Rady ohladom kupy plynovej zbrane

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Uz dlhsie vyberam bratrancovi nejaku kvalitnu plynovku. Velmi ma zaujala upravena plynovka Keseru CZ-83 (Kedze mam PI vz.82 a jemu sa pacila na strelnici), alebo plynovkova verzia ruskej pistole PSM, ci Makarov. Problem je, ze tieto zbrane u nas nemozem nikde zohnat. Ale zato v Madarsku k dostaniu su. Neviete aka je presne legislativa v Madarsku ohladom nadobudania plynovych zbrani (Niekde som sa docital, ze sa musi vyplnovat nejaky formular, ci ako?)? Alebo ak by som dajme tomu doniesol z Madarska tu Keseru CZ-83 cal. 9mm PAK, nebol by s tym u nas daky problem (Myslim aby sedel technicky postup pri uprave na expanznu zbran, no v Madarsku moze byt iny, v skratke ci by to bola aj u nas zbran kat. D a nie A)? Ale to by mi asi povedali iba chlapi z KEU, ze?

Tu su tie spominane zbrane:

Keseru CZ-83: http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/cz83.271.php

Baikal IZH 78 PSM: http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/pszm.124.php

Baikal IZH 79-8 Makarov (Tato pistol sa donedavna u nas este predavala): http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/i ... rov.99.php

Ide mi o to, aby to nebola zinkovo-srackova atrapa, skratka nech pekne vyzera a je pôvodom original.
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

Takto...otazka cislo jedna, preco by plynovka nemala byt zo zliatiny ked na jej tlaky a funkciu ten kov postacuje? To jak keby si chcel aby vyrabali priborove vidlicky s tvrdeneho titanu alebo co ja viem coho...Mam zoraki 914 uz druhy rok, z tvrdokovu je jedine prepazka v hlavni a vystuz na uderniku..Funguje bez problemov bez jedineho zaseku..Ked nieco praskne tak nemam problem hned za tych 60-70€ kupit novu..
Uvedene plynovky su fajn ale hovorim, podla mna zvytocne ked chces z toho strielat len P.A.K strelivo, navyse si preto budes musiet zrejme ist do toho madarska osobne, lebo pochybujem ze to poslu postou...
Keby teda fakt chces tak na waffen.sk predavaju prerobene ostre na expanz, viem ze minimalne CZ83/52/50-70...alebo este mozes siahnut po kacke G9 ale to uz si nachystaj 320€
Childe89
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Childe89 »

Ked som nedavno pozeral stranku Izskej zbrojovky, tak pri vacsine modelov (aj pri makarove) mali napisane ze zbran sice striela slepe a drazdive naboje, ale musi sa po kazdej rane obtahovat lebo je robena na traumaticke strelivo, a nema teda v hlavni prepazku. Tak neviem ci robia aj s prepazkou, na to si daj pri nakupe pozor, aby si nekupil bez prepazky(traumaticku), a teda u nas nelagalnu, a po kazdom vystrele obtahovaciu :D
A tu cz83 maju na waffen.sk, ak spominal romanon

Kód: Vybrať všetko

http://www.waffen.sk/novinky/-cz-83
"Expanzná úprava pištole na filmárske účely do zbierky alebo pre KVH . Tlaková skúška, certifikát. Volný predaj nad 18 rokov. kal.7,65 Salve Blank Fiochi"
ale tiez treba zistit ci ma spravenu nejaku prepazku, ci sa sama obtahuje :wink:
milko
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa milko »

Caute chcem si kupit plynovku len sa neviem rozhodnut ci s manualnou poistkou alebo staci aj bez,ze aby som si vajca neodstrelil :lol: ,teda ci nosit v hlani naboj alebo radsej najskor optiahnut???(doticny by mozno utiekol ked zacnem obtahovat ) :twisted:
dirty.harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

A čo spraví, keď pred ním obtiahneš? Padne na zem po Tvojom výstrele alebo Ti skôr pri... alebo odloží svoju ostrú, keď ťa nakŕmi celoplášťom ?
Odstreliť si môžes maximálne vetry z gatí :lol:
Gratulujem k prvemu prispevku :roll:
milko
občasný prispievateľ

ked neda otocku tak mu dam nazrat tachnickeho so slznym aj 15x ked si bude pytat.Ty mas neviem kolkaty prispevok ale nevyjadril si sa k otazke ,tvoje teorie ma nezaujmaju..a vajca nepotrebujem mat oslahane novamidom.
friendly_nightingale

Príspevok od používateľa friendly_nightingale »

No ale aby si sa potom nedivil ze budete plakat obaja od toho technickeho korenia. Ono plynovka je fajn na efekt ale keby malo k niecomu dojst tak su dve moznosti,bud ho vyplasis a on utece alebo sa moze lahko stat ze on vytiahne kver so skutocnymi nabojmi a teba da dole,a ktomu vsetkemu ten dotycny este jedna aj legalne nakolko plynovku len tak od pravej zbrani nerozoznas t.j. nutna obrana. :!:
milko
občasný prispievateľ

no ja nechodim do spolocnosti kde sa prepadava s kverom,a ked uz takeho gangstra stretnem a da ma dole pricom ja som mal plynovku tak skoncil aj on,ja budem sice odpocivat v pokoji ale on sa ho tak skoro nedocka :wink:
friendly_nightingale

Príspevok od používateľa friendly_nightingale »

To co si napisal by bolo na dlhe rozpisovanie a to sa mi momentalne nechce,ale poviem ti to takto, ak sa bojis ze ti pistol vystreli v gatach kup si puzdro :lol: a tym je to vyriesene.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Toto je nekonečná debata, kde má každý svoju pravdu a každý sa na to pozerá zo svojho uhlu pohľadu. Závisí od toho na čo ju potrebuje. Ak ju v piatok o 3 v noci vytiahne a obtiahne pred 3 mladíkmi čo ho chcú okradnúť o peňaženku v BA pri hlavnej stanici, predpokladám, že bude scenár "zľaknú sa a utečú" ak to isté spraví o 11 ráno pri reštike pred niekým holohlavým v koženej bunde ktorý ho chce zbiť lebo zaparkoval príliš blízko jeho nového medveďa, scenár bude asi "FMJ a nutná obrana"

Pozri si debaty na tému "v komore alebo nie" a výsledky si aplikuj na možný vývin scenáru vzhľadom na to, že máš plynovku. Ja osobne by som asi najprv obťahoval, pre ten psychologický efekt ako píšeš (resp do prírody kde je riziko to použiť na psa už s nábojom v komore), lebo vzhľadom na to, že sme na Slovensku a nie v USA, tak šanca že to budeš vyťahovať na legálneho držiteľa je dosť malá (predsa len, aj psychotesty nám zaviedli) a od evidentných mafošov sa radšej budeš strániť. Ale to je môj subjektívny názor, a podotýkam, že plynovku nemám.
milko
občasný prispievateľ

a neviem preco hovorit o legalnom odkraglovani hahaha to je asi tiez uz dnes legalne napadnut a ublizovat bez dvovodne a hned z deviatkov hahaha tusim tu moc na filmy pozerate,ale aj ja mam rad vesterny,a keby neboli ringle take buzny tak si spravim Ačko a bengbeng darebaci :idea:
milko
občasný prispievateľ

nového medveďa
a na sude ze lebo medved :lol: :lol: :lol:
len aby nepreparkuvaval on koli mojemu staremu bajernu 8)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Pietrfield napísal:sa moze lahko stat ze on vytiahne kver so skutocnymi nabojmi a teba da dole,a ktomu vsetkemu ten dotycny este jedna aj legalne nakolko plynovku len tak od pravej zbrani nerozoznas t.j. nutna obrana. :!:
Pane Bože :!: Takéto keci ma vedia vytočiť :!:
Píše sa o obrane s plynovkou, nie útoku. Ak ťa niekto napadne, ty vytiahneš plynovku na svoju obranu, on na to vytiahne ostrú a začne po tebe strieľať tak v žiadnom prípade nekoná v NO, keďže je útočník. To samozrejme nemení nič na fakte, že ťa môže zabiť, ale nerobme tu axiómy typu "opätovanie streľby z plynovky streľbou z ostrej je vždy NO, lebo plynovka vyzerá ako ostrá". :roll:

Toto varovanie s NO platí v prípade, ak niekto vytiahne plynovku z frajeriny a začne sa ňou oháňať, a niekto druhý vytiahne ostrú v domnení, že plynovkár má tiež ostrú, teda sa proti tomu človeku bráni. V tom prípade by to mohlo byť vyhodnotené ako NO.

Pre úplnosť dodám, že ani ja nie som zástanca plynovky ako obranného prostriedku.
milko napísal:no ja nechodim do spolocnosti kde sa prepadava s kverom
No paráda, ešte jedna perla. :roll:
A teraz k meritu veci. Pýtal si sa či nosiť s nábojom/kou v komore alebo nie. To je večná debata, nájdeš o tom dosť popísané v iných témach. Tie debaty sú samozrejme o ostrých zbraniach, ale primeranie sa môžu vzťahovať aj na plynovky. Najväčší rozdiel bude asi pri použitých materiáloch a bezpečnostných požiadavkách ktoré musia dané zbrane splňovať. Keď už plynovkou v stave "in", tak len tie najkvalitnejšie.

Na koniec dodám: neber plynovku, kúp si kaser.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

milko napísal:a neviem preco hovorit o legalnom odkraglovani hahaha to je asi tiez uz dnes legalne napadnut a ublizovat bez dvovodne a hned z deviatkov hahaha tusim tu moc na filmy pozerate,ale aj ja mam rad vesterny,a keby neboli ringle take buzny tak si spravim Ačko a bengbeng darebaci :idea:
Súdiac z tvojich slov a spôsobe ako sa vyjadruješ by som povedal, že sa nepúšťaj do ZP, ani do plynovky. Hlavne tá vyznačená časť citátu (+ fakt že sú to tvoje prvé príspevky) ťa celkom pekne zaradila.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Naše deti budú za tie psychotesty raz ešte vďačné.... :lol: :lol: :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"