7,62x39 pre vz. 58

tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 11 Dec 2013, 14:54, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

tycho28 napísal:no nic, skusim sa spytat ked nevim... tieto naboje maju ocelove jadro, nie? nebude to spadat pod priebojne strelivo, resp. aka je tam tvrdost?
(priebojná strela je strela, ktorej jadro, časť alebo celá strela je vyrobená z tvrdého materiálu, ktorého tvrdosť je rovnaká alebo vyššia ako 43 HRC)
Ono neni ocel ako ocel.
Oni su plnene, v strojarskej hantirke, blatom. :wink:

Jadra priebojnych striel su vlastne "obalene ocelove sipky" tepele spracovane ( kalene ) na uz uvedenu min tvrdost 43HRC.
Dokaze prebit do 300m pancier o hrubke 12mm pri dopadovom uhle 90°.

http://www.gunexpert.cz/images/20000078 ... 020494.JPG

Tu najdes pekny test priebojnosti streliva Vz.43.
http://www.strelci.com/modules.php?name ... le&sid=444
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Naboj 7.62-43 nieje vôbec priebojny. To "ocelove" nekalene jadro sa tam davalo z dôvodu setrenia farebnych kovov, reps. jeho nedostatku v Ceskoslovensku (v pripade vojnove konfliktu). Presne z tychto dôvodov vznikla aj strela vz.82 zo spekanych karbidov, ktoru pouzivaju policajti a tiez aj armada. Ako priebojny sa v armade pouzival 7.62-PZ43 (Priebojne-zapalny).
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

No chlapci proste normálne vojenské strelivo ocipovane co na tom nechapete ? určite to nebude r.v.95, ale skor 72 a menej ale čo na tom ??? striela to dobre a mnoho krat lepsie ako vacsina tu z nás..
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa agger »

Jedna zakerna otazka pravno-technickeho razu: Ako to bude so svietiacimi nabojmi?
Vojenske uz nie je (nebude) zakazane ale zapalne ano. A princip je dost podobny (vid popiska z linku o 2 prispevky vyssie). Riziko zapalenia suchej slamy, listia popripade tercu existuje... Na druhej strane vecerne strelby so stopovkami.... :roll:
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Michal
dobry test, aka bude max. prieraznot naboja 7,62x39 vz.43, casto sa o tom dohadujeme, nazory su rozne - 10mm bude asi ten max. Neskusal to niekto ? Neviete niekto poradit, kde sa da zohnat par kusov svietiacich 7,62x39 ? :wink:
duros
častý prispievateľ

tu sa ma na mysli strelivo , ktore vdaka novej legislative moze byt uvedene na civilny trh, nakolko nedosahuje tvrdost oceloveho jadra nejaku hodnotu, nema to nič spoločné s iným typom streliva, tak ako doteraz bude a kat. A.

neznamena to ze vojenske uz nie je zakazane..... to budes stale strielat nelegalne
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

strelec122-starši poper 8mm hruby prešije na 50m bez problemov,ked sme dali cca hrubku 12mm hruby už nie,ale je to zavisle od kvality ocele :wink: Ak bude strelivo vtej cene čo uvadzaju uz viem co si kupim na vianoce,dokonca na stranke wafenu je aj sapik s vybavou za 199eur.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Balistik: Ked to tak naozaj bude, uz mam aj ja vymyslenu svoju zostavu.
Myslim ze waffen bude mat min o jedneho zakaznika viac. :wink:
Ja som
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Ja som »

ked mam byt inak uprimny, mam strach z tej ortutovej zapalky co je v tych nabojoch na waffen.sk , bo to co tu bolo spomenute ze to nici hlaven a zle sa to cisti mi potvrdil aj jeden pan z useku zbrani na policii. Zas aby to nebolo tak ze co clovek usetri na lacnych vojenskych vcelickach tak minie pri kupe novej 58cky ... :?
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ako tak diskutujeme o lacnych nabojoch zrazu kolko 58,858 je na e-zbrane na predaj :lol:
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Na ZVS sme predsa strielali len s týmito nábojmi a tie sapíky majú už cez 50 rokov a fungujú a hlavni nič nie je. Podstatné je hlaveň po strelbe vyčistiť a zakonzervovať.
duros
častý prispievateľ

neber vazne panov na policii, nevedia mnoho krat co hovoria, wd40 na cistenie s konkor na zakonzervovanie stacia v pohode.
a este ma napadlo ze co je 190 eur za zbran ked z nej aj tak vystrielas ovela viac penazi, to sa strati....

Ja som napísal:ked mam byt inak uprimny, mam strach z tej ortutovej zapalky co je v tych nabojoch na waffen.sk , bo to co tu bolo spomenute ze to nici hlaven a zle sa to cisti mi potvrdil aj jeden pan z useku zbrani na policii. Zas aby to nebolo tak ze co clovek usetri na lacnych vojenskych vcelickach tak minie pri kupe novej 58cky ... :?
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa rado74 »

dolezite je hned po strelbe vycistit a ziadny problem so zapalkami netreba riesit a tusim ze hlaven je tvrdochrom ci? Ten sa daval z dovodu ortutovych zapaliek
agger
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa agger »

Akurat rozmyslam nad kanalikmi k piestu. Ako tie najlepsie osetrit? Alebo aj tie su tvrdochromove?
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"