Navrh novely #2

Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa aris »

gewehr napísal:Zozbierane podpisy "maju stale vahu".

hmmm

maju vahu, ale asi nie u Lipsica. Hanba mu.
friendly_merkle

Príspevok od používateľa friendly_merkle »

No, skúšal som sa v tom schválení vládou vyznať, ale vôbec v tom nemám jasno. Dokonca ešte menej ako predtým. V príspevkoch sa píše o Sa58, SVT 40 a podobne. Ale stále mi nie je jasné, či by sa to malo týkať aj tej mojej CZ 91S, čo je vlastne Skorpion vz. 61 upravený na jednotlivé rany, deklarovaný ako pištoľ v kalibri 9 mm Br. krátky. Skúste mi niekto hodiť pomocné lano.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

R
častý prispievateľ

Borisko: ak som správne pochopil tak sa s ňou pomaly začni lúčiť. je to síce kráka gulová, kat. B ale pôvod má vo fullaute...
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa aris »

vy to vzdavate chlapi?
friendly_merkle

V žiadnom prípade to nemienim vzdať. Len som sa pýtal na názor. Myslím, že práve týchto zbraní t.j. CZ 91S nie je medzi nami až tak veľa a väčšia časť príspevkov sa točí okolo zbraní odvodených z Sa58. Takže je to istým spôsobom rarita, o ktorú by som nerád prišiel. Ak bude treba tak sa určite stretneme aj pred parlamentom, či pri hromadnom podaní na ústavný súd. Stále ale verím tomu, že práve pripomienky GP a NKÚ by mohli zavážiť.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tu to nikto nevzdava, podla tych po...ov mi zoberu 58, 26 i malorazku Walthra :!:
A koli comu?
Koli zakomplexovanosti a problemom s vyjadrovanim sa :idea: Inac by to normalne napisali, ked uz musia chudaci jedni.
Ja viem umoznia nam zakonom parkovat nase hracky na strelniciach.
A ktora strelnica na slovensku ci sportovy klub to umoznuje?
ZIADNA :!:

Tak sa kluby mozu pripravit na financny krach, koli nemoznosti zastresit opuchnuteho poziadavky a naco byt nadalej clenom streleckeho klubu, ked nebude z coho strielat?
Zbohom strelecky sport na slovensku.
Mi nehovorte, ze toto vsetko dokazal spiskat jeden opuchnuty mozog, bez podpory dakoho inteligentneho :idea:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

hmm ked to tak citam vychadzaju mi z toho 2 veci ohladom ulozenia zbrane.

dnes rano som spravach zacul : ...ako ktory minister bude hospodarit tak sa budu odvijat ich platy a platy....... pocitam ze tetu radicovu pocul kazdy

takze moja fikcia c1 nejde DL o to aby sme davali zbrane na policiu a tym by vlastne jeho rezort bol ziskovy ?
ohladom priestorov na policii nespekulujem

c2 uz som to tu spominal nema nahodov strana KDH alebo ich "pomocnici" zaujem na tom ryzovat ? vybuduju na strelniciach podmienky na odkladanie a a budu nadalej "horuckovito" odporovat KDH ?

ved predsa vzdy ide o biznis a nie o prava a bezpecnost ludi
:evil:
R
častý prispievateľ

sú za tým prachy do rezortu, a nie len prachy ale aj ďalšie pracovné miesta pre rodiny a známych, úschova v kluboch a strelniciach neprejde, inak je to ukladanie kvérov cipovina jak brno. Kto bude chcieť zabehne si do skladu, ibaže by géniovia zapracovali do návrhu psychovyšetrenie pred každým vyzdvihnutím zbrane. Vidím to tak že do novely natlačili hromadu kktín preto, aby sa nimi kamufloval zámer vytrieskať zo strelcov peniaze pre psycholobby a vnútro. Btw. ak prejdú psychotesty tak nevidím dôvod na uskladňovanie, predsa psychológ vylúči nebezpečných jedincov, či ? :lol: :lol: :lol:
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

R napísal:ako novelu vníma verejnosť: http://title2.post.sk/forum/showthread. ... adid=37025
je mi skoro do placu ako citam to forum.
sportova strelba je viac zdemonizovana ako Mikulas Cernak.

Som zvedavi ako sa verejnost zachova ak nam casom zakazu rychle motorky, pripadne noze.
friendly_merkle

Len tak mimochodom. Myslím, že by nám aj samotnému LT veľmi pomohlo, keby sa vytvoril systém elektronického prihlasovania a platieb členského z účtu. Súčasný stav prihlasovania je síce formálne v poriadku, ale trošku archaický. Podľa mňa by to veľmi pomohlo veci samotnej a určite by tým vzrástol výrazne počet členov. Téma na zváženie pre LT!
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Hm, ze by ministerko pracoval overenym systemom "ja tebe - ty mne"....podpori novelu s ktorou sam nesuhlasil a hadajme co tak asi za to bude chciet.....

http://www.sme.sk/c/5560615/anglictina- ... ekaza.html
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa telra »

R napísal:ako novelu vníma verejnosť: http://title2.post.sk/forum/showthread. ... adid=37025
najviac ma tom fascinuje ich pristup:
zakony nefunguju, su derave, kto chce cestu si najde. Riesenie? Vytvorime dalsie zakony, ktore budu na tom presne tak isto. Kto chce cestu si najde, akurat to bude buzerovat slusnych ludi.....
El Pistolero
prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa El Pistolero »

Kontraproduktivne je byt za kazdu cenu slusni k demagogom.
L.T. svojim pasivnym pristupom odradza drzitelov k vstupu, lebo nevedia co robite a vysledky zatial ziadne.

Namakali sme sa s podpismi a co z toho :?: :?: :?:

Populisti, demagogovia a politicki handliari si dalej robia svoje kseftiky a my sa pozerame ako nas oberaju o obcianske prava :!:
Legis Telum
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa Legis Telum »

Text našej pripomienky ku návrhu č.2 si môžete stiahnuť tu:

http://www.legistelum.sk/images/marksma ... 0vlady.pdf
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"