9mm Luger-MFS 2000 Hungary=> Glock 17 vs. K100Mk7

Používateľov profilový obrázok
westwind
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa westwind »

Len doplním že tie moje vyduté nábojnice boli zo serie 21/09... Obidve...
friendly_mclaren

Príspevok od používateľa friendly_mclaren »

Takto vyzera rozdiel medzi problemovou a normalnou hilznou..
Sudruhovia z MR setrili materialom..

Obrázok
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Tlak drzi nabojova komora hlavne a nie nabojnica.
Ked ale hlaven neobopina nabojnicu tam kde treba tak nabojnicu vyduje lebo sa nabojnica nema o co opriet. U Browning sytemu uzamykania je osadenie nabojnice v hlavni presne lebo inak sa hlaven do zaveru nezamkne a neda sa vystrelit. Kdezto u K100 ma system uzamykania tolerancie, ktore dovoluju aby takyto pripad mohol nastat coho dokazom su vydute nabojnice na miestach kde by mala obopinat nabojnicu este nabojova komora. Jednoducho povedane K100 ma v tomto problem ako dynamicke zavery na zbraniach. Preto je skoro vsade pri pistoliach so silnejsim kalibrom pouzivane browning uzamykanie.
Ak to nechcete pochopit, tak "nekvalitu" MFS nabojov tu mozete riesit donekonecna.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL:
Uz sa trocha spamataj z tej tvojej K100-fobie. :roll:

V tejto teme je jasne uvedene, ze urcite serie MFS ludom vyduvalo v zbraniach roznych vyrobcov, spomenute boli tusim HK-cka, Glocky a K100-ky. A ine serie MFS v uvedenych zbraniach zase isli bez problemov.

Ano, niektore konstrukcie komory mozu mat vacsie sklony vyduvat nabojnice nez ine, ale so svojim poslednym prispevkom si IMHO dost mimo.
inspiring_kepler

yarco, boris aspon ze viem pri vas odkial vietor fuka :-)
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

BKSL napísal:Preto je skoro vsade pri pistoliach so silnejsim kalibrom pouzivane browning uzamykanie.
Ak to nechcete pochopit, tak "nekvalitu" MFS nabojov tu mozete riesit donekonecna.
BKSL opat si mimo misu. modifikovany browningov system ovladany kulisou a uzamknuty kvadrom do okienka (typicky glock, nemylit si s original browning systemom s ovladanim retiazkovym clankom a zamykanim ozubmi typ 1911) sa pouziva preto, lebo je lacny na vyrobu, nie je patentovo chraneny a je to odskusana, dobre fungujuca konstrukcia s velmi solidnou zivotnostou. skratka preslapana cesta ktora zarucene funguje a znamena pre vyrobcu usporu nakladov na vyvoj a vyrobu modelu. jednoduchsie riesenie je uz len dynamicky zaver.

zbrane s rotacnym uzamykanim sa samozrejme vyrabaju aj vo vykonnejsich kalibroch - vid model beretta px4 storm ktory sa vyraba v kalibroch 9mml, .40sw a .45sw.

preblem je v nasom pripade kombinacia tvaru komory a nekvalinej nabojnice. vsetko svedci o tom, ze problem nema nic spolocne so sposobom uzamykania. mimochodom glocky v .40sw mavali problemy presne rovnakeho druhu.

neprijemene je pre mna zistenie ze problemy robia aj dalsie sarze MFS. kua dufam ze sa z nasich koncin rychlo vytratia...

BKSL napísal:Tlak drzi nabojova komora hlavne a nie nabojnica.
nabojnica drzi zbytkovy tlak v okamihu odomykania. ak je nabojnica vyrobena podla standardu cip tak nabojnica tlak vydrzi. ak nie, mame tu problem. pozri sa lepsie na fotku o par prispevkov vyssie. preco asi je profil nabojnice pri dne omnoho hrubsi?

BKSL napísal: K100 ma v tomto problem ako dynamicke zavery na zbraniach. Preto je skoro vsade pri pistoliach so silnejsim kalibrom pouzivane browning uzamykanie.
zabudas na dynamicke zavery samopalov zvladajuce raze od 9mmL po .45 acp. nastuduj si nieco o takzvanom predzapale, atd. atd.

chapem ze si s K100 nebol spokojny ale predkladas zjavne chybne domnienky. to ze som mimoriadne K100 pozitivny je o mne zname. kto vsak cita moje prispevky vie ze otvorene reportujem zavady a poruchy na mojich kacenach ako aj na inych zbraniach ktore mi prechadzaju rukami. zelam ti aby ti nikdy ziadne MFSko alebo podobny sunt neruplo v tvojej zbrani :roll:
inspiring_hypatia

Príspevok od používateľa inspiring_hypatia »

BORIS - plne s tebou suhlasim a mááááš môj rešpekt. :D :D
K100 - Forever
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

pocuvaj BKSL, bez ohladu na dohady k100 vs. G17 (a to pisem ako clovek, co dal prednost glocku), skus si lepsie nastudvat konstrukciu zbrani a skus sa orientovat na funkcny cyklus zbrane, mas dost krute rezervy. Ber to ako radu, nie rypanie. :wink:
inspiring_kepler

Obrázok

V kruzkoch su body, ktore su najdolezitejsie pri uzamykani hlavne do zaveru.
Na ich presnosti, robustnosti-odolnosti voci oderu zavisi velka cast kvality uzamknutia (jedna sa prioritne o zaver a hlaven).
Tu je prva konstrukcna chyba a to, ze tieto plochy su nedostatocne velke a este sa prekryvaju malymi plochami (maly uzamykaci uhol) z coho vznika velke plosne zatazenie pri vystrele.
Je mi jasne, ze keby boli vacsie tak bud zaver by musel byt o nieco vacsi alebo hlaven uzsia ale to kvoli tlakom by bol asi problem.

Ale najvacsim nedostatkom tohoto systemu sa je krutenie hlavne na tom valceku.
Tam vznika najvacsia nepresnot celeho uzamykania a tym samozrejme jeho nespolahlivost.
Nejde tam teraz o nepresnost hlavne alebo toho valceka ale o to ze sa tam scitavaju dve tolerancie rozmerov.
Jedna je hlaven voci zaveru, tam by som velky problem nevidel.
Druha ale je, ze valcek je osadeny v rame a odtlacany hlavnou, ktora tlaci na zaver.
A tu prichadza do systemu uzamykania tolerancia volnosti zaveru aby sa zaver v rame pri strielani nezasekaval.
A tato tolerancia tam "lieta" a prejavuje sa v tom, ze valcek presne nekopiruje "skruteny" povrch hlavne pricom vznika casova nesynchronizacia pozicie hlavne, jej uhla otocenia voci pozicii zaveru a ramu.
Ale aby takyto system vobec fungoval potrebuje mat aj inde velke tolerancie co ho urobi nezelane nepresnym, preto tie niekolko rocne doladovania (tam pridat-tam ubrat) a aj tak je to na dve veci.
Tento konkretny system vyzaduje vysoke presnosti viacerych komponentov, ktore sa ale nedaju dlhodobo dosiahnut (rozdielne mazanie, oder ).
Tak musi ist cestou velkych tolerancii pricom vznika samozrejme nespolahlivost.
Ked sa tolerancie pri urcitych okolnostiach scitaju, tak sa system v extremnom pripade "zahryzne" do seba.
inspiring_turing

Príspevok od používateľa inspiring_turing »

BKSL - nehnevaj sa, ale Tvoje vysvetlenie je značne, ale skutočne značne mimo ...
Chceš tvrdiť, že uzamknutie rotáciou hlavne spôsobuje vydutie nábojníc ? Spomínaš "kvalitu" uzamknutia hlavne - to je čo ? V prípade, že by nebola hlaveň uzamknutá tak, ako má byť, funkčný cyklus zbrane by vykazoval poruchy. Napr. v prípade, že by dochádzalo k skorému odomykaniu záveru, tak nábojnice môžu praskať, alebo môže dochádzať k odfuku časti plynov cez vyhadzovacie okienko (resp. do vnútra zbrane) - toto všetko sú ale extrémne prípady, ktoré sa nemôžu, nesmú a nevyskytujú pri sériovej zbrani - iba ak pri nesprávne navrhnutom prototype ...
Celý problém je v kvalite nábojníc MFS - resp. v ich nekvalite ... To je všetko, zbytok sú iba nepodložené špekulácie.
P.S. uzamknutie hlavne rotáciou a jej pohyb iba okolo pozdĺžnej osi je z konštrukčného hľadiska hodnotený ako presnejší než klasické uzamykanie systémom Browning alebo Peters (kvadratickým blokom hlavne do záveru) ...
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

ste mimo, vydutie nábojníc u k100 spôsobuje nepodopretá komora po celom obvode, žiadne vôle uzamknutia atď. u Daleho k100vky je vidieť že komora má v mieste pred drážkou hilzne "lievikový" tvar po celom obvode plus je tam vybranie na podávanie, myslím že sa to volá sklzavka alebo tak nejak. Podla kvality hilzne je buď všetko ok alebo dôjde k vydutiu iba v mieste vybrania, pri totálne ošidenej hilzni dôjde k vydutiu po celom obvode plus vznikne brucho.

Obrázok

edit: ešte k ten mosadzi, MFS musí brutálne ojebabrávať na zložení lebo ak si dobre pametám tak tu dakto strielal z kačeny nejaké samopalové NATO náboje s tlakom na úrovni tormenťákov a neboli problémy...
friendly_mclaren

Príspevok od používateľa friendly_mclaren »

Tie MFS nabojnice su na jedno pouzitie, to mozu ako tak vydrzat. Tie moje su z prebijanych aresov. Po prebiti narasta riziko pruseru, ze to zanituje hlaven v zavere. Zalezi aj na zbrani. Kto zbiera hilzne na prebijanie nech sa im vyhne. Daju sa rozoznat pohladom do vnutra, kde vidno ten zliabok po obvode dna.
boris
expert

R - riesenie komory na tvojom obrazku uz je historia. na serii H mam komoru taku dlhu ze naboj zapada dovnutra az po okraj. na serii C naopak mam kuzel po celom okraji komory ale nemam vybruseny nabeh. obe riesenia (H,C) slapu bez problemov s MFS. problemy s MFSkami zatial sledujem u serii s prechodnym typom komory ktory kombinoval kuzelovy nabeh s vybrusom. vid foto R na ktorom je daleho hlaven.

R to zhrnul v kocke. jednoduchsie sa to uz povedat neda a je uz nemam chut to vysvetlovat po tisici krat.

BKSL - gewehr ti to povedal na plnu hubu, ja som slusne naznacil. mas velke medzery a bujnu fantaziu. prestan sa tvarit ako expert a nemystifikuj. mimochodom, valcek na ktorom sa odvaluje hlaven k100 ma nulovu volu a nikam sa nemoze odtlacat. pri pouziti sily akurat mierne zarotuje, ale to treba fest zatlacit a ani tak to vzdy nejde. K100 nie je strelbyschopna v pripade neuzamknutej hlavne. uzamknuta hlaven nema ziadne axialne, vertikalne ani horizontalne vole pokial nejde o chybny kus. v niektorych pripadoch moze mat hlaven miernu radialnu volu co nema vplyv na funkcnost.

a este nieco. moja kacena serie C ma za sebou skoro 10.000 ran. ma stale nulove vole a nema ziadne viditelne opotrebenia v miestach uzamykania. a to som z nej v ramci hlupeho experimentovania vypalil 900 prelaborovanych horucich lugrov ktorych pouzivanie skoncilo devastaciou luciku a prasknutim ramu. nikdy pocas pouzivania toho horuceho streliva som nezaznamenal problemy s uzamknutim o ktorych tu fantaziruje BKSL. po vymene plastu starenka slape dalej ako omegy...

PS. akonahle mi nejake MFSko yebne v kacke dam vediet. ako som uz pisal skor, mam plnu spajzu ares prebijancov prebitych do MFS hilzni a je mozne za sa v tom kvante vyskytne nejaka fest vyslabena hilzna ktora drbne bez ohladu na komoru. nemam vsak obavy ze by to kaca neprezila. prinajhorsom pukne nejaky plast ktory sa da vymenit za maly peniaz. takuto havariu som naposledy videl pred mesiacom - MFSkovy prebijanec buchol v Deckovej kacke. vyleteli poistky, nasadili sa naspat a kaca slapala dalej...
inspiring_kepler

boris napísal: 1. ...valcek na ktorom sa odvaluje hlaven k100 ma nulovu volu a nikam sa nemoze odtlacat. pri pouziti sily akurat mierne zarotuje, ale to treba fest zatlacit a ani tak to vzdy nejde.

2. K100 nie je strelbyschopna v pripade neuzamknutej hlavne.

3. uzamknuta hlaven nema ziadne axialne, vertikalne ani horizontalne vole pokial nejde o chybny kus. v niektorych pripadoch moze mat hlaven miernu radialnu volu co nema vplyv na funkcnost ...
1. Ale najvacsim nedostatkom tohoto systemu sa je krutenie hlavne na tom valceku.
Tam vznika najvacsia nepresnot celeho uzamykania a tym samozrejme jeho nespolahlivost.
Nejde tam teraz o nepresnost hlavne alebo toho valceka ale o to ze sa tam scitavaju dve tolerancie rozmerov.
Jedna je hlaven voci zaveru, tam by som velky problem nevidel.
Druha ale je, ze valcek je osadeny v rame a odtlacany hlavnou, ktora tlaci na zaver.
A tu prichadza do systemu uzamykania tolerancia volnosti zaveru aby sa zaver v rame pri strielani nezasekaval.

2. Ak je zaver na svojom mieste nic na K100 nebrani v strelbe aj ked je hlaven nekoretne zamknuta (v nespravnej pozicii), z toho vznikaju tie "zahryznutia" co sa potom kombinackami skrutenim hlavne rozoberaju.

3. Keby si presne chapal princip zamykania na K100 tak toto nenapises.
Pretoze ta radialna vola je cast uzamykacieho uhlu ktora tam je nechcene ale musi tam byt aby ten system vobec fungoval, keby tam ta vola nebola tak nepohnes zaver voci ramu pri slabom masteni lebo zostane zelezo na zelezo bez tolerancie ale to by si najprv musel pochopit ten princip uzamykania. Najsmutnejsie na tom je ze toto chape asi len JK a este mozno jeho kolegovia lebo cez toto sa uz museli dostat aby to ako tak slapalo.

boris skus sa nad tym zamysliet, pokrut si tu hlaven na zavere, pokrut si ju v rame a porozmyslaj preco tam ta vola je.
boris
expert

BKSL napísal: valcek je osadeny v rame a odtlacany hlavnou, ktora tlaci na zaver
opakujem, valcek nie je nikam odtlacany, je pevne fixovany v kontajneri bez vole. je kontajner z pruznej gumy alebo z ocele? blbost jak mraky...

BKSL napísal: 2. Ak je zaver na svojom mieste nic na K100 nebrani v strelbe aj ked je hlaven nekoretne zamknuta (v nespravnej pozicii), z toho vznikaju tie "zahryznutia" co sa potom kombinackami skrutenim hlavne rozoberaju.
ak hlaven nie je uzamknuta zaver nemoze byt na svojom mieste iba ak by islo o vadny kus. kombinacky su potrebne preto, aby sa dokoncil odomykaci cyklus a uvolnilo spojenie zaveru a hlavne. vyduta/ prasknuta nabojnica totiz brani v rotacii hlavne.

asi si este nevidel nabojnicu kusnutu v komore cz75 alebo v G26 ze? ja uz ano. rovnako branila pohnut zaverom ako v pripade K100. na rozdiel od K100 sa na odblokovanie ale nepouzili kombinacky ale tycka na vytlcenie hilzne...
BKSL napísal: Pretoze ta radialna vola je cast uzamykacieho uhlu ktora tam je nechcene ale musi tam byt aby ten system vobec fungoval, keby tam ta vola nebola tak nepohnes zaver voci ramu pri slabom masteni lebo zostane zelezo na zelezo bez tolerancie ale to by si najprv musel pochopit ten princip uzamykania.
mam dve kaceny. jedna (spominane stare dotlcene Cecko) nema absolutne ZIADNU radialnu volu. jedna ma slabucku radialnu volu ktora sa prejavi len pri silnom pootoceni hlavnou. ako to ze obe funguju rovnako dobre? podla tvojej teorie by som s jednou mal mat problem vobec obtiahnut zaver...

jezisikriste ja uz na tuto debatu fakt nemam silu... :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"