V Devínskej Novej Vsi sa strieľa - osem mŕtvych!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

ale ved ja viem, nomed, ze tam je strasne vela vyhlaseni a naslednych dementovani
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Som z toho dost znechuteny, nieco ine je pustat zmatocne info a uplne nieco ine sa nedaj boze stavat pozitivne k tomu co spravil. Bola to sprosta vrazda, bez ohladu na to, kto je obetou.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

obzvlášť škodlivý býva domino efekt, ktorý vyvolá takéto konanie jednotlivca. Vtedy si to spravidla zvyknú odskákať normálni ludia- v našom prípade držitelia zbraní.
aris
častý prispievateľ

suhlasim s gewehrom, bola to sprosta vrazda.

a tie napisy su len dalsim z dlhej serie vykricnikov pre vladu. Najdolezitejsia je otazka preco sa tie napisy objavili. Ludom zrejme uz naozaj dochadza trpezlivost. Maju este v cerstvej pamati obete junovych dazdov a nasl. zosuv pody. Sami si museli zaplatit demolaciu vlastnych domov. O novom dome mozu snivat. Naproti tomu na Luniku IX ide mesto zburat dalsi panelak a jeho obyvatelom uz pridelilo nahradne byty (a to aj jeho nelegalnym obyvatelom). Atd. Do oci bijuci rozdiel. Na tom by mala vlada zamakat prioritne. Nechcem sa dozit nejakych pogromov. Mimochodom, nedavno sa zastupcovia ciganov verejne vyjadrili, ze budu rabovat. Nezachytil som ziadnu rozhorcenu a rozhodnu reakciu vlady (o LPR aj skoda hovorit)
aris
častý prispievateľ

Policajná expertíza už potvrdila, že Harman mal samopal prerobený na streľbu v dávkach. ... V legálnej držbe mal šesť zbraní. Jedna z nich bola zbraň CZ 858 Taktical.

Som skor laik v tychto puskarskych debatach, ale doteraz som bol v tom, ze 858ka je uz od vyroby nastavena na strelbu jednotlivo. A ze tam teda nie je moznost vratenia do povodneho stavu (ako pri v. 58), pretoze povodny stav je semi auto.

Ak ju mal upravenu na full, potom muselo ist o pomerne komplikovanu vec. A to naozaj nezvladne drviva vacsina ludi.
A samozrejme, islo o NELEGALNU zbran. Naco vlastne potom cela novela a fraska okolo toho? Vykopavat otvorene dvere ... tss.
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

aris: dovod pre novelu - inspired by england:
http://www.youtube.com/watch?v=M7jr0S1frWM
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

atilla to v tej poslednej citovanej vete velmi pekne vystihol:
"Podľa mňa polícia nepotrebuje účinnejšie zbrane. Ak bude mať policajt v aute aj štyri samopaly či atómovú bombu, nedokáže zabrániť takému masakru ako v Devínskej Novej Vsi."
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

no v tom istom clanku sa vyskytuje toto

"Keď si oblečiete vatovanú bufajku a hrubší sveter, zásah vám na vzdialenosť 30 metrov takmer nič neurobí"

:roll: :roll:

edit: mozno to myslel tak, ze ked ja niekoho zasiahnem, mne to takmer nic neurobi :lol:
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ten pan si asi pomylil vzduchovku so Skorpionom :lol:
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Dal som si tú námahu a zrátal som koľko nábojov zostalo Harmanovi v zbraniach:
http://picasaweb.google.sk/rudolf.kotrcka/DNV#
Z SA vz.58 zrejme vystrelil 20 nábojov, z "dlhej" CZ85 zrejme 5, z krátkej CZ85 (?? nevedel som s istotou identifikovať) zrejme 4. Podľa "mienkotvorného" časopisu Plus 7 dní (číslo 36) bolo v čase uzávierky 8 mŕtvych a 19 zranených. Píšu, že zranenia okrem guliek spôsobilo i rozbité sklo.
Dovolím si ďalej citovať:
"Napriek varovaniam niektorí vyzerajú zvedavo z okien, jedného mladíka postrelilo priamo na jeho balkóne"
"Prišli policajti, zakričali na neho a bola prestrelka"
"Mal sivé vlasy, bol zarastený, na ušiach mal veľké slúchadlá a pušku. Policajti mi neskôr povedali, že to bol samopal" - !!!!!
"Chodil hore-dole po ulici a strieľal"
"Rozstrieľal aj auto"
"Podľa informácií Plus 7 dní si muž potom strelil niekoľko rán priamo do hlavy a záchranári mali problém identifikovať ho" - !!!!
"Puška má zásobník na 30 nábojov, no podľa ľudí padlo okolo 50 výstrelov"
"Minister Lipšic priamo na mieste trasúcim sa hlasom ďakoval policajtom, že zabránili väčšiemu krviprelievaniu" - !!!!
"Na otázku, či už môžu ísť von, im blízko stojaci policajt odpovedal razantne Nepočuli ste hlásenie v rozhlase? Minister vnútra pritom už v tom čase pripravoval tlačovú besedu k celej udalosti Chcete to riskovať? miatol príslušník mladú ženu, ktorá potrebovala ísť na prechádzku so psom, hoci páchateľ už bol dávno mŕtvy"
"Ten chlap mal samopal a strieľal, kade mu napadlo"
"Neskôr prišli kukláči a môj kamarát im ukazoval, kam majú ísť. Vzali ho so sebou len tak bez vesty, bez všetkého " - !!!!
"Predstavte si, že ten blázon trafil môjho ďalšieho kamaráta na siedmom poschodí. Akurát bol na balkóne"

Páni, ak vezmeme informácie z čísla 36 ako neskreslené (čo s istým odstupom času môžme ...) a ak mi nič neuniklo, tak mi vyplýva nasledovné:
Harman vystríeľal 20 + 9 nábojov. Obetí bolo 8 + 19. Do počtu zranených rátajú aj zranenia od rozbitého skla atd ...Priami svedkovia hovoria, že počuli zhruba 50 výstrelov. Ak Harman vystrelil maximálne 30 nábojov (niektoré ešte v byte, čo zrejme nepočuli) komu patrili tie zvyšné ? Ak na ulici strieľal ako o život, prečo mu chýba len 20 nábojov z pušky, ktorá údajne strieľala dávkami ? Ako rýchlo miniete 20 nábojov zo samočinnej zbrane ? Ako ľahko trafíte niekoho (od pasu) na balkóne na siedmom poschodí ?
Policajti zámerne miatli ľudí !!! Že ide o samopal, že treba ešte stále dodržiavať zákaz vychádzania. Vystavili civilov riziku. Verím, že tie obete boli poranené alebo zabité (policajnými/odrazenými) guľkami. Gunslinger buď v tomto alebo inom vlákne tuším spomenul, že chýbajú nejaké balistické výsledky z tiel (opravte ma, ak sa mýlim). Ak chýbajú tak prečo ? Čo taja ?
Lipšic ďakuje roztraseným hlasom ... nemal ho roztrasený náhodou kvôli tomu, že mu povedali, že policajti zabili a zranili pár civilov a že akcia bola čisté fiasko ? Ak áno, potom sa nedivím, že bolo treba rýchlo spraviť mediálnu kampaň, ktorá dookola ospevovala zásah policajtov, ktorá brojila proti legálnej držbe zbraní, ktorá obhajovala potrebu niečo robiť ...
Zmena zákona v urýchlenom legislatívnom konaní, to ani komentovať nebudem.

Mám pocit, že tu niečo pekne smrdí ...
inspiring_ellis

Príspevok od používateľa inspiring_ellis »

Hmm Rudo zaujimave citanie... nieco tu nesedi...
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ja som to pred časom nazval "prihrievanie skysnutej polievky".

Z celej udalosti v DNV mali najviac plné gate vysokí funkcionári, lebo sa báli a boja o fleky. Ďalšia interpretácia v médiách len potvrdila môj odhad.
Závery z toho celého a následný hon na držitelov samopalov bol nápad minimálne dvoch ustrašených funkcionárov(mená si domyslite), ktorý im požehnal minister.

Nechcem srať do vlastných radov, ale už sa mi z toho alibizmu dvíha žalúdok.

V amerike sa takéto strelecké besnenia odohrávajú niekolkokrát za pol roka- a úrady nerobia unáhlené závery. Objektívny prístup k problému - poskytuje aj vhodné a spravodlivé riešenia.
To mi ale na Slovensku chýba.
mab
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

rudo
v jenom videu odvysielianom v spravach je zaber ako harman 58mu prebija, prazdny zasobnik hadze na zem a odkopava...tj. plus dalsich 30 vystrielanych nabojov
inak suhlasim plne s tebou ze stat zahmlieva, klame aby vyzerali ze situaciu zvladli. ten novy zakon je oi odvratenie pozornosti od hlbsich pricin spustenia incidentu. stat zlyhal ked nevedel riesit susedske vztahy, zlyhali by aj pri zakroku keby to harman nevzdal a chcel by pokracovat. to ze mu zasadili smrtelnu ranu je klamstvo aby to vyzeralo ze ho zvladli. (mozno mu ju dali uz ked bol bez hlavy- ho zneskodnili). no nebolo by krajsie pocut od mv ze situacia bola poriesena vramci moznosti ako bola, ved na toto hliadky prveho kontaktu nie su cvicene, ap. ale tu pocuvame ze kua su vsetci supermanovi bratranci a tem populizmus ohladom novely a hnoj v mediach, z toho je cloveku trochu zle. ja som nazoru cim viac legalne ozbrojenych ludi tym lepsie pre celkovu bezpecnost. trochu este upravit legislativu k lepsiemu aby sa clovek nebal ked aj zakonne zasiahne ze mu zoberu zelezo a bude dva mesiace zavrety kym sa to nevysetri..to sa na pomahanie druhym vela ludi vy...ie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"