Mimo to, ono by ti stacila aj .308Win, ale ja ta odhovarat nebudem....( mam doma v kal. .300WM toto ) ....ako tu uz bolo spomenute, na Remingtone je fajn to,ze sa to da ladit a prestavavat do sytosti,su na to tony prislusenstva. K zbrani su takpovediac dve cesty - prva je taka,ze kupis nejaky obycajny model s hrubou hlavnou a potom na to supnes nejake poriadnu aftermarketovu pazbu (viedla u mna AICS, ale uz sa viac priklanam k Bell&Carlson Medalist plne nastavitelnej) a mas velmi dobru vychodiskovu flintu. Druha moznost je zase kupit nejaky vyssi fabricky level (Sendero SFII, Target Tactical, Police....mozno este VLS,ale ta by potrebovala bedding) a mozes to rovno nasadit "do akcie". Zial vacsina modelov je v 308W.
Puskohlad....tiez zavisi od vysky sumy planovanej na preinvestovanie.....Celkom fajn je Zeiss (mam na flinte VD 6-24x56 MilDot), spickovy takticky puskohlad je Premier Reticles ( to je toto ), oblubene su aj Nightforce. Z opacneho konca je napr. Falcon 5-25x56 SETR (social edition tactical riflescope
No a potom sa mozeme bavit o weaver montazach,kruzkoch,dotahovacich momentoch atd.,atd. .....az ta to omrzi....alebo zacne skutocne bavit.
edit: este som zabudol na model R700 XCR TLR (Tactical Long Range),ten sa robi aj v 300WM a ma velmi slusnu pazbu z beddingom od Bell&Carlson