Makarov PM

Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Dakujem vam, uz ho nosim na opasku a velmi prijemne...skoro vobec ju necitim oproti Glocku alebo HKčku :) Je fakt uzka, kratka a lahka.
Na strelnici mi to lietalo hore doprava, ale strielal som len na nejakych 10metrov. Je mozne , ze zbran bude nastrelena na trochu vacsiu vzdialenost?
Inak, ked som si dobre poskladal ruky, tak ani zaver ma neskrkol a spatny naraz z takej malej pistolky je uplne maximalne prijatelny.

Jediny problem mi robil ten sajrajt, ktorym je/bola cela zbran zakonzervovana. Strasne tazko sa to davalo dole a po kazdom vystrele mi to dymilo z kohutika, ako sa to spalovalo. No snad to uz bude OK.

Inak je to 1962 a fakt s toho este nebolo strielane, hlaven sa leskne a je v 100% stave :D nelutujem, som rad, ze som ju kupil, dakujem vsetkym za rady pred kupou :wink: 8)
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

to Xader

Ten konzervačný sajrajt mi zo zbrane vytekal aj po treťom čistení. :twisted: Ale po cca stovke vystrelených nábojov a štvrtom čistení som sa ho už načisto zbavil. Najlepšie je maka úplne rozobrať, vyčistiť, prestrieknuť konkorom a je to. Ako na to je pekne zobrazené napr. tu: http://www.makarov.com/tech/assembly_print.html
atr30
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa atr30 »

nikde som sa nedopatral ci ma makarov aj padovu poistku alebo nie. viete my dat odpoved?
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Podla toho co som cital ja, nema. Jedina poistka je manualna na lavej strane zaveru. Udernik nie je isteny ziadnou poistkou, dokonca udernik nema ani pruzinu ktora by ju drzala vzadu. Ze by boli tieto informacie nespravne :?:

Ale Makarov presiel testom na padovu bezpecnost statu CA, ktory ma vraj jedny z najprisnejsich pravidiel.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Makarov nemá pádovú poistku. Jediným istením je manuálna poistka, ktorá v zaistenej polohe zabraňuje úderu kohúta na úderník aj pri prípadnom páde zbrane.

Je to vidieť napr. na tejto fotke:

Obrázok
inspiring_tharp

Ako nosite Makarova? Naboj v komore a kohut dole to je jasne. Ale je zbran zaistena alebo nie?

Pytam sa preto, lebo som sa dozvedel, ze poistka funguje opacne ako napr na Berette, teda ze smerom dopredu zaistena, smerom dole odistena. Mne pripada ovela prirodzenejsie system Beretty a pri taseni je urcite rychlejsie posunut poistku dopredu, ako je stlacit dolu.
:?: :?:
atr30
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa atr30 »

pýtal som sa sice s križikom po funuse vhladom k tomu ze PM-ko bol uz doma ale to ma iba utvrdilo ze pre mna idealne je nosit zbran load-and-lock.
2 berserker: mne praveze tento system pri taseni vzhladom k uchopu vyhovuje ajked je opacny ako na mojej kačenke ( pri nej si zas neviem dost dobre predstavit PM-kove odistovanie). treba poskusat a potrenovat chvilocku a bude to OK.
inspiring_tharp

Pre tych co vedia pa rusky.
http://www.youtube.com/watch?v=oEiJiTcdtZQ
inspiring_banzai

Príspevok od používateľa inspiring_banzai »

Držal už niekto alebo strieľal z makrova pmm? Prípadne dal nejaké info. :wink: Diki.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Pani Makarovaci,daju sa zohnat naboje 9mm PMM? Daval som tento dotaz vo vlakne CZ vz.82,ale nedostal som odpoved
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Kamarat prebija aj Makarovi len cena je drahsia ako ked kupis dobre novy celoplast od niekoho.Olovo 3.60sk.VZ.82 tych sa mota v okoli dost :twisted: Ale asi patria medzi zakazane nakolko ich pouziva policia a pod.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Nechcem prebijace,ani naboje vz.82. Chcem origos 9mm PMM,nakolko ich chcem vyskusat v pistoli CZ82,ako sa budu chovat a ci ich 82ka zvladne.
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Ak si z BB v Ruské zbrane majú originál strelivo do PM
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Igoca, nahodou nevies v akych cenovych relaciach?
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"