Strelba na ostrove Utoya, Norsko

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Precitajte si tu jeho spoved na linku, ktory sem hodil mab. Aj diskusiu pod nou. Stoji to za to.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

UGLI vacsina tych ludi tam videla utocnu pusku prvy a posledny krat v zivote.
Nemali sajnu ako je schopny sa strelec pohybovat, co je schopny zasiahnut co nie, na aku vzdialenost atd. Plocha bola relativne mala a jeho zbran ucinna.
V tychto situaciach je dolezita psychika ludi co sa tyka kladenia ucinneho odporu.

To ta uci psychicky napr. ICS, klast odpor za kazdu cenu. Ked traja zo styroch ochrankarov klaknu a ten stvrty zlozi utocnika tak vec je vybavena.
Ale toto je hlavne o psychickej vybave a nie o streleckych schopnostiach.
Jednoducho proti uz namierenej hlavni vytahovat svoju buchacku a namierovat na pachosa, to je psychicka vybava. Jednoducho robis to iste bez rozdielu na hrozbu.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

UGLI napísal:Nejde o to ako by som ho spacifikoval ja, ale bol to ostrov tak ako nik nemohol nikam utiect , mohol niekoho prehliadnut a ten mu mohol skočit na krk odzadu. Bolo obrazne povedané. Boli tam deti ale aj dospelí. Neni niekde článok ako ho páni od polície zatkli, to tam niekde sedel a popíjal kávu ked prišli alebo hned na prví pohlad na políciu zahodil zbran, klakol si a natiahol ruky nech mu daju putá.
Podla svedkov pobehoval s revom a pokrykom nacistickych hesiel a piesni a strielal co mu prislo pred muchu. Nestal na jednom mieste ale bol stale v pohybe. Neviem si predstavit, jak by si takeho polosialeneho kkta chcel spacifikovat. Teda hocikto bez zbrane.
Policia ho zatkla za pouzitia slzotvorneho plynu. A on sa vzdal. Asi nebol az taky martyr, jak si o sebe myslel v tom manifeste.
Proste vypatlany magor. Ktory si myslel, ze v Prahe kupi od taxikara AKcko. :roll:
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

na čt 24 prave teraz povedali, že použil streli DUM-DUM ,to malo zvýšit počet mrtvych
DUSO
častý prispievateľ

UGLI napísal:na čt 24 prave teraz povedali, že použil streli DUM-DUM ,to malo zvýšit počet mrtvych
novinarske keci, to uz pozname
inspiring_curie

Ešteže nepovedali DUM-BUM. Ale ak použil strelivo do polovných zbraní čo je expanzné, tak potom to bolo skoro to isté.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

naposledy som od medii nazov dumdum pocul v 1989 ked ho vraj pouzivala rumunska tajna sluzba Securitate pri strelbe na demonstrantov.

potom bolo 22 rokov ticho a zrazu zasa nejaky odbornik objavil nazov indickej municky z 19.storocia... viac wikipedia
inspiring_curie

čo už, asi si pozreli večer nejaký amícky film tam je to bežné.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Ak som niekde - snad spravne - vycital, ze mal Ruger Mini 14, tak sa najpravdepodobnejsie jednalo o bezne HPBTcka (prip. nejake mil surplus krmivo za par supov).....zas co by sme chceli od "novinarov", co vedia vsetko a nic.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

http://www.topky.sk/cl/1000036/1283390/ ... -policajti

atentatnik sa udajne hned po prichode policie vzdal, zlozil zbrane a nechal sa zatknut, udajne zneskodnovanie zo vzduchu nebolo.
DUSO
častý prispievateľ

citát:
Gjengedal tvrdí, že preprava po zemi bola v danú chvíľu najrýchlejší, pretože jediný vrtuľník, ktorý mohla polícii poskytnúť armáda, bol mimo Oslo, a tak by údajne všetko bolo pomalšie. "Niekoľko rokov sme žiadali o prepravný vrtuľník, bez úspechu," konštatoval policajný šéf.

:shock:
:evil:

Kua, obmedzeni tupci co si myslia, ze sa ich netyka to co sa deje po celom svete s nasilim. Nie su schopni kupit vrtulnik policajtom v hlavnom meste. A to ma Norsko penazi ako slupiek. Cez Norske fondy k nam tecu prachy na obnovu nasich hradov, napr.
friendly_cannon

Príspevok od používateľa friendly_cannon »

k dlzke trestu ... niekde som pocul / cital, ze norsky trestny system sa viac ako na samotny trest zameriava na snahu o skutocnu prevychovu pachatela ... preto maju najvyssiu sadzbu relativne nizku, preto maju pekne vaznice. Ci to v tomto pripade bude mat nejaky efekt, je otazne. Ak je to skutocne nejaky fanatik, zrejme nie.
Osobne si ale myslim, ze je to jeden z tych "supergeniov", co vnimaju svet po svojom, ktorym ich ciny pridu uplne normalne a ktori nemaju normalne emocie.
mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

co som sa zatial narychlo dozvedel o norskych vezeniach, je to rekreacia..
ked uz tak by som ho privrel do basy niekde v mexiku, tam by si to asi inak uzil.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... wella.html

František Matejka: Vrahem-z-Osla-bych-mohl-byt-i-ja-Mam-rad-Churchilla-i-Orwella

Nasiel som este jeden zaujimavy blog, prijemne ma prekvapil:

http://chovanculiak.blog.sme.sk/c/27143 ... orska.html

Ako-ubranit-spolocnost-proti-Andersom-z-Norska
Naposledy upravil/-a Ja som v 25 Júl 2011, 15:32, upravené celkom 1 krát.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

http://www.aktuality.sk/clanok/190637/b ... vedal-sam/

z nadhľadu.

Vždy niekomu zatrt.. v hlave potom je buď politik vrah alebo v blázninci.

Na margo bksl neviem v akom kontexte ale mier nie je zadarmo to je jasné. Aj inde zomierajú ľudia aby iný žili v mieri prípadne v blahobyte. Inak nečuduj sa ak sa ti doma objavia chalani v kuklách (to len tak preventívne).
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"