Strelba na ostrove Utoya, Norsko
-
inspiring_kepler
UGLI vacsina tych ludi tam videla utocnu pusku prvy a posledny krat v zivote.
Nemali sajnu ako je schopny sa strelec pohybovat, co je schopny zasiahnut co nie, na aku vzdialenost atd. Plocha bola relativne mala a jeho zbran ucinna.
V tychto situaciach je dolezita psychika ludi co sa tyka kladenia ucinneho odporu.
To ta uci psychicky napr. ICS, klast odpor za kazdu cenu. Ked traja zo styroch ochrankarov klaknu a ten stvrty zlozi utocnika tak vec je vybavena.
Ale toto je hlavne o psychickej vybave a nie o streleckych schopnostiach.
Jednoducho proti uz namierenej hlavni vytahovat svoju buchacku a namierovat na pachosa, to je psychicka vybava. Jednoducho robis to iste bez rozdielu na hrozbu.
Nemali sajnu ako je schopny sa strelec pohybovat, co je schopny zasiahnut co nie, na aku vzdialenost atd. Plocha bola relativne mala a jeho zbran ucinna.
V tychto situaciach je dolezita psychika ludi co sa tyka kladenia ucinneho odporu.
To ta uci psychicky napr. ICS, klast odpor za kazdu cenu. Ked traja zo styroch ochrankarov klaknu a ten stvrty zlozi utocnika tak vec je vybavena.
Ale toto je hlavne o psychickej vybave a nie o streleckych schopnostiach.
Jednoducho proti uz namierenej hlavni vytahovat svoju buchacku a namierovat na pachosa, to je psychicka vybava. Jednoducho robis to iste bez rozdielu na hrozbu.
Podla svedkov pobehoval s revom a pokrykom nacistickych hesiel a piesni a strielal co mu prislo pred muchu. Nestal na jednom mieste ale bol stale v pohybe. Neviem si predstavit, jak by si takeho polosialeneho kkta chcel spacifikovat. Teda hocikto bez zbrane.UGLI napísal:Nejde o to ako by som ho spacifikoval ja, ale bol to ostrov tak ako nik nemohol nikam utiect , mohol niekoho prehliadnut a ten mu mohol skočit na krk odzadu. Bolo obrazne povedané. Boli tam deti ale aj dospelí. Neni niekde článok ako ho páni od polície zatkli, to tam niekde sedel a popíjal kávu ked prišli alebo hned na prví pohlad na políciu zahodil zbran, klakol si a natiahol ruky nech mu daju putá.
Policia ho zatkla za pouzitia slzotvorneho plynu. A on sa vzdal. Asi nebol az taky martyr, jak si o sebe myslel v tom manifeste.
Proste vypatlany magor. Ktory si myslel, ze v Prahe kupi od taxikara AKcko.
-
inspiring_curie
-
inspiring_curie
-
inspiring_liskov
http://www.topky.sk/cl/1000036/1283390/ ... -policajti
atentatnik sa udajne hned po prichode policie vzdal, zlozil zbrane a nechal sa zatknut, udajne zneskodnovanie zo vzduchu nebolo.
atentatnik sa udajne hned po prichode policie vzdal, zlozil zbrane a nechal sa zatknut, udajne zneskodnovanie zo vzduchu nebolo.
citát:
Gjengedal tvrdí, že preprava po zemi bola v danú chvíľu najrýchlejší, pretože jediný vrtuľník, ktorý mohla polícii poskytnúť armáda, bol mimo Oslo, a tak by údajne všetko bolo pomalšie. "Niekoľko rokov sme žiadali o prepravný vrtuľník, bez úspechu," konštatoval policajný šéf.
Kua, obmedzeni tupci co si myslia, ze sa ich netyka to co sa deje po celom svete s nasilim. Nie su schopni kupit vrtulnik policajtom v hlavnom meste. A to ma Norsko penazi ako slupiek. Cez Norske fondy k nam tecu prachy na obnovu nasich hradov, napr.
Gjengedal tvrdí, že preprava po zemi bola v danú chvíľu najrýchlejší, pretože jediný vrtuľník, ktorý mohla polícii poskytnúť armáda, bol mimo Oslo, a tak by údajne všetko bolo pomalšie. "Niekoľko rokov sme žiadali o prepravný vrtuľník, bez úspechu," konštatoval policajný šéf.
Kua, obmedzeni tupci co si myslia, ze sa ich netyka to co sa deje po celom svete s nasilim. Nie su schopni kupit vrtulnik policajtom v hlavnom meste. A to ma Norsko penazi ako slupiek. Cez Norske fondy k nam tecu prachy na obnovu nasich hradov, napr.
-
friendly_cannon
k dlzke trestu ... niekde som pocul / cital, ze norsky trestny system sa viac ako na samotny trest zameriava na snahu o skutocnu prevychovu pachatela ... preto maju najvyssiu sadzbu relativne nizku, preto maju pekne vaznice. Ci to v tomto pripade bude mat nejaky efekt, je otazne. Ak je to skutocne nejaky fanatik, zrejme nie.
Osobne si ale myslim, ze je to jeden z tych "supergeniov", co vnimaju svet po svojom, ktorym ich ciny pridu uplne normalne a ktori nemaju normalne emocie.
Osobne si ale myslim, ze je to jeden z tych "supergeniov", co vnimaju svet po svojom, ktorym ich ciny pridu uplne normalne a ktori nemaju normalne emocie.
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... wella.html
František Matejka: Vrahem-z-Osla-bych-mohl-byt-i-ja-Mam-rad-Churchilla-i-Orwella
Nasiel som este jeden zaujimavy blog, prijemne ma prekvapil:
http://chovanculiak.blog.sme.sk/c/27143 ... orska.html
Ako-ubranit-spolocnost-proti-Andersom-z-Norska
František Matejka: Vrahem-z-Osla-bych-mohl-byt-i-ja-Mam-rad-Churchilla-i-Orwella
Nasiel som este jeden zaujimavy blog, prijemne ma prekvapil:
http://chovanculiak.blog.sme.sk/c/27143 ... orska.html
Ako-ubranit-spolocnost-proti-Andersom-z-Norska
Naposledy upravil/-a Ja som v 25 Júl 2011, 15:32, upravené celkom 1 krát.
http://www.aktuality.sk/clanok/190637/b ... vedal-sam/
z nadhľadu.
Vždy niekomu zatrt.. v hlave potom je buď politik vrah alebo v blázninci.
Na margo bksl neviem v akom kontexte ale mier nie je zadarmo to je jasné. Aj inde zomierajú ľudia aby iný žili v mieri prípadne v blahobyte. Inak nečuduj sa ak sa ti doma objavia chalani v kuklách (to len tak preventívne).
z nadhľadu.
Vždy niekomu zatrt.. v hlave potom je buď politik vrah alebo v blázninci.
Na margo bksl neviem v akom kontexte ale mier nie je zadarmo to je jasné. Aj inde zomierajú ľudia aby iný žili v mieri prípadne v blahobyte. Inak nečuduj sa ak sa ti doma objavia chalani v kuklách (to len tak preventívne).