Makarov PM

inspiring_sanderson

Príspevok od používateľa inspiring_sanderson »

Zdravim.
Dost neskoro pisem lebo az teraz som objavil debatu ohladom PM. Motal som sa viac okolo dlhych zbrani(polovnych a optiky) ako okolo kratkych.

PM vlastnim asi od roku 2002 a kupil som ju v Cechach vo firme Rehak&Rehak. Vysla ma zo vsetkym aj z prepisom a odhlasenim v Cechach vtedy okolo 6500Sk. Nahovoril ma na nu moj kamarat, ktory ju zhanal dlho len na Slovensku ale vtedy ju nevedel zohnat tak ja som ju nasiel na nete a pod ho do Ceskej Trebovej.

Ohladom policajnych nabojov je pravda co tu pisete. deru hlaven riadne, najlepsie pouzivat so "zltymi hlavami". ja som ich znacne pouzival a doplatil som na to ze mi praskla hlavna bicia pruzina resp. pero. Padol mi udernik a zostala visiet spust, natiahnut sa zbran dala ale nedala sa spustit. Nakoniec mi ju kamos opravil len tak ze ju v mieste prasknutia zavaril TIG-om. Teraz funguje ale musim sa poobzerat po orig. nahradnom diely. To pero je multifunkcne, spusta bici mechanizmus, drzi zasobnik. Tie naboje tazko opustaju hlaven pretoze su tvrde a suche, vyvijaju vysie tlaky a preto mi asi prasklo to pero. Chlapik v Trebovej mi vravel ze s takymi to nabojmi ta hlaven vydrzi tak 5000 ran potom ju treba vymenit(vravel ze ziadny problem). Mieridla som si vyrobil po svojom preto ze k sportovej strelbe nie su dobre, zle na ne vidno. Zadne som vylisoval z drazky a dal som si urobit podobne. Drazku na muske som zvacsil s 1.8mm na 2mm(nameral som to pos. meradlom) a po stranach som dal reflexne bodky kvoli lepsej viditelnosti. predne som len oznacil kvapkou bielej farby. Trochu lepsie sa na ne mieri a po stranach je vidiet trochu viac svetla ako na povodnych. Je to dobra zbran, na to co som za nu dal, dobre sa mi drzi v ruke kvoli jednoradovemu zasobniku, lahka na nosenie z mojho pohladu je os hlavne dost nizko co mi vyhovuje ako keby som mieril prstom-ukazovakom. Na policii v TV som nemal problem s nicim len sme je nevedeli najst vyrobcu podla katalogu. dali sme tam PM Makarova, samonabijacia, vyrobca Bajkal, i ked na puzdre je zvnutra vyrazeny po rusky Leningrad. Skusobna ktorou presla bola Nemecka, zrejme ju zohnali na predajnu z Nemecka, ale zda sa mi ze znak vyrobcu je na nej Rusky, to este pozriem podla detailov, kt. ste uz spominali. Tak tolko z mojej strany. Pozdravujem Makarovakov :)
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Super že je nas viac,ja som to davno hovoril vela ludí tu ma rozne zbrane a nepíšu nič su anonymi.Co takto dať stretko Makarovou :wink:
inspiring_sanderson

Príspevok od používateľa inspiring_sanderson »

Fotky poslem hned ako to nafotim. Stretko hadam hej, ale asi az na druhy rok.
inspiring_kilby

Príspevok od používateľa inspiring_kilby »

Zdravim.
potreboval by som pomoc... neviem nikde zohnat vratnu pruzinu zaveru na Makarov... nevedel by niekto kde by sa dala zohnat popr. predat mi ju?
BALISTIK
moderátor

Skus porovnat či by ti nepasovala s CZ 50,83 atd,zda sa to bit podobné.
inspiring_kilby

Príspevok od používateľa inspiring_kilby »

diky za radu ta 50ka nepasuje ale 83jka vyzera nadejne :wink:
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

BobMATHEWS
ale 83jka vyzera nadejne
Mala by pasovať z dôvodu použitia rovnakých druhov náboja , 50 ka používa dlhšiu pružinu ako 92/93 .
BALISTIK
moderátor

Po dlhom zvažovaní som sa rozhodol ,že si moju oblubenu mašinku nepredam.Tak dnes som skusil v Makarove po dlhej dobe prebíjane naboje s olovenou strelou.Na terč vzdialeny cca 15m boli zasahy tak do 10cm,bohužial moje schopnosti a mieridla mi nedovolili viacej,Po vystrielaní 50ks zbran fungovala bez zavad,po dneskajšku ma za sebou cca 1200ran,ani len naznak zavady,prirovnal by som to aj k určitym zbraniam,ale aby to nahodou nevyzeralo ako reklama :twisted:
Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Tu je ten moj ...
Obrázok Obrázok

Prijemna zbran, uz ju mam na opasku :twisted:
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

xader - moc pekny kusok. kde si kupil a za kolko ak to nie je tajne? staci do SS. vaham totiz medzi PM a Walther P1. P1 uz mam jednu zabestelovanu :)
Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Nie je to tajomstvo, maju to aj na webe. Kupoval som to v deas arms za 220,-€ a bol to posledny kusok co tam mali - aspon tak mi tvrdil predavac.

Inak ako som sa preluskal tymto vlaknom, tak som zistil, ze mam asi najstarsieho pana makarova z vas ... z roku 1962 :lol: :twisted:
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

dikes. vidim ze obaja chodime do toho isteho hrackarstva.

pozri sa na to takto - cim starsi makaron tym vyssia zberatelska hodnota :)
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Xader vitaj v klube. Tak nech sluzi. je to uzasna zbran.
BALISTIK
moderátor

Kua ja som ho kupoval v GP za 9500sk, :shock: krasny kusok,ked bude za cenu okolo tej co kupoval xader berem ho naspat.Myslim ze je to primerana cena.Ja som mal rocnik 83,na nosenie super masinka,joj teraz smutim. :evil:
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Xader

Verím, že budeš s makom spokojný! Ako tu už odznelo - vitaj v klube!
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"