Polovnik vs pes
-
inspiring_zhukovsky
Mládenci, je to pravda. Nemá zmysel sa baviť s ľuďmi, ktorí majú svoju pravdu a nepočúvajú argumenty. Jack, keď je pre teba chorobné, že má niekto psa, máš problém. Ozaj, neviem, odkiaľ poznáš moje meno, ale ak sa poznáme osobne, radšej sa k tomuto nicku nepriznávaj. Rozhodne by to neprospelo nášmu vzťahu.
Mototechnov príspevok nevyžaduje komentár.
Ako povedal Ja som, vyžaduje to kompromis na oboch stranách, ale niektorí ľudia to jednoducho nechápu. Musí prísť sila, ktorá im zatrhne ich divočenie.
Chcel som viesť dialóg v zmierlivom duchu, ale nemalo to význam. Takže skutočne posledné vyjadrenie k téme odo mňa. Poľovníci to teraz trošička málo schytali a som preto rád. Lenže, ako som spomenul vyššie, je väčšina národa a aj médiá proti nim. Postupne to začnú schytávať ešte viac. A som preto rád. Len mi je ľúto tých niekoľkých slušných chlapov, ktorí to schytajú tiež.
A ak sú názory na tomto fóre reprezentatívnou vzorkou názorov strelcov, tak pôjdem za LPSHT, odovzdám mu kvér a flašku ginu a podporím ho v jeho zámere odzbrojenia Slovákov.
Amen.
Mototechnov príspevok nevyžaduje komentár.
Ako povedal Ja som, vyžaduje to kompromis na oboch stranách, ale niektorí ľudia to jednoducho nechápu. Musí prísť sila, ktorá im zatrhne ich divočenie.
Chcel som viesť dialóg v zmierlivom duchu, ale nemalo to význam. Takže skutočne posledné vyjadrenie k téme odo mňa. Poľovníci to teraz trošička málo schytali a som preto rád. Lenže, ako som spomenul vyššie, je väčšina národa a aj médiá proti nim. Postupne to začnú schytávať ešte viac. A som preto rád. Len mi je ľúto tých niekoľkých slušných chlapov, ktorí to schytajú tiež.
A ak sú názory na tomto fóre reprezentatívnou vzorkou názorov strelcov, tak pôjdem za LPSHT, odovzdám mu kvér a flašku ginu a podporím ho v jeho zámere odzbrojenia Slovákov.
Amen.
K tomu nicku sa budem priznávať vždy rád, bez ohľadu na náš "vzťah".
Mimochodom, problém máš ty, keď nevieš svoje plky obhájiť racionálnymi argumentami a musíš si vymýšľať také úbohé úskoky ako je fabulovanie, že som niekedy vypustil z úst čosi také, že mať psa je chorobné. Je to lož a ty to vieš, napriek tomu sa k nej musíš uchýliť. Ou, ou, ou! Ale zase v kontexte toho, že sa hrdo priznávaš k tomu, aký si lavičák, ma to príliš neprekvapuje.
K zvyšku tvojich výlevov na adresu poľovníkov sa radšej nevyjadrujem. Stačí si to len v krátkosti zhrnúť: zákon si nečítal, vlastne nevieš, čo v ňom je, napriek tomu si ho tu vychvaľoval, aký je dobrý. O poľovníctve vieš tiež asi len z počutia, napriek tomu sa tu vytešuješ, že to poľovníci schytali. A povestná čerešnička: prídeš diskutovať do príslušného vlákna na webfore a keď sa nájde viacero ľudí, ktorí tvoje názor považujú za scestné, tak začneš žvatlať o Lipšicovi a odzbrojení. To chce určitú osobnostnú výbavu. Takú, pre ktorú nemám príliš pochopenie.
Ale aspoň v jednej jedinej veci máš pravdu (bravó!) - že pokračovať v tejto debate je zbytočné.
Mimochodom, problém máš ty, keď nevieš svoje plky obhájiť racionálnymi argumentami a musíš si vymýšľať také úbohé úskoky ako je fabulovanie, že som niekedy vypustil z úst čosi také, že mať psa je chorobné. Je to lož a ty to vieš, napriek tomu sa k nej musíš uchýliť. Ou, ou, ou! Ale zase v kontexte toho, že sa hrdo priznávaš k tomu, aký si lavičák, ma to príliš neprekvapuje.
K zvyšku tvojich výlevov na adresu poľovníkov sa radšej nevyjadrujem. Stačí si to len v krátkosti zhrnúť: zákon si nečítal, vlastne nevieš, čo v ňom je, napriek tomu si ho tu vychvaľoval, aký je dobrý. O poľovníctve vieš tiež asi len z počutia, napriek tomu sa tu vytešuješ, že to poľovníci schytali. A povestná čerešnička: prídeš diskutovať do príslušného vlákna na webfore a keď sa nájde viacero ľudí, ktorí tvoje názor považujú za scestné, tak začneš žvatlať o Lipšicovi a odzbrojení. To chce určitú osobnostnú výbavu. Takú, pre ktorú nemám príliš pochopenie.
Ale aspoň v jednej jedinej veci máš pravdu (bravó!) - že pokračovať v tejto debate je zbytočné.
-
inspiring_panini
Wow, už dlho tu nebola diskusia, kde by som nesúhlasil v podstate so žiadnou stranou
Mvalcek: popravde ty si ma dnes dosť prekvapil, poznať ťa len z tejto diskusie, tak poviem že máš nejaké veľmi silné citové prežívanie a extrovertné cholerické reakcie. Napísal si toľko nezmyslov, že sa mi to ani nechce rozoberať a bohužiaľ som si všimol aj to na čo už poukázal Jack - vkladal si mu do klávesnice veci ktoré nenapísal a následne si proti nim argumentoval, čo je naozaj prízemné.
Pripomína mi to "Keď chcete mať zbraň ale nechcete ísť k polícii/armáde, tak ste psychopat" 
Už len to že v tvojom poste sa psy rozlišujú na "veľké" a "malé" svedčí o tom, že tie tvoje 15 ročné skúsenosti sú na tom asi ako kvalita mojej nemčiny po 13 rokoch štúdia - veľmi chabé. Keď už by sme chceli porovnávať nejaké psy podľa toho ako veľmi trpia v byte, tak by to nebolo podľa veľkosti ale podľa toho či sa jedná o nejaké aktívne plemeno alebo plemeno ktoré bolo napriek veľkosti vždy používané ako "maznáčik". Ale ani toto nejde, pretože mnohí majitelia chovajúci aktívne plemená psov v byte sú ľudia čo chodia s tým psom 5 krát denne a von a 2x týždenne na cvičák či iný výbeh. Ale podľa tvojho pravidla sú to aj tak magori či sebci. Plus fakt, že niektoré veľké plemená vôbec nemôžu byť celoročne vonku - viď prípady nedávno - ľudia čo išli podľa zásady, že veľký pes patrí vonku a zrazu "aha môj doberman umrel od zimy, ako je to možné, veď má tak úžasné tukové zásoby a má tak hustú 3mm srsť..."
A na dôvažok celkovo k tomu ako ten veľký pes v byte trpí - keď vidím tých všetkých psov na dedinách čo nikdy nepočuli o zateplenej búde alebo ich majiteľ necháva v koterci (vonkajšom) 2x2 metre pretože sa mu nechce zbierať hovná z trávniku (že je koterec nečistený a smrtí snáď nemusím podotýkať)... úplne si viem predstaviť ako by s mojim psom nemenili, pretože oni majú tú fantastickú výhodu byť vonku. 
PS: som majiteľ malého psa, ktorého mám v byte.
A jedna drobnosť pre skoro všetkých: zas sú tu dva čiernobiele pohľady, jeden Mvalcekov (ktorý nechápem aj v súvislosti s tým, že myslím písal, že vyštudoval lesníctvo) že pes by mal mať možnosť byť pustený všade a prípadne aj drhnúť zver, lebo tá nepatrí nikomu... a opačný extrém "keď si so psom v lese, tak ten pes musí byť na vodítku!!! Nech si majitelia psov uvedomia, že vodítko je univerzálny všeliek bez ohľadu na všetko ostatné!!!"... Ja napríklad som taký nezodpovedný extrémista, že chodím so psom v noci von a z času na čas ho aj pustím z vodítka (opakujem v noci). Viem že je to morálne neospravedlniteľné a najmä vzľadom na to že ten pes je tepnobijec - kríženec jazvečíka, ktorý síce za tých 13 rokov čo ho mám nikoho nekusol... ale on určite čaká na ten správny moment a všetky tie malé deti čo sa o tretej v noci hrajú v pieskovisku by sa mali mať na pozore. Detto čo sa týka lesa - chodím pomerne často na výlety do lesa, jeho už beriem radšej iba na tie kratšie, aj keď zdravotne sa drží dobre - púšťam ho z vodítka!!! Veľmi zle sa ide so psom ktorý sa v lese zamotáva medzi stromy a vyberá si úplne inú cestu (logicky keď má iný tvar a veľkosť tela) ako ja. Napriek tomu sa za celý čas čo sme vonku odo mňa nevzdiali na viac ako 20 metrov (väčšinou do 5). Aj v tomto prípade som nezodpovedný psíčkar a neuvedomujem si, že Bambi má namále celý čas?
Chcem tým povedať, že je rozdiel keď má voľne pusteného psa niekto koho pes poslúcha na slovo (napr. Agger má takého psa) prípadne niekto komu pes proste neuteká a je rozdiel ak ho má voľne pusteného niekto komu pes kľudne vybehne strhnúť nejakú tú srnu.
Mvalcek: popravde ty si ma dnes dosť prekvapil, poznať ťa len z tejto diskusie, tak poviem že máš nejaké veľmi silné citové prežívanie a extrovertné cholerické reakcie. Napísal si toľko nezmyslov, že sa mi to ani nechce rozoberať a bohužiaľ som si všimol aj to na čo už poukázal Jack - vkladal si mu do klávesnice veci ktoré nenapísal a následne si proti nim argumentoval, čo je naozaj prízemné.
Toto si ešte podporil argumentom, že máš psov vo firme a že si so psami denne už 15 rokov. S kľudným svedomím ti hovorím, že aj keby si bol Rudolf Desenský, tak ti poviem, že toto je totálna sprostosť. Zaužívaná stará dogma "veľký pes v byte trpí", podporená argumentom "proste" - "proste je to tak vole a basta!" a samozrejme definícia tých ľudí čo konajú v rozpore s tvojim presvedčením "buďto magor alebo sebec"mototechna napísal: Ak si si zadovážil veľkého psa, máš mať dom a veľký dvor. Ak máš malého bytového, stačí mu na vyblbnutie ten byt a občas prechádzka po vonku, tá už na vodítku. Ak máš v byte väčšieho čokla, tak si buďto magor, alebo sebec, pretože taký pes v byte proste trpí.
Už len to že v tvojom poste sa psy rozlišujú na "veľké" a "malé" svedčí o tom, že tie tvoje 15 ročné skúsenosti sú na tom asi ako kvalita mojej nemčiny po 13 rokoch štúdia - veľmi chabé. Keď už by sme chceli porovnávať nejaké psy podľa toho ako veľmi trpia v byte, tak by to nebolo podľa veľkosti ale podľa toho či sa jedná o nejaké aktívne plemeno alebo plemeno ktoré bolo napriek veľkosti vždy používané ako "maznáčik". Ale ani toto nejde, pretože mnohí majitelia chovajúci aktívne plemená psov v byte sú ľudia čo chodia s tým psom 5 krát denne a von a 2x týždenne na cvičák či iný výbeh. Ale podľa tvojho pravidla sú to aj tak magori či sebci. Plus fakt, že niektoré veľké plemená vôbec nemôžu byť celoročne vonku - viď prípady nedávno - ľudia čo išli podľa zásady, že veľký pes patrí vonku a zrazu "aha môj doberman umrel od zimy, ako je to možné, veď má tak úžasné tukové zásoby a má tak hustú 3mm srsť..."
PS: som majiteľ malého psa, ktorého mám v byte.
A jedna drobnosť pre skoro všetkých: zas sú tu dva čiernobiele pohľady, jeden Mvalcekov (ktorý nechápem aj v súvislosti s tým, že myslím písal, že vyštudoval lesníctvo) že pes by mal mať možnosť byť pustený všade a prípadne aj drhnúť zver, lebo tá nepatrí nikomu... a opačný extrém "keď si so psom v lese, tak ten pes musí byť na vodítku!!! Nech si majitelia psov uvedomia, že vodítko je univerzálny všeliek bez ohľadu na všetko ostatné!!!"... Ja napríklad som taký nezodpovedný extrémista, že chodím so psom v noci von a z času na čas ho aj pustím z vodítka (opakujem v noci). Viem že je to morálne neospravedlniteľné a najmä vzľadom na to že ten pes je tepnobijec - kríženec jazvečíka, ktorý síce za tých 13 rokov čo ho mám nikoho nekusol... ale on určite čaká na ten správny moment a všetky tie malé deti čo sa o tretej v noci hrajú v pieskovisku by sa mali mať na pozore. Detto čo sa týka lesa - chodím pomerne často na výlety do lesa, jeho už beriem radšej iba na tie kratšie, aj keď zdravotne sa drží dobre - púšťam ho z vodítka!!! Veľmi zle sa ide so psom ktorý sa v lese zamotáva medzi stromy a vyberá si úplne inú cestu (logicky keď má iný tvar a veľkosť tela) ako ja. Napriek tomu sa za celý čas čo sme vonku odo mňa nevzdiali na viac ako 20 metrov (väčšinou do 5). Aj v tomto prípade som nezodpovedný psíčkar a neuvedomujem si, že Bambi má namále celý čas?
Su ludia uvedomeli a hlupi, nevedia zvladat tak psa ako aj zbran. Ak to totiz vedia, tak nie je problem. U nas sa oklo panelaku Volne a bez kosika nahanaju pittbull a argentinska doga kym slecinky v stekloch fajcia na lavicke (cigarety). A to sa mí nepaci. 
Ked idem sdetickami, mam pravez toho velky respekt. Pistolked chcem, musim dat x potvrdeni a psychotest ale pitbulla si moze kupit hocaky magor....a fak priatelia, z toho mam realne obavy, nie z tvojho jazvecika Zoidberg:)
A hovna na chodnikoch a vsade su dalsia kapitola...
Ale ak by som aj k teme, podla.mna treba najprv starostlivo zvazit, ci zabit psika v revire, na poli, kdekolvek. Alebo vymyslietnejake identifikacne, cojaviem co, nech je vidiet ze zviera je niekoho vlastnictvom ale ten cloveksi zaroven zodpovieza skodupripadnu.
Ak ma ale psik zacne ohrozovat, tak sa budem branit aj ked bude majitel na dohlad, mam pravo sa ranit napadnutiu. A aj zbranou ak to bude nevyhnutne...
Ked idem sdetickami, mam pravez toho velky respekt. Pistolked chcem, musim dat x potvrdeni a psychotest ale pitbulla si moze kupit hocaky magor....a fak priatelia, z toho mam realne obavy, nie z tvojho jazvecika Zoidberg:)
A hovna na chodnikoch a vsade su dalsia kapitola...
Ale ak by som aj k teme, podla.mna treba najprv starostlivo zvazit, ci zabit psika v revire, na poli, kdekolvek. Alebo vymyslietnejake identifikacne, cojaviem co, nech je vidiet ze zviera je niekoho vlastnictvom ale ten cloveksi zaroven zodpovieza skodupripadnu.
Ak ma ale psik zacne ohrozovat, tak sa budem branit aj ked bude majitel na dohlad, mam pravo sa ranit napadnutiu. A aj zbranou ak to bude nevyhnutne...
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Zoidberg: Nebudem to tu rozpisovať, hlavne moje "rozdelenie" na veľké a malé, len som to zovšeobecnil aby som nepísal sloh. Každý máme na to svoj názor. Ľudí, ktorí idú s čoklom von denne a chodia na cvičák, tých je minimum. Mne vadia tí, ktorí ho síce von zoberú, ale tam ho pustia a kašlú na to čo ten pes robí. Na cvičák ho neberú, lebo na to nemajú čas a ani náladu. Býval som dlhé roky na sídlisku, a tam to bola pecka... Tak ako to tu ktosi predomnou napísal - ľudia si hľadajú "citové náhrady", česť výnimkám. Na sídlisku je dokopy 5 stromov a jedno ihrisko, večne zabombardované šrapnelmi. Nebolo jedinej neosranej topánky. Keď na jar zmizol sneh, to bolo žúžo... Jo - Tvoj príklad s dobermanom... Viem ako si to myslel
Ten sa u nás musí cítiť asi ako afričan na Sibíri, toho si na von kúpi iba človek, ktorý ho proste "chce"... Celé to u mňa vychádza z toho, že mám v drvivej väčšine negatívne skúsenosti s "psíčkarmi" a voľne pobehujúcimi časovanými bombami. Nepoznám Ťa, neviem koľko máš rokov a či máš malé deti, ktoré pár krát psiská rafli... Ja mám psy moc rád, koľkokrát som s nimi celé hodiny, poslúchajú na povel, ale keď sme mimo areálu, tak jedine na vodítku. Amen.
Mvalcek: začal si o niečom diskutovať potom si začal urážať určitu veľmi početnú skupinu obyvateľstva a teraz keď diskutéri označili psíčkarov ako nezodpovedných, tým že po svojich miláčikoch neupratujú ich exkrementy, čo je taktiež často medializavaný fakt si sa rozhodol odmlčať
Došli ti argumenty ? Pre teba je asi najdôležitejši pocit, že si možeš psíka voľne pustiť a fakt, že nemusíš dodržiavať všeobecne platné normy a zákony. Dúfam, že ak budeš mať deti tak, že sa ti nestane, že niekto podobný, ktorý vyznáva podobné ídei ako ty a bude vlastniť napr. tygra alebo leva a bude hájiť ich nescudziteľné právo na voľný pohyb, že tý jeho míláčikovia ublížia tvojím deťom alebo tebe.
Zareagujem, keďže toto bolo smerované na mňa:mvalcek napísal:Kde berie pes právo na voľný pohyb? Tak ak si toto, človeče, myslel vážne, tak mi ostáva ťa len ľutovať. Ale aby si bol pokojný - v nejakom zákone sa toto vyslovene píše, lenže všetky ostatné zákony to zakazujú.
a/ Áno, úplne vážne som myslel otázku "kde berie pes právo na voľný pohyb, kdekoľvek sa mu zažiada?". Vybral si si z nej len to, čo sa ti hodilo, a odpoveď si nedal žiadnu. A aby sme hovorili o tom istom - právo nepadá z neba, je to niečo, čo ti niekto (napr. štát) formálne garantuje.
Ľutovať moju osobu môžeš podľa ľubovôle.
b/ Ja som pokojný, ale ty si žiadny odkaz na zákon neuviedol.
Tému aj kvôli doleuvedeným perlám ducha (dočasne) zamykám, prerastá nám do bezcieľneho flejmu.
"Okrem toho, poľovníci si situáciu, že sú všetci proti nim, spôsobili sami. Správajú sa arogantne, namyslene, sú nebezpeční, ožierajú sa a sú vyslovene zlí na ľudí a aj na deti. A strieľajú im psov."
"A ak sú názory na tomto fóre reprezentatívnou vzorkou názorov strelcov, tak pôjdem za LPSHT, odovzdám mu kvér a flašku ginu a podporím ho v jeho zámere odzbrojenia Slovákov."
Na záver jedna parafráza, z ktorej mi behá mráz po chrbte:
"Strelci to teraz trošička málo schytali a som preto rád. Lenže, ako som spomenul vyššie, je väčšina národa a aj médiá proti nim. Postupne to začnú schytávať ešte viac. A som preto rád. Len mi je ľúto tých niekoľkých slušných chlapov, ktorí to schytajú tiež."