Konkretne príklady nutnej obrany a krajnej núdze

Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

polucias napísal:...ty by si mal ale uznať že zbytočne rýpeš, a že ťa to pravdepodobne baví
Tvoje príspevky beriem, ale tu mi to skôr pripadá, že zbytočne rýpeš do témy, kde to nie je namieste.
polucias
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

tak to si použil dost nesprávny príklad k tomuto videu,
lupič ktorý uteká s lupom nebude otočený k tebe a už vôbec nebude dávať ruky hore, teda ak mu nedôjde že už nepochodí dobre.
zjavne si nepochopil to cvičenie, ani to kedy to použiť,

poznám policajta proti ktorému vyšiel chlap s palicou v ruke, on vytiahol zbraň, vyzval ho aby ju odhodil, on to spravil, a potom s holými rukami išiel proti nemu, " že čo mi teraz spravíš nemám žiadnu zbraň, teraz buď frajer"
nasledoval varovný výstrel, chlapíka to neodradilo

čuduj sa svete a táto technika všetko vyriešila bez ujmy na zdraví,

ono ked to netrénuješ príde ti to ako nemožné a nepoužiteľné, ale zaručujem ti že to funguje, len treba dobre zvážiť či je priestor na to túto techniku spraviť,
jedna z podmienok je že ruky by mali byť hore a tým otlkanim odvedieš jeho pozornosť a až potom nasleduje úder zbraňou, tiež jeden z donucovacích prostriedkov.

ja neviem ale už čomu by som mal veriť ak nie tomu čo niekto použil v praxi.

ale hovoriť že táto technika je uplne nanič na zlozeja ktorý uteká je ako povedať že lietadlo je nanič ak chcem ísť len 5 km vedla do mesta, proste absurdita,

ak nejaký zlodej uteká a sú to moje peniaze a je to v mojich silách, postupoval by som ako si písal ty, prenasledovat, varovny vystrel, výzvy, atd, ak nepomáha, nemá cenu kôli nemu isť do basy za zabitie, lebo sudca by to na beton tak zobral.
a z praxe je známe že môže byť pod vplyvom všeličoho, tak mi povedz ako by si tento prípad riešil ty, keby si ho dobehol, vyzýval, strelil do vzduchu a on by sa ti smial do tváre, to počítam, že na skúškach sa ťa to nikto neopýta že? ako by som mal postupovať ďalej....
polucias
častý prispievateľ

ja som sa akurát z nákupu vrátil :D

ok,

to video bolo o nácvyku úderu zbraňou na človeka ktorý sa omieta vzdať, alebo svoju zbraň odhodil a dalej postupuje smerom k obrancovi.
zbraň je zapichutá na páse v nacvičenej pozícií z ktorej sa dá bez problémov strieľať ak je to nutné, zásahy smerujú na nohy a panvu.
učí to tak aj Suarez, aj mnoho mnoho iných ľudí, takže tu neobhajujem ICS, tento postup používa viacero systémov, (asi na ňom niečo bude) .

potom z tejto pozície existuje viacero možností na úder zbraňou. samozrejme musí byť všetko zohrané aj s celkovou sebaobranou, teda nieje to len o údere zbraňou ale aj pohybom okolo útočníka, práca kolenami, hlavou atd.

ja som to skúšal na kamoša ak útočník naplno ako to len šlo a len čo som dostal do rozkroku ajked som mal suspik, a nasledne kolenom do svalu + uder do hlavy nevedel som či som hore alebo dole. a to som mal helmu, suspik, rukavice.

to čo je na videu je len jedna z možností, ak už mám na to čas a priestor a situácia si to vyžaduje, fixujem útočníka do príchodu hliadky,
napíš ako by si ty riešil, alebo ako cvičíš takéto situácie, aby som sa vrátil k téme,
polucias
častý prispievateľ

no v prvom rade, dával som už pod kontrolu nie zrovna málo ľudí, putá som nasadzoval tisíce krát, takže viem čo ho hovorím, nie som z civilného sektoru,
ďalej ten policajt o ktorom som písal patrý k "nám" a vie viac ako dobre čo v reále funguje,
samozrejme nemusí to byť ideálne pre každého ale učí sa to tak, a nie je to náš výmysel, učil nás to človek ktorý má za sebou viac ako dosť, a ani on ani my nezakladáme naše skúsenosti iba na seminároch :wink:

stále ale nerozumiem tomu ako by si vyriešil to že niekto k tebe pristupuje stále bližšie a ty si už dôvod na tasenie mal ale už pristupuje s holími rukami, stále hovoríš o výzvach, ale to som písal že počítaj s tým že ich ignoruje, zastrelíš ho? HIV alebo hapatitídu nevylúčiš nikdy to je jasné, ale ako to vyriešiš bez kontaktu nechápem, k tomu príde či chceš alebo nie,

dalšia vec, nie každá zložka má paralizér, nie každý civilista nosí celú sklad na opasku, vychádzajme z toho čo je bežné, nie to čo nepoužíva skoro nikto, bavili sme sa o zbrani, o NO a KN pokiaľ ide o zbraň

dalšie okolnosti použitia tejto techniky musia vychádzať zo situácie, nikde nieje napísané že je to liek na všetko,
dalej som nepochopil to čo si písal o výzvach, ako kto a kde kričí hlúposti, ide o to že on ignoruje akékoľvek výzvy, takže môžeš aj anjelským hlasom hovoriť . to ale nie je rišenie situácie! k tomu si ma ešte nedoviedol,
ak tvrdíš že toto je absolútne nesprávna cesta, vysvetli mi ako to má byť podľa teba.
evidentne nie si amatér a vieš o čom hovoríš, ale mám pocit že máš trochu úzkoprsí pohľad na vec keď ti toto pripadá absolútne nefunkčné, učia to totiž rešpektovaný bojovníci, ja sa opieram o to. tak ako píšeš, beriem si len to najúčinnejšie. tvoj šálok kávy to nie je, to je v poriadku,
tak my vysvetli tvoj pohlad .

dik
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Len poznamocku. Zrejme je ine nasadzat klepeta vaznovi v cele a ine pri nejakom zasahu.
gewehr
expert

no ja len tak, ze polucias je clenom zboru vezenskej a justicnej straze, takze jeho predstava a tvoja predstava o nasadeni klepiet moze byt diametralne odlisna :wink:
ale vsak vysvetli to isto lepsie sam
inspiring_matsumoto

Príspevok od používateľa inspiring_matsumoto »

prosím vás vedel by mi niekto uviesť konkrétny príklad na NO čo sa týka zákona : proti konaniu v NO nie je NO prípustná. ďakujem za odpoveď a radu
polucias
častý prispievateľ

gewehr : keď myslíš, ty budeš určite ten najskúsenejší keď nedkážeš normálne odpovedať na žiadnu otázku

rotvailerka: nejak nechápem presne tú otázku,,,sorry
inspiring_matsumoto

no zakon vysvetluje čo je NO , a zaroveň hovorí že proti konaniu v krajnej núdze nie je nutná obrana prípustná . Mimochodom tiež si to neviem vysvetliť čo sa tým presne myslí
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

rotwailerka napísal:prosím vás vedel by mi niekto uviesť konkrétny príklad na NO čo sa týka zákona : proti konaniu v NO nie je NO prípustná. ďakujem za odpoveď a radu
moj pohlad:

niekto ta prepadne s nozom, ty sa branis strelnou zbranou. Nemoze aj on nasledne na to ta zranit a obhajovat sa, ze konal v NO obrane pred tvojou strelnou zbranou.

trochu kostrbato som to napisal, ale dufam, ze ma chapes.
inspiring_matsumoto

dík pochopila som to :oops: :D
inspiring_matsumoto

aris ak mi môžeš poradiť , už som sa na to pýtala ajpenzera ale zatial neodpovedal.som v parku a vedľa v kríkoch sa muž snaží resp. zapasí so ženou , ja tam dôjdem a použitím zbrane ho výzvem k tomu aby prestal kedy budem môcť a za akých príčin aj na daného muža aj vystreliť? čo by som mala robiť ak by z miesta činu chcel újsť?
inspiring_matsumoto

sorry chcela som napísať panzer.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 26 Mar 2012, 12:42, upravené celkom 1 krát.
gewehr
expert

rotwailerka, skus si pozriet PMku :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"