Rozšírenie ZP

friendly_herschel

Príspevok od používateľa friendly_herschel »

Jej ďakujem lebo som bol už zmätený.
A ešte jedna otázka, mam aj živnosť ale len týždeň, nebude im to prekážať keď žiadam Ačko.
Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
Kelly
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa Kelly »

Živnosť nie je podmienka pre získanie ZP sk. A.
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

Mám pláne požiadať o rozšírenie na skupinu A a stým zopár otázok na ktoré som nenašiel odpoveď.

1. Aká je doba schválenia/zamietnutia žiadosti o rozšírenie (pr. 10 dní?)
2. V prípade zamietnutia rozšírenia sa podáva odvolanie na kraj. Tu som sa dočítal pár informácií ako že budem potrebovať zase dve fotky ale nič konkrétne. Ide mi o to ako sa posiela odvolaní a kde a ako to celkovo má vyzerať a aké dokumenty sa posielajú logicky mi vyplíva že budem posielať novú žiadosť fotky a papier prečo mi to zamietli.
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Vaquero »

To je vtip? Odpoveď na prvú otázku som Ti už napísal tu:
http://webforum.sk/viewtopic.php?f=21&t=9699

Druhá otázka je tak domotaná, že by si ju mohol upresniť. Odvolanie sa podáva v jednom exemplári u prvostupňového orgánu do 15 dní od doručenia napadnutého rozhodnutia. Ale § 54 Správneho poriadku si si mohol pozrieť aj sám.
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

ok dakujem.
bobo77777
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa bobo77777 »

ahojte
chcem sa spytat ak mam sk B a chcem si dat ziadost o rozsirenie na A myslite ze budu po mne chciet aj nejake odovodnenie ? ked som sa pana na policii na to pytal tvrdil ze budem musiet dolozit odovodnenie. zasa iny mi povedali ze netreba. nemate s tym niekto skusenost? dik za odpoved
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

Idealne ist za tým, čo vravel, že odovodnenie netreba...
Odovodnenie ale zrejme aj tak budes musiet dať. Všetko závisí od kraja a prislušníka PZ.
Osobne si myslím, že:
0. spravíš psychotesty
1. podáš žiadosť
2. písomne si od teba vypýtajú odovodnenie
3. odovodnenie pošleš poštou
4. odovodnenie Ti zamietnu (prípadne si vypýtajú doplnenie odovodnenia.)
5. odvoláš sa proti zamietnutiu
6. kraj rozhodne (ak si niečo nezvoral) v Tvoj prospech

samozrejme budeš musieť dať odovodnenie v zmysle zákona a hlavne nepísať hlúposti (o tom je toho dosť popísaného v téme "Postup získania ZP skupiny A")

Cele to može trvať tak 3-5 mesiacov
bobo77777
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa bobo77777 »

fuuha no dost je toho. predlozil som aj povolenie z prace ze prevazam tovar vysokej hodnoty v noci ale bolo mi povedane ze je to malo a ze to neschvalia. neviem co im mam este dolozit.. jedine asi zostanem pri B :-(
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa yarco »

bobo77777 napísal:ale bolo mi povedane ze je to malo a ze to neschvalia
Skús sa zbaviť toho prístupu "slovo úradníka = slovo božie", bude sa ti ľahšie dýchať.
To nemyslím v zlom.
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

Vzdy je zaklad odhodlanie. Ak je clovek odhodlany, nie, nie je odpovedou :D
peterson
expert
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa peterson »

bobo77777: kvôli úplnosti informácií nezaškodí, ak doplníš o ktorý okres konkrétne sa jedná. Určite sa nájde niekto, kto tam patrí a podporí ťa vlastnou skúsenosťou.
Osobitne zvýrazňujem Yarcovu poznámku. Iné je neformálne pokecať s referentom na Oddelení a iná je písomná forma autokracie správneho orgánu.

(tak napr. ja som dnes obdržal rozhodnutie MV SR, ktoré mi dalo za pravdu v jednej záležitosti a verím, že to bude zároveň nepríjemne poučná skúsenosť pre takého referenta, ktorý si myslel, že názor jeho=názor boží)
50BMG
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa 50BMG »

Zdravicko vospolok,

Mal by som otazocku. Kolega ma zbrojak skupiny D nakolko mu konci tak pri ziadosti o novy by si ho chcel rozsirit aj o A. No policajt mu povedal ze kedze ma D a chce aj A musi nanovo robit odbornu sposobilost. Ja som mu pred casom vravel ze skusku nanovo nebude musiet robit a teraz si niesom celkom isty je to tak?

Dik
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

§ 21
Odborná spôsobilosť
(10) Namiesto skúšky
i) podľa odsekov 6 a 7 na získanie skupiny D, E alebo F zbrojného preukazu sa započíta
skúška žiadateľovi, ktorý úspešne absolvoval skúšku z poľovníctva a doplnkovú skúšku z
poľovníctva.

Ak to chapem spravne, tak pokial skusku nerobil, ale bola mu zapocitana tak musi robit nanovo.
peterson
expert
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa peterson »

ak má len sk.D - teda poľovné skúšky- na sk.A robí nové konanie na vydanie ZP. Takže psychotesty a skúšky.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Nerozumiem celkom preco. Vsak ma vydany zbrojny preukaz a ziada len o rozsirenie. Inak mam tiez kolegu, kt. ma len sk. D, ma aj psychol. posudok. Dnes sme rozoberali rozsirenie a sa ma pytal, ci bude potrebovat aj fotky, tak som volal na nase zbrane a tam mi povedali, ze len ziadost a 2ks fotiek..

Peterson, preco polovnik so ZP sk. D musi pri rozsireni robit skusky a ziadat o novy ZP a nemoze ist cestou rozsirenia?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"