chystaju pridat (v slavn. unifomach) k protestujucim na WS v NY. Citam to sice so znacnou skepsou, ale 700 zatknutych za posl. par hodin je fakt.

http://rt.com/news/brooklyn-bridge-occu ... treet-859/
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, k nasim atomovkam mam ja osobne znacnu nedoveru, vid:

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=99379

a aj tieto 'cvicenia' v poslednej dobe nie su nic ine len 'smoke&mirrors' kvoli EU (ktora sa aj nasim atomovkam chce pozriet trochu blizsie na zubok).

Ale ine som chcel - do pozornosti odporucam film 'Contagion'/'Nakaza' (do nasich kin pride tusim o dva tyzdne), z hladiska filmoveho zazitku sice nic moc (ak by tam nedali ten hollywoodsky happyend tak by to nemuselo byt take zle), ale je tam celkom dobre spracovany potencialny 'SHTF' scenar virusu.

Gunslinger
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa limo222 »

http://hnonline.sk/c1-53110480-american ... ia-mravcov

Tu by nam asi nase pripravy boli nanic, asi by som ich tazko triafal po jednom :)
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

S tvojou Super Novou by to islo lahsie :)
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Idem teda dokupit naboje :)
aris
častý prispievateľ

tam to dnes vyzera, ze silove zlozky su v cistej defenzive
100 000 ludi s rastucou frustraciou uz nie je ziadna sranda

http://rt.com/news/greeks-strike-protest-biggest-163/
AKI
expert
Registered for: 23 years 1 month

Príspevok od používateľa AKI »

Problem je, ze policia aj bude v cistej defenzive. Bolo to zjavne aj v Anglicku. Boja sa, ze niekto padne za obet nejakeho policajta bud nahodou, alebo mu prasknu nervy a potom sa spusti vlna nasilia. Podla mna toto defenzivne spravanie bude fungovat az pokym neprekrocia nepokoje urcity zlomovy bod. Potom zakroci policia, pripadne armada naozaj tvrdo. Zial potom zacnu lietat aj tie povestne triesky pri rubani lesa.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Ja som »

R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa R »

Keďže sa im pravdepodobne budeme skladať na zachovanie životného štandardu, tak by ma veľmi zaujímalo, koľko stojí Grécko jeden deň takéhoto štrajku...
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa Laci »

....keď si pomyslím koľko zbraní pokúpili počas posledných 5 rokov :?
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa agger »

a pokracuju, ved sa chystaju nakupit 400ks M1A1 Abrams a este ich aj modernizovat. OMFG.
aris
častý prispievateľ

Podľa slovenskej premiérky sa rozhoduje medzi dvoma krutými možnosťami: buď sa po európskych opatreniach zvýšia ceny, alebo nezamestnanosť.

„Nie je nič horšie, ako keď ľudia nemajú príjem,“ povedala premiérka s tým, že vyššiu nezamestnanosť nepodporí.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6110014/lidri ... z1bdT127Ae

vyborne, takze takto nech bude mat prijmy na hranici existencneho minima vacsina. Mimochodom, nechapem preco su na stole len tieto dve moznosti.

zaujimave je tiez toto:
Referendá desia

Návrh desí mnohých európskych politikov, ktorí by na takéto zmeny potrebovali schválenie v referendách. Nikto v Bruseli ani nezakrýva, že ľudia, ktorí teraz prichádzajú o prácu, krátia im platy a dôchodky, neodsúhlasia hlbšiu integráciu Európskej únie.
takze co? nie je demokracia o voli ludu? Je uplne zjavne, ze to k comu smerujeme je SHTF.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa telra »

na tomto ma dost ehm ehm to ze sa deje to co som vravel davno...Grecku sa odpise dlh a bankam sa to skompenzuje z eurovalu...

To ze Brusel je odtrhnuty od reality je zname davno. Dnes ma pobavilo ked v Bruseli rokovali politici o potrebe znizenia byrokracie. To mi pride ako keby Hitler s Himmlerom rokovali o potrebe ochrany ludskych prav.
aris
častý prispievateľ

"Situácia je veľmi vážna. Nechcem preháňať, ale v priebehu pár dní, možno týždňov, ak nepríde k ráznemu rozhodnutiu, niektoré štáty nebudú na mape Európy a niektoré budú zápasiť s vážnymi ekonomickými problémami. Je nevyhnutné, aby sa summit dohodol na veľmi rýchlych riešeniach," zdôraznila šéfka exekutívy.

http://finweb.hnonline.sk/index.php?art ... 5D=1124390

hmmm, tak ja neviem. Je ta pani normalna?! Alebo si TASR nieco vymyslela, ci prikraslila? Ale je to uvedene ako priamy citat, tak snad si nedovolila nieco take.
Tak bud je pani profesorka mimo triezveho stavu, alebo sa preriekla. V kazdom pripade udalosti naberaju na dynamika. Tolko stretnuti predstavitelov EU na najvyssej urovni behom tyzdna sme tu snad este nemali.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"