Uloženie zbrane

vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

A este jedna vec, pokial sa v zakone 190/2003 nepise, ze cim sa mysli trezor na ucely tohto zakona, nie som si isty tym, ze automaticky plati nejaka norma STN alebo sa mylim?
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

vanto napísal:...
Dobre povedzme ze trezor je definovany v STN to sa da zistit, ale co je skrinovy trezor? Mam to chapat ako trezor, ktory vyzera ako skrina, alebo je tym myslene nieco ine, trebars ta plechova skrinka. Pretoze inac nevidim zmysel takejto formulacie v zakone.
Možno stačí pozrieť sa na niečo ako http://cs.wikipedia.org/wiki/Trezor . Nie je to všeobecnezáväznoneodškriepiteľnojednoznačnezákonný popis, ale predstavu dá. :wink:
vanto
častý prispievateľ

Ved mne je jasne co je trezor ako zariadenie, ale ja potrebujem vediet co sa tym chape na ucely zakona o zbraniacha strelive. Totiz nerad by som si koledoval o pruser kupou dalsej zbrane...
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Vanto, chod na stranku www.kovovynabytok.sk , je tam siroky vyber a dost dobre vysvetlenie ku kazdemu vyrobku. Treba ale davat pozor na niektore trezorove skrine, co tam ponukaju, podla ceny to urcite nie je trezor, len hrubsi plech s nejakym trocha lepsim zamkom. O bezpecnostnej triede musi byt vydany certifikat, bezp. trieda sa zacina cislicou 0. Cim vyssia cislica, tym kvalitnejsi trezor a samozrejme vyssia cena. Ak mas viac ako 10 zbrani v plech. skrini, porusujes zakon, tak to cim skor vyries. Toto forum sleduju aj policajti, tak aby si nedostal coskoro navstevu :evil:.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

* howgh *
Naposledy upravil/-a inspiring_liskov v 07 Máj 2012, 16:15, upravené celkom 1 krát.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

ja si myslim, ze v zaujme kazdeho z nas je mat zbran co najlepsie zabezpecenu, ci pred zlodejmi alebo detmi... a kvalitna bezpecnostna skrina stoji menej ako bezna pistol.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

ten zdravy rozum sa casto neda pouzit, podla zakona o technickych poziadavkach na vyrobky je dodrziavanie slovenskych technickych noriem dobrovolne, okrem pripadov, ked to stanovuje zakon alebo ina technicka norma
friendly_williamson

Príspevok od používateľa friendly_williamson »

roman napísal:mne nie je jasné, čo by ste všetko chceli mať definované v 190/2003 ??? raz existuje STN / EN ktorá jasne definuje čo je to trezor
STN / EN nie sú záväzné. (niekedy boli, už nie su). Su to prave zakony ktore zozaväznuju normy.
Inak povedane normu netreba dodrziavat, pokým nie je v niektorom zakone napisane ze treba tu a tu normu dodrzat.
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ak by v zakone 190/2003 bolo uvedene, ze 11-20ks zbrani musi byt ulozene v trezore bezpecnostnej triedy 0 { nula }, 21-30ks zbrani v trezore bezpecnostnej triedy 1, atd., tak by bolo vsetko jasne a nemuseli by sme sa tu natahovat o normach a skriniach z Baumaxu. Lenze to od nasich premudrelych poslancov a ich asistentov tazko ziadat, aby pri tvorbe zakona pouzili cisty gazdovsky rozum :roll:.
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Bezpecnost dodrziavam. Nie kvoli zakonu. Na ocelovu skrinu, trezorovy zamok ma kazdy, kto ma na zbran. Treba si len povedat, co je dolezite, bezpecnost, alebo nekonecne diskusie co je v zakone....

Ja vsadzam na bezpecnost a vazeni priatelia strelci, opatrnost naviac nemoze skodit.
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

pertr 112 napísal:Ďakujem za názor. Samozrejme mi je jasné že to trezor jak sviňa asi nebude ale ja nepotrebujem nič iné len to že ak by ma prišli skontrolovať tak ma nebudú nijak riešiť a budem to mať v poriadku. Do budúcna možno ešte niečo prikúpim a preto uvažujem že kúpim dva ks na 20 zbraní. Ešte som zabudol napísať že celí dom mame pod kamerovým systémom aj s poplašným s vnútornými čidlami na každú miestnosť a na každé okno tak si myslím že aj to by hádam mohlo byť niečo platné.
trezorove dvere... a velkost si postavis sam.

(4) Ručné zbrane kategórie A uvedené v § 4 ods. 2 v počte viac než päť držaných kusov, zbraň kategórie A, ktorá nie je ručnou zbraňou, zbrane kategórie B alebo zbrane kategórie C v počte viac než 20 držaných kusov, alebo viac než 20 000 držaných kusov streliva musia byť zabezpečené v uzamykateľnom trezore, v uzamknutej miestnosti alebo v samostatnom objekte; tieto zbrane musia byť zabezpečené poplachovým systémom na hlásenie narušenia.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

* howgh *
Naposledy upravil/-a inspiring_liskov v 07 Máj 2012, 16:16, upravené celkom 1 krát.
vanto
častý prispievateľ

No mam akurat 10 kusov dalsia buchacka na ceste idem teda riesit trezor, kurrnajs, to nieco bude stat a este aj konstrukcne to bude treba riesit. Dik za odkaz.
inspiring_chebyshev

Príspevok od používateľa inspiring_chebyshev »

bus driver napísal:Ak by v zakone 190/2003 bolo uvedene, ze 11-20ks zbrani musi byt ulozene v trezore bezpecnostnej triedy 0 { nula }, 21-30ks zbrani v trezore bezpecnostnej triedy 1, atd., tak by bolo vsetko jasne a nemuseli by sme sa tu natahovat o normach a skriniach z Baumaxu. Lenze to od nasich premudrelych poslancov a ich asistentov tazko ziadat, aby pri tvorbe zakona pouzili cisty gazdovsky rozum :roll:.
Ak by to aj takto v zákone napísané bolo, kde je istota že hneď na druhý deň sa niekto nezobudí s nutkavým pocitom chrániť a brániť a zákon nebude novelizovaný v zmysle 11-20ks zbraní trieda 1, 21-30ks zbraní trieda 2 etc.?

IMHO každý máme vlastnú hlavu a podľa nej sa riadime (ja som túto záležitosť riešil trezorom tr.1)
vanto
častý prispievateľ

Ja uvazujem o Z2, je to pre mna cenovo prijatelne aj menej patalii s montazou. To by malo stacit v zmysle zakona nie?
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"