Postup získania ZP skupiny A
A ten súd, ten už potom vyhráš?
Nerozumiem. Naco narazas? Neviem ani co bude zajtra ale to nieje dovod aby som dnes nesiel do prace.
Narážam na to, že sa tu opakovane odvolávame na súdne konanie ako záchrannú brzdu, ako keby tam už bol výsledok v tomto prípade istý.
Píšeme, aké je to riešenie cez živnosť slabošské a komplikované a neviemčo, lebo súdne konanie už komplikované a nákladné nie je ani trocha.
Ja netvrdím, že s tou živnosťou je to ideálne, tiež som nešiel tou cestou. Ale je to spôsob a je legálny.
Poznám ľudí, ktorý sa ohľadne sk. A dostali až po rozhodovanie, či to ozaj tlačiť cez súd. A to nie je pre rozumného človeka ľahká voľba, napr. aj preto, že v prípade nepriaznivého výsledku tým môže vzniknúť veľmi nepríjemný precedens.
Píšeme, aké je to riešenie cez živnosť slabošské a komplikované a neviemčo, lebo súdne konanie už komplikované a nákladné nie je ani trocha.
Ja netvrdím, že s tou živnosťou je to ideálne, tiež som nešiel tou cestou. Ale je to spôsob a je legálny.
Poznám ľudí, ktorý sa ohľadne sk. A dostali až po rozhodovanie, či to ozaj tlačiť cez súd. A to nie je pre rozumného človeka ľahká voľba, napr. aj preto, že v prípade nepriaznivého výsledku tým môže vzniknúť veľmi nepríjemný precedens.
-
inspiring_brattain
Neprijemny precedens by to bol bez ohladu na vysledok. Kazdopadne, carokrasa okolo zivnosti by sa tym skoncila. Preto nechapem to saskovanie na niektorych miestach. Cest vynimkam v okrskoch, kam spadam aj ja.
Na Slovensku neexistuje súdny precedens tak ako v USA, alebo GB. Na Slovensku sú rozhodnutia súdov záväzné len v tom jednom konkrétnom spore a ďalšie aj keď takmer identické súdne spory sú posudzované vždy individuálne.
Podľa mojich informácií to nie je tak, ako hovoríš.
Yarco: potom su Tvoje informacie mylne. Slovensky pravny system nepozna precedens a nepouziva ho pri dalsich sudnych rozhodnutiach. Mozes sa na predosle rozhodnutie odvolavat na sude pri obhajobe ci zalobe, ale je plne na rozhodnuti sudcu, ci to zoberie do uvahy alebo nie.
Keby to bolo tak, ako hovoris, prebieha kopa tych istych pripadov v zrychlenom konani a sud neposudzuje kazdy pripad zvlast.
I tak nerozumiem, co sa dohadujete o Acku a rieseni ziadosti skrze sud. Ked si vybavit zivnost dokaze za par hodin hocijaky robos s priemernym IQ, je to snad problem pre (dufam) inteligentneho, buduceho drzitela zbrane? Je to jednoduche, lacne a plne legalne riesenie. V pripade, ze zivnost zrusite/pozastavite par mesiacov po vydani ZP, zakon to nijak neriesi (beruc v potaz, ze nijak neriesi, kto ma narok na skupinu A a je to na lubovoli prislusneho PZ a prislusnika)
Keby to bolo tak, ako hovoris, prebieha kopa tych istych pripadov v zrychlenom konani a sud neposudzuje kazdy pripad zvlast.
I tak nerozumiem, co sa dohadujete o Acku a rieseni ziadosti skrze sud. Ked si vybavit zivnost dokaze za par hodin hocijaky robos s priemernym IQ, je to snad problem pre (dufam) inteligentneho, buduceho drzitela zbrane? Je to jednoduche, lacne a plne legalne riesenie. V pripade, ze zivnost zrusite/pozastavite par mesiacov po vydani ZP, zakon to nijak neriesi (beruc v potaz, ze nijak neriesi, kto ma narok na skupinu A a je to na lubovoli prislusneho PZ a prislusnika)
-
inspiring_brattain
Ide o princip. Ak je princip zly, hocikto si zrobi hocico.
Precedens - ak sa u nas neberie do uvahy, to znamena, ze v identickych pripadoch moze nastat protichodne rozhodnutie. Ak sa tak stane, potom predsa vznika predchadzajucemu pripadu narok na obnovenie procesu, kedze rozhodnutie v tom pripade bolo zle. Je tak ? Logicky mi vychadza, ze ano. Ak nie, tak v tichosti tolerujeme zle rozhodnutia sudov
Precedens - ak sa u nas neberie do uvahy, to znamena, ze v identickych pripadoch moze nastat protichodne rozhodnutie. Ak sa tak stane, potom predsa vznika predchadzajucemu pripadu narok na obnovenie procesu, kedze rozhodnutie v tom pripade bolo zle. Je tak ? Logicky mi vychadza, ze ano. Ak nie, tak v tichosti tolerujeme zle rozhodnutia sudov
nejsom moderátor, ale tieto kváziprávnické úvahy si robte v inej téme.
Uleteli ste dosť ďaleko s tými súdmi
Uleteli ste dosť ďaleko s tými súdmi
Machead:
Ako povieš.
peterson:
Pravdu dieš, synu
Tu končíme amatérske právne okienko, kto chce pokračovať, nájdite si vhodnú tému.
Ako povieš.
peterson:
Pravdu dieš, synu
Tu končíme amatérske právne okienko, kto chce pokračovať, nájdite si vhodnú tému.
machead: hmm, tak to si zabil debatu
Niekedy to chce trocha menej gúgliť a trocha viac čítať, napr. hneď druhý odsek na tej tvojej linke.Machead napísal:yarco: uzatvorim to tymto:
http://www.najpravo.sk/slovnik/s/sudne-precedensy.html
Viac stryco Gugel
Len aby to bolo úplne polopate - ja som písal o nebezpečnom precedense, nie o "súdnom precedense" v zmysle terminus technicus.
Týmto debatu v tomto vlákne uzatváram, téma naďalej znie "Postup získania ZP skupiny A".
V prvom rade si treba uvedomiť, že podanie žaloby podľa piatej časti OSP stojí peniaze za súdny poplatok, konkrétne 70 €. Ďalej je tu povinné zastúpenie advokátom, ktorý (veď je to jeho živobytie) nepôjde pod 150-200 €, aj keby sa rozhodovalo v neprítomnosti strán s ich súhlasom, proste len za spísanie a podpísanie žaloby.
Ak po tom všetkom krajský súd predmetné rozhodnutie zruší, žalobcovi sa vráti poplatok + trovy zastúpenia podľa tarify (výrazne menej ako zaplatil), ale začína sa odznova kolotoč správneho konania, kde mu znova nemusia vyhovieť, len si to lepšie odôvodnia a zasa je v tom istom kolečku. Áno, je šanca, že napokon vyhráš, ale bude ťa to stáť prachy a nervy. Alebo sa budeš súdiť znova a zasa prebehneš celým správnym konaním a možno ďalším súdnym procesom.
Nechcel som to pojať takto negatívne, ale je to realistická správa je tých, čo sa do toho idú pustiť.
Ak po tom všetkom krajský súd predmetné rozhodnutie zruší, žalobcovi sa vráti poplatok + trovy zastúpenia podľa tarify (výrazne menej ako zaplatil), ale začína sa odznova kolotoč správneho konania, kde mu znova nemusia vyhovieť, len si to lepšie odôvodnia a zasa je v tom istom kolečku. Áno, je šanca, že napokon vyhráš, ale bude ťa to stáť prachy a nervy. Alebo sa budeš súdiť znova a zasa prebehneš celým správnym konaním a možno ďalším súdnym procesom.
Nechcel som to pojať takto negatívne, ale je to realistická správa je tých, čo sa do toho idú pustiť.
Zdravím.
Kamarát poľovník držitel ZB skupiny D uvazuje nad rozšírením na o skupiny AEF.
ZB skupiny D si urobil minulý rok, takže psychotesty by mal mať platné ešte 9 rokov.
Čo vsetko musí urobiť, aby ziskal AEF okrem registracie v streleckom sportovom klube?
Stačí požiadať o rozšírenie, zaplatit kolky, alebo bude robit zase skusky na polícii?
Kamarát poľovník držitel ZB skupiny D uvazuje nad rozšírením na o skupiny AEF.
ZB skupiny D si urobil minulý rok, takže psychotesty by mal mať platné ešte 9 rokov.
Čo vsetko musí urobiť, aby ziskal AEF okrem registracie v streleckom sportovom klube?
Stačí požiadať o rozšírenie, zaplatit kolky, alebo bude robit zase skusky na polícii?