Obrana proti psovi na verejnosti
Teraz vam napisem ako mam rad psy.Byvam na dedine mam 10ročnu sucku nemeckeho ovciaka,dvakrat do roka sa mi hara.Momentalne to prislo na nu,pravidelne som ju daval narkriť vybornym psom,len teraz ako uz ma vek tak tri krat po sebe potratila.Minuly rok ju prefikli vsetky psy s dediny a ona dochodkyna nechytila.Tak teraz jej to tak zachutilo,ze uz tyzden nemozem ani spat,co mi cudzie psy dotrhali komplet plot,volieru a pod.Dokonca minuly rok ju naprcal susedov Labrador,nadherne stence. To bolo dalsi raz harania
Krasny velke pes ani naznak toho ze by bol od matky vlciaka,maju ho rodicia.Teraz tento rok je zas uspesny Labrador,predpolkadam ze o cca 60dni,bud budu dalsie prirastky,alebo starosti.Co by ste robili ked vindete na dvor a zacne do vas na vasom pozemku normalne utočit
Byvam v strede obce mam ho lupnut rovno medzi oci
Riešim to vzduchovkou na ktorej sa len bavia,pocuju psyska hnusne len cvak uz ich neni.Sused psa nedokaze ani chytit,nahana ho uz dva dni ,ignoruje vsetko.Teraz ked ma napadne ja mu pustim budem v prdeli ze
Takto mam rad psy vykrmim ich ,dam im napit,este mi aj stence bez roboty urobia 
-
inspiring_hamilton
Môj " herec" je labradorský retriever, ale dcéra má Parson Jack Russela fenu a to je u nás za obranárku
a to naozaj- zo zeme ju veľmi nevidno, ale má "po chlebe", kto prekročí svojvoľne bránku.
Keď som bola na základnej škole asi tak 7-8-čka, na mňa skočil na ulici Slovenský čuvač- to tiež také okolo 45kg a ma pohryzol do brucha, spadla som a čo si pamätám bola jeho papuľa nad mojou tvárou, výsledok asi málo kto tipne, ale toho psa som odstrašila........
nebudem napínať - vtedy by sa mi nikto "krvi nedorezal" z celej sily som mu zahryzla do čumáka .... tak čo iné, dať sa zohaviť sa nedám.
Nevravím , že by to bolo účinné u všetkých, ale doma sme vždy mali NO a aspoň u týchto takéto veci fungujú. U bojových plemien - nuž skôr asi opačne.
Ja som obdivovateľ zvierat, chováme doma aj osmáka degu, 1 mačku a keď sa môj Biondo ( t.j. v taliančine svetlovlasý - blond ) pominie... chcela by som Nemeckú dogu.
Nemyslím si, že všetci by hneď strielali na psov, ale si myslím, že zas nie všetci by čakali, event. skúšali vystreliť výstražnú .......
A bohužiaľ nie každý z nás je tolerantný a sú aj takí ktorí nemajú radi
psov, ale akceptujem aj to- veď každí z nás je iní a tým sme jedineční
nie sme predsa klony.
Keď som bola na základnej škole asi tak 7-8-čka, na mňa skočil na ulici Slovenský čuvač- to tiež také okolo 45kg a ma pohryzol do brucha, spadla som a čo si pamätám bola jeho papuľa nad mojou tvárou, výsledok asi málo kto tipne, ale toho psa som odstrašila........
nebudem napínať - vtedy by sa mi nikto "krvi nedorezal" z celej sily som mu zahryzla do čumáka .... tak čo iné, dať sa zohaviť sa nedám.
Nevravím , že by to bolo účinné u všetkých, ale doma sme vždy mali NO a aspoň u týchto takéto veci fungujú. U bojových plemien - nuž skôr asi opačne.
Ja som obdivovateľ zvierat, chováme doma aj osmáka degu, 1 mačku a keď sa môj Biondo ( t.j. v taliančine svetlovlasý - blond ) pominie... chcela by som Nemeckú dogu.
Nemyslím si, že všetci by hneď strielali na psov, ale si myslím, že zas nie všetci by čakali, event. skúšali vystreliť výstražnú .......
A bohužiaľ nie každý z nás je tolerantný a sú aj takí ktorí nemajú radi
psov, ale akceptujem aj to- veď každí z nás je iní a tým sme jedineční
BALISTIK:
Pred tym NO co mam teraz som mal suku NO. Velmi dobre poznam problem s haranim, znicenym plotom, vytrhanim dosiek z drevenych dvery, kde bola zavreta. Ale najhorsie je riesenie nasledkov pokrytia. Nechal som ju dozit a zohnal som psa. Nie je sice taky pritulny, ako suka a treba s nim viac bojovat o vodcovstvo ale za ten klud po nociach to stoji.
Raz mi dokonca ponukal sused, ze mi zaplati, aby si mohol jeho pes uzit s mojou sukou.
Skoro som padol na zadok.
Pred tym NO co mam teraz som mal suku NO. Velmi dobre poznam problem s haranim, znicenym plotom, vytrhanim dosiek z drevenych dvery, kde bola zavreta. Ale najhorsie je riesenie nasledkov pokrytia. Nechal som ju dozit a zohnal som psa. Nie je sice taky pritulny, ako suka a treba s nim viac bojovat o vodcovstvo ale za ten klud po nociach to stoji.
Raz mi dokonca ponukal sused, ze mi zaplati, aby si mohol jeho pes uzit s mojou sukou.
- Michal1
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Balistik: Presne to co vravis sa mi stalo cez vikend u nas na dvore.
Fenka www.rr.sk sa mi hara a je preto zavreta vo voliere do ktorej sa potencionalny uchadzaci nedostanu.
Cely pozemok oploteny a napriek tomu som nasiel psa na mojom dvore ako mi oscava tujky!
Kuknem na neho a on zubami do mna.
Tak rychlo ste ma este nevideli bezat po schodoch a otvarat skrynu na zbrane.
Mam 2 male deti a nechcem ani pomysliet co by sa stalo keby prave neobedovali a boli by na pieskovisku.
Ked som vybehol s brokovim nabojmi v mojej kacke nejak si to narychlo rozmyslel a prasil odkial prisiel.
To uz je 3x co ma napadol.
1x som ho odkopol na ulici a pratal sa prec.
2xmal stastie, bo som mal sebou zbran, ale narychlo som chytil teleskop a prasil znovu. Znovu na ulici.
3x som popisal vyzsie a 4x dufam budem pri tom, ked niekoho napadne.
Je to taky poulicny typ, tak asi po kolena.
Majitel mi uz daval 100sk aby som ho dal dole, ale ja ze dokym na mna nezautoci , alebo na niekoho ineho nemam dvovod.
Behom mesiaca si ho nasiel 3x.
Fenka www.rr.sk sa mi hara a je preto zavreta vo voliere do ktorej sa potencionalny uchadzaci nedostanu.
Cely pozemok oploteny a napriek tomu som nasiel psa na mojom dvore ako mi oscava tujky!
Kuknem na neho a on zubami do mna.
Tak rychlo ste ma este nevideli bezat po schodoch a otvarat skrynu na zbrane.
Mam 2 male deti a nechcem ani pomysliet co by sa stalo keby prave neobedovali a boli by na pieskovisku.
Ked som vybehol s brokovim nabojmi v mojej kacke nejak si to narychlo rozmyslel a prasil odkial prisiel.
To uz je 3x co ma napadol.
1x som ho odkopol na ulici a pratal sa prec.
2xmal stastie, bo som mal sebou zbran, ale narychlo som chytil teleskop a prasil znovu. Znovu na ulici.
3x som popisal vyzsie a 4x dufam budem pri tom, ked niekoho napadne.
Je to taky poulicny typ, tak asi po kolena.
Majitel mi uz daval 100sk aby som ho dal dole, ale ja ze dokym na mna nezautoci , alebo na niekoho ineho nemam dvovod.
Behom mesiaca si ho nasiel 3x.
-
inspiring_hamilton
Naša fena sa hára max 1x za rok, to je v pohode, zavrem ju a hotovo- dcéra ju chodí 3x denne vyvenčiť a je po paráde, ale inak chlapci už aj pre feny je antikoncepcia
Ale pridám čosi k téme: do firmy som vždy chodila so psom- sedával úplne vzadu, ale nemám sieťku a nepreskakoval.
Raz- išla som na obed, ma zastavil policajt, že kontrola dokladov -nepožiadal ma , aby som vystúpila, našťastie som nestiahla okno úplne dole- mala som hlbšiu kabelu, tak som sa dlhšie hrabala, kým som doklady vylovila, policajt- zrejme už unavený čakaním- nepočkal kým mu ich podám, ale strčil ruku do auta a bral mi doklady- to nemal robiť, psíček preskočil operadlo a za mojou hlavou vychňapol po policajtovi- to ste mali vidieť! Ja duchom prítomná som hneď pohotovo povedala, že čo čakal , keď narušil moje ochranné územie, mal počkať, kým mu ich podám.
Nuž skončilo to tým, že mi policajt povedal, že to mám asi vycvičeného psa.....a poprial mi pekný deň.
-
inspiring_wu
Vlastním suku NO a psa RTW. Keďže viem, čo dokážu, dávam si sakramentský pozor na to, aby sa mi niekde voľne nepoflakovali po ulici. Ak by sa im podarilo újsť z dvora a prípadne niekoho ohrozovať, nepovedal by som krivého slova, keby im niekto dohovoril olovom. Ľúto by mi to bolo, ale za oboch som zodpovedný ja. Keď ich venčím mimo dvora, vždy nosím G17 na obranu seba aj ich, lebo v nich mám slušný majetok. Iba raz som držal ruku na pažbe, keď sa proti RTW vyrútil ovčiarsky pes odtrhnutý z reťaze. streľba nebola nutná, lebo si to rozmyslel po tom, čo urobil kotrmelec po dobre mierenej kopačke. ak by to nepomohlo, strieľal by som s čistým svedomím, lebo hoci psy milujem, nenechám dokaličiť seba, syna, svojich psov... A bez okolkov by som volal PZ, aby prišli spísať záznam o použití zbrane.
-
eager_agnesi
Seruste, casto hodim na bycikli a uz 2x ma nahanal pes, raz aj cvakol... kvoli tomu som si vybavil "A". Chcel by som vediet vas nazor na strelivo, poloplast(SP alebo JHP), alebo ciste olovo(LRN) ? Mate niekto uz vyskusane odraz olovo verzus poloplast?(sikma strelb na nieco tvrde). Asi kvoli bezpecnosti je lepsie LRN vsak? Vlastnim G 17.
Dik
Dik
-
inspiring_bose
No po psoch strielatchtivi strelci len si davajte pozor aby ste nahodov nenatrafili na majitel psa, ktoreho ste prave odbachli a nahodov si to zle vysvetli a sunda vas nejakym dobre mierenym olovom...ja sa motam po svete nejake tie roky a zatial som nespozoroval, zeby bolo treba po nejakom coklovi strielat, a toboz nie ked som mal pri sebe deti...ono na ulici a pri strese je to velke riziko odrazu gulky a zatial kazdeho psa som pacifikoval bez buchacky, podla mna na psa nie je dovod pouzit strelnu zbran...
A este z niektorych vasich reakcii mam pocit, ze vyslovene striehnete kedy a kde si picnete svojho prveho psa...ked sa stane nestastie a gulka trafi nejaku osobu, tak len tazko vysvetlite, ze ste na ulici na toho cokla potrebovali strielat v krajnej nudzi...ja by som bol opatrny co sa strelby tyka, lebo nie kazdy pes ma neozbrojeneho pana...ale to je iba moja dobra rada...neberte to v zlom.