T12 pre Mestské polície
-
inspiring_panini
Jeff Cooper je mi svedkom, nie som fanda mestskej polície, nie keď vidím ich denný chleba a poväčšinou ich tupé ksichty "keď padla" doprevádzané rečami tretej cenovej (služobňu mám relatívne blízko, takže som už párkrát zažil...). Keby som mal ísť podľa tohto svojho presvedčenia, nedal by som im ani prak.
Napriek tomu musím súhlasiť s Revinom, situácia ktorú popisuje je príliš reálna - ako strieľajúci šialenec, tak skutočnosť, že po vstupe Rumunska a Bulharska do Schengenu sa u nás ešte zvýši počet inak zmýšľajúcich ľudí s úplne inak nastaveným rebríčkom ľudského života a inak nastavených morálnych zábran. Mám v okolí niekoľkých ľudí, ktorí sa dostali do sporov s kosovskými albáncami (vždy pre prkotiny, typu že ich priparkovali a nemohli vyjsť s autom) a popisovali mi spôsob akým týmto ľudia jednajú, plus nepríjemné pomyslenie na skutočnosť, že na 99% sú ozbrojení. Skutočne by ste chceli byť mestským policajtom, ktorý takémuto človeku nasadil papuču, s tým že máte na opasku viditeľne zbraň ktorá je na nerozoznanie od ostrej ale pritom strieľa gumáky?
Ďalšia vec je cena samotného náboja, to asi moc nenatrénujú nie?
Napriek tomu musím súhlasiť s Revinom, situácia ktorú popisuje je príliš reálna - ako strieľajúci šialenec, tak skutočnosť, že po vstupe Rumunska a Bulharska do Schengenu sa u nás ešte zvýši počet inak zmýšľajúcich ľudí s úplne inak nastaveným rebríčkom ľudského života a inak nastavených morálnych zábran. Mám v okolí niekoľkých ľudí, ktorí sa dostali do sporov s kosovskými albáncami (vždy pre prkotiny, typu že ich priparkovali a nemohli vyjsť s autom) a popisovali mi spôsob akým týmto ľudia jednajú, plus nepríjemné pomyslenie na skutočnosť, že na 99% sú ozbrojení. Skutočne by ste chceli byť mestským policajtom, ktorý takémuto človeku nasadil papuču, s tým že máte na opasku viditeľne zbraň ktorá je na nerozoznanie od ostrej ale pritom strieľa gumáky?
Ďalšia vec je cena samotného náboja, to asi moc nenatrénujú nie?
do 6 metrov je stop efekt vyšší než u 9mm FMJ ( 12mm , 2 gramy, 500m/s )
cena naboja je 0.42 Maloobchod, vo velkom je to samozrejme menej
Naposledy upravil/-a Kuro v 30 Dec 2011, 10:22, upravené celkom 2 krát.
-
inspiring_panini
Čítal som všetko čo bolo napísané v tomto topicu. Včítane všetkého čo si napísal ty. Ibaže s tým nesúhlasím. Ja beriem výhody ktoré tu boli spomenuté, ale tento prístup kto somnou nesúhlasí je triedny nepriateľ už začína byť ohraný. Jak tu, tak v tej téme skúšky VTSU záhorie.Kuro napísal:![]()
Písanie ide niekomu rýchlejšie ako čítanie.
Je na toto nejaký zdroj kde by bola dostupná metodika testovania? Alebo je to len vzorec?Kuro napísal:do 6 metrov je stop efekt vyšší než u 9mm FMJ ( 12mm , 2 gramy, 500m/s )
Čiže tak 3x viac ako bežne dostupný 9 luger.Kuro napísal:cena naboja je 0.42 Maloobchod, vo velkom je to samozrejme menej
Čo napríklad to, že pokiaľ si páchateľ bude istý, že najhoršie čo sa môže stať, že dostane gumákom, tak skôr riskne "prebojovať si cestu"?
Alebo to, že tá guma stratí oveľa viac energie pokiaľ bude mať útočník viac vrstiev nevhodného oblečenia? Jasné, stále to bude veľká bolesť, ale už možno nie taká ktorá by mu neumožňovala pokračovať.
Ako sa ten projektil zachová pokiaľ bude mať v ceste autosklo? Cez predné neverím že prejde, cez bočné pochybujem.
Ešte raz opakujem, chápem aké to má výhody, ale netvárme sa, že to má len výhody a žiadne nevýhody, pretože si vážime Jara.
Naposledy upravil/-a inspiring_panini v 30 Dec 2011, 10:27, upravené celkom 1 krát.
Naposledy upravil/-a Kuro v 30 Dec 2011, 10:23, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_panini
Bolo to normálne dvojité lepené sklo? Ak áno v pohode, vyvrátil si jednu vec čo som písal, ale opäť tým štýlom, že som nepriateľ. Naozaj sa musíš s každým čo s tebou nesúhlasí baviť takto? Ja som písal kritiku na tento konkrétny produkt bez akýchkoľvek osobných antipatií, je problém reagovať rovnako?
všetko má svoje výhody a aj nevýhody. ak chceme vyzbrojiť Ramba, ano, T12 je čajíček.
Ak hliadku MP, ktorej poslanie nie je boj s Al Kajdou, tak výhody výrazne prevyšujú riziko, že dojde k usmrteniu či zraneniu nezúčastnených osôb.
Na reálnu sebeobrannú vzdialenosť je však T12 ( aspon podla Rusov )
lepší než starý dobrý Makarov, či 9Luger FMJ.
tie cez teba preletia , T12 ti odovzda celu energiu, pričom na vačšej ploche...
http://www.youtube.com/watch?v=TgyqExzC ... re=related
Ak hliadku MP, ktorej poslanie nie je boj s Al Kajdou, tak výhody výrazne prevyšujú riziko, že dojde k usmrteniu či zraneniu nezúčastnených osôb.
Na reálnu sebeobrannú vzdialenosť je však T12 ( aspon podla Rusov )
lepší než starý dobrý Makarov, či 9Luger FMJ.
tie cez teba preletia , T12 ti odovzda celu energiu, pričom na vačšej ploche...
http://www.youtube.com/watch?v=TgyqExzC ... re=related
-
inspiring_panini
Ok, to už je iná reč
Keďže máš konkrétne info z Ruska, nebol tam napríklad problém, keď to trafilo peňaženku? V tej mojej by to odovzdávalo energiu zbrojáku, 6 kartičkám zbraní, nejakým minciam bankovkám, 6 stenám nylonu, nejakým vizitkám a plastovým bankomatovým kartám. Prešlo by to? To by bol (aspoň pre mňa) zaujímavejší test ako tehla.
-
inspiring_liskov
Kuro napísal:Zafantazíruj. Deringer má 2rany, T12 17....
s deringerom trafíš na 3 kroky, s T12 na 2O metrov....Pričom do 6 metrov je stop efekt vyšší než 9lugerFMJ....
jasné Kuro. 17 rán! to je ono. a ešte 2 rezervné zásobníky. takto vyyzbrojená 2-členná hliadka MP môže spraviť modriny pólke rómskej osady! konečne si mi otvoril oči.
derringer som spomenul ako možný doplnok ku zbrani so skutočným potenciálom. malý, ľahký a s dostačujúcou palebnou kapacitou na zastavenie jedného nezbednika na reálnu vzdialenosť.
inak nejako si sa vyhol mojej otázke, či náhodou nie je gumostrel na najbežnejšie konfliktné vzdialenosti smrteľný, čím by sa vytrácalo jeho pseudopacifistické čaro.
ty sa tiež prosím ťa nauč pozorne čítať a chápať. stále tu dokola omielam situáciu, pri ktorej je v danom momente na mieste hliadka MP a môže svojim zásahom ochrániť životy, ktoré by boli inak mohli byť zmarené počas čakania na príjazd PMJ alebo PPU.Next napísal:Tiež si myslím, že to nie je zlý nápad dať MP T12-ku. V prípade, že sa niečo zomelie sa volajú iné zložky. Ako často tasia MP ostrú?
Videl som tie železné dvere v GP, a to bolo na koľko? 15m? Ako potom musí vyzerať zásah do človeka.
roman
tvoj príspevok ma naozaj pobavil, nakoľko Zoida osobne poznám. ale si vo svojej váženosti schopný prispieť do témy aj niečim konštruktívnym, alebo budeš len trepať?
Revino
Skor než niečo napíšeš, skus si vyhladať všetko k teme, o ktorej chceš písať,
a skus si najsť čas, a pozrieť si videa čo su tu zavesené
Už to tu bolo uvedené :
T12 na krátku vzdialenosť je smrtiaca zbran. zo stop efektom prevyšujúcim 9Makarov a 9Luger.
Jej čaro je v tom , že nehrozí usmrtenie nezúčastnených zblúdilou alebo odrazenou strelou.
jasné Kuro. 17 rán! to je ono. a ešte 2 rezervné zásobníky. takto vyyzbrojená 2-členná hliadka MP môže spraviť modriny pólke rómskej osady! konečne si mi otvoril oči.
derringer som spomenul ako možný doplnok ku zbrani so skutočným potenciálom. malý, ľahký a s dostačujúcou palebnou kapacitou na zastavenie jedného nezbednika na reálnu vzdialenosť.
inak nejako si sa vyhol mojej otázke, či náhodou nie je gumostrel na najbežnejšie konfliktné vzdialenosti smrteľný, čím by sa vytrácalo jeho pseudopacifistické čaro.
roman
tvoj príspevok ma naozaj pobavil, nakoľko Zoida osobne poznám. ale si vo svojej váženosti schopný prispieť do témy aj niečim konštruktívnym, alebo budeš len trepať?[/quote]
Skor než niečo napíšeš, skus si vyhladať všetko k teme, o ktorej chceš písať,
a skus si najsť čas, a pozrieť si videa čo su tu zavesené
Už to tu bolo uvedené :
T12 na krátku vzdialenosť je smrtiaca zbran. zo stop efektom prevyšujúcim 9Makarov a 9Luger.
Jej čaro je v tom , že nehrozí usmrtenie nezúčastnených zblúdilou alebo odrazenou strelou.
ty sa tiež prosím ťa nauč pozorne čítať a chápať. stále tu dokola omielam situáciu, pri ktorej je v danom momente na mieste hliadka MP a môže svojim zásahom ochrániť životy, ktoré by boli inak mohli byť zmarené počas čakania na príjazd PMJ alebo PPU.Next napísal:Tiež si myslím, že to nie je zlý nápad dať MP T12-ku. V prípade, že sa niečo zomelie sa volajú iné zložky. Ako často tasia MP ostrú?
Videl som tie železné dvere v GP, a to bolo na koľko? 15m? Ako potom musí vyzerať zásah do človeka.
roman
tvoj príspevok ma naozaj pobavil, nakoľko Zoida osobne poznám. ale si vo svojej váženosti schopný prispieť do témy aj niečim konštruktívnym, alebo budeš len trepať?[/quote]
-
inspiring_boyd
..... Revino ked uz ides stale do toho extremu ...ozbrojeny pachatel,strelba, nespravne miesto v nespravny cas .... ak budeme takto premyslat tak ok T 12 je im zbitocna dajme im SA 58 ako maju statny ved co ked ....
inak viac menej je mi jedno ktora policia zasahuje ked vie co robi ale mam otazku na aku vzdialenost su cviceny a schopny clenovia MP "efektivne trafit" pachatela (netvrdim ze statna je na tom o moc lepsie)?
a pojdem do extremu ako ty: co ked sa tam vyskytne prave hliadka ktora to nosi na ozdobuanebude schopna zasahu ?
na druhej strane 20m zasah do hlavy= pachatel ciastocne eliminovany bud na presun strelca alebo evakuáciu ludi ... teda pokial pachatel nema prilbu
skor by som sa priklonil k tej verzii co som pisal T12 primar a ostra ako sekundar .....
osobne by som mal psychologicky blok pouzit T12 pri osobnej obrane ciastocna nedvovera je to predsa nieco co nemame odskusane takze nedvovera je prirodzena .....
inak mam dojem ze tu sa skor vede debata o ucinnosti naboja T12 a ako o kacene
inak viac menej je mi jedno ktora policia zasahuje ked vie co robi ale mam otazku na aku vzdialenost su cviceny a schopny clenovia MP "efektivne trafit" pachatela (netvrdim ze statna je na tom o moc lepsie)?
a pojdem do extremu ako ty: co ked sa tam vyskytne prave hliadka ktora to nosi na ozdobuanebude schopna zasahu ?
na druhej strane 20m zasah do hlavy= pachatel ciastocne eliminovany bud na presun strelca alebo evakuáciu ludi ... teda pokial pachatel nema prilbu
skor by som sa priklonil k tej verzii co som pisal T12 primar a ostra ako sekundar .....
osobne by som mal psychologicky blok pouzit T12 pri osobnej obrane ciastocna nedvovera je to predsa nieco co nemame odskusane takze nedvovera je prirodzena .....
Nomed: priatelu, pozri si videá 
ja som bol tiež zo začiatku prudko skeptický. 3 roky sme nemali k tomu náboje, vyvážali sme to rusom, ale nemal som možnosť to osobne vidieť skúsiť. situácia sa zmenila pred 2 rokmi, ked sa podarilo prekonať ruských úradníkov, a doviezť k nám náboje. Názor som zmenil dosť rýchlo
[/quote]
ja som bol tiež zo začiatku prudko skeptický. 3 roky sme nemali k tomu náboje, vyvážali sme to rusom, ale nemal som možnosť to osobne vidieť skúsiť. situácia sa zmenila pred 2 rokmi, ked sa podarilo prekonať ruských úradníkov, a doviezť k nám náboje. Názor som zmenil dosť rýchlo
-
inspiring_driscoll
Nomed: o tom ze na vzdialenost na ktoru budu schopni nieco trafit prislusnici MP som uz narazal... Ale Revino sa ohradzoval tym, ze pozna minimalne 1. mestskeho, ktory nema problem sypat na 20m...
Ale ruku na srdce, kolko je takych realne? 1%? 2%? Teda nechcem znevazovat MP, to nie, ale nalejme si cisteho vina, nie je to ziadna elita, kde kazdy jeden je na 20 metrov 100%ne schopny sundat pachatela.
Moj nazor je, ze gumostrely su ako stvorene pre MP. Vyhod ma viac nez dost a nevyhody nepociti drviva vacsina prislusnikov, kedze su radi ked na 20m vobec trafia terc, nie to este pohybujuceho sa cloveka, cest vynimkam...
Ale ruku na srdce, kolko je takych realne? 1%? 2%? Teda nechcem znevazovat MP, to nie, ale nalejme si cisteho vina, nie je to ziadna elita, kde kazdy jeden je na 20 metrov 100%ne schopny sundat pachatela.
Moj nazor je, ze gumostrely su ako stvorene pre MP. Vyhod ma viac nez dost a nevyhody nepociti drviva vacsina prislusnikov, kedze su radi ked na 20m vobec trafia terc, nie to este pohybujuceho sa cloveka, cest vynimkam...