Walther P22 - názory, skúsenosti?

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Predáva sa taká zostava P22 s dlhou aj krátkou hlavňou, montážou a kolimátorom - asi za 14 a pol dohromady... alebo tak dajak. V Prešove to mal ešte vo februári Šoltýs na Slovenskej... :D
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

No je to problem zohnat tu montaz. Ale uz som sa s tym celkom zdokonalil aj bez optiky. Ta strelba je skor take mysteriozne skusanie poloh systemom pokus a omyl. Ale je to skor stastie. Ale na tie sportove drevene flustrubky za 40.000 sa to asi s presnostou nikdy nedostane :( .
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

predajna frano v BA. Tam maju tu montaznu listu co nasunies pod hlaven a nad zaverom si na nu nasadis optiku
inspiring_mcclintock

pani musim napisat ze po 3 mesiacoch marneho snazenia sa o presnu strelbu s touto pištolkou (na 25-30 m), po nekonecnych nadavkach, balistickych vypoctoch, prizvani vsemoznej a nemoznej techniky na pomoc, 43 zatrateniach, vysmechoch od inych a ku koncu uz aj okultistickych praktikach som konecne rozluskol jej zahadu..... :D

Ono ked clovek pomaly taha spust na konci chodu asi 1-2mm je tam taka zadržka v chode, ktora sposobuje strhavanie dole a do stran. Teraz som dosiel na to ze v tom je problem a velmi jemne dostanem spust do takeho stavu (ale ide to iba makkym bruskom prsta inak to presvihnem a dojde k vystrelu) ze tuto zadrzku spuste prekonam bez vysterlu a uz potom len presne zamierit a jemnym pohnutim dojde okamzite k vystrelu. a konecne to striela priamo uchvatne...normalne takmer vzdy trafim do cierneho a presnejsie jak s G17.... hurra

Som sa do nej druhykrat zamiloval :P
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

sa ti divim, ze si si ju kupil na presnu strelbu.
ja si hodim na 5 metrov nejaku plechovicu, idealne ked je nas viac a to mas vidiet tu zabavu.

inak na to je aj urcena, nadava sa tomu, ze plinking.
ale je dobre vediet, ze sa s nou da strielat aj presne :)
inspiring_mcclintock

Ved ja som ale pred kupou vsade pocuval aka je to uzasne presna pistol na to aka je malicka...a neslo mi to do hlavy potom....

Som nasiel aj zopar navodov sice som ich pozornejsie nestudoval na obrusenie spuste ci co (aby nedrhla) co asi suvisi so spominanym problemom, ale vraj tieto upravy su len na baze bezneho opotrebenia tak to nechcem robit nech sa pekne opotrebuje prirodzenou cestou....mozno ta spust casom prestane zadrhavat...
Igrlik
častý prispievateľ

83Sajmon napísal:...
Som nasiel aj zopar navodov sice som ich pozornejsie nestudoval na obrusenie spuste ci co (aby nedrhla) co asi suvisi so spominanym problemom, ale vraj tieto upravy su len na baze bezneho opotrebenia tak to nechcem robit nech sa pekne opotrebuje prirodzenou cestou....mozno ta spust casom prestane zadrhavat...
Asi tri stránky dozadu som písal... to obrusovanie sa týka niektorých detailov tiahla spúšte, ktoré ide obojstranne okolo zásobníkovej šachty, a nemalo by mať vplyv na odpor spúšte ani jeho priebeh. Hlavne ide o presné nastavenie šírky a zaoblenie tých horných výstupkov tiahla, po ktorých sa po výstrele pri spätnom pohybe skĺzne záver a stlačí tiahlo nadol - odpojí ho od uvoľnovacieho mechanizmu kohúta. Tie výstupky majú dosť ostré hrany a ak sú trošku blbo, tak ryjú do záveru zospodu, keďže ten je z mäkšej zliatiny. Potom po 50 výstreloch to vyzerá tak, ako by waltrík absolvoval veľkú vlasteneckú... černenie je fuč a začína ubúdať aj materiál :evil: Inak ak je to tiahlo príliš široké, môže ozaj drhnúť o bočné steny rámu - pocítil by si to už v prvej fáze stláčania spúšte...
friendly_robinson

Príspevok od používateľa friendly_robinson »

Má niekto skúsenosti s krátkym a dlhým waltherom P22? Chcem ho kúpiť a neviem či len krátky, alebo kúpiť set aj s dlhou hlavňou. Je v presnosti veľký rozdiel? Na naozajstnú presnú streľbu chcem Ruger mk.III. Dik za radu
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

precitaj si najskor forum skor ako sa pytas. O P22 sa tu popisalo az az.

Mozno niekolko postrehov co sa tu asi este nepisalo:

Mam set P22 dlha kratka hlaven.
P22 s dlhou hlavnou funguje spolahlivejsie so slabsou municiou. CCI Blazer a pod. Uz takmer neexistujuci spaetny raz z kratkej verzie zmizne uplne. Silne sa redukuje aj zablesk a hluk pri vystrele.
Nevyhodou je vpredu namontovane zavazie. Pri opakovanej demontazi (dve skrutky) a montazi sa casom zdeformuje. Ak nie su skrutky dostatocne utiahnute tak sa pocas strelby posuva.
Pri konverzii na dlhu je potrebne demontovat plastovu muchu zo zaveru a namontovat zaslepku. Demontaz je nepohodlna a plastova mucha sa casom vymacka. Da sa to riesit aj tak ze mucha zostane na rame a na zavazi bude zaslepka, cenou je kratsia zamerna.
Zavazie je mozne vyrobit z plneho duralu a upevnenie riesit lepsie. Na jednom P22 som to tak robil.

Kratka verzia je super na nosenie. Niektore maju problem so slabym strelivom. Na zaciatku bol problem aj so zasobnikmi, tie vsak firma Walther stahovala a vymienala zdarma.

Ak niekto chce diskutovat o presnosti P22 treba sa naucit bud strielat, alebo upnut do zveraka a zistit ze na 25m vie urobit 40mm. Dlhu verziu som netestoval.
Rovnako som mal problem s presnostou ako tu uz kopec ludi spomenulo, preto som to skusal z vylucenim chyb strelca.
Problemom su male rozmery zbrane a nizka hmotnost, rovnako aj hrackarsky vzhlad co kopec ludi podcenuje a nedaju si namahu mierit, ako "s ostrou". Sam som buchal len tak pre zabavu az ked moj foter zacal zostrelovat s dlhou verziou kovove siluety (cca 80mm) na 50m potom som si uvedomil ako presne sa da s P22 Target strielat.

Pri novej by som odporucal kompletne rozobrat a zalapovat vsetky trecie plochy.
Pred kazdou strelbou mazat zbran motorovym olejom.
Moj P22 ma 7 rokov a bohato cez 10 000 ran. Vyzera ako novy.
friendly_robinson

Príspevok od používateľa friendly_robinson »

Ďakujem za odpoveď. Nie som športový strelec, ale rád by som trafil na 25m terč. Málo sa tu diskutuje na tému presnosť a nejaké číselné vyjadrenie som tu nenašiel ale tvoja odpoveď ma potešila. Ešte raz ďakujem
AKI
expert

Netreba vsak zabudat, ze P22 je urceny naozaj na to co tu spominal MAJAC.
inspiring_mcclintock

ono asi aj v tom bude tkviet ta presnost ako spominal AKI ze po 3 mesiacoch hrajkania sa a palby s kadenciou gulometu priblizne smerom k tercom, ked islo za hodinu aj 5 krabiciek po 50 ks, som zacal sa snazit aj mierit a hen ono vie byt aj presne....

Ale konkretne pre to hranie sa by som privital zasobnik s vacsou kapacitou ako 10, nepocul niekto o niecom vacsom?
Igrlik
častý prispievateľ

AKI napísal: ...
P22 s dlhou hlavnou funguje spolahlivejsie so slabsou municiou. CCI Blazer a pod. Uz takmer neexistujuci spaetny raz z kratkej verzie zmizne uplne. Silne sa redukuje aj zablesk a hluk pri vystrele.
Nevyhodou je vpredu namontovane zavazie. Pri opakovanej demontazi (dve skrutky) a montazi sa casom zdeformuje. Ak nie su skrutky dostatocne utiahnute tak sa pocas strelby posuva.
...
Na pár amerických weboch boli P22 s prasknutým záverom - prakticky sa odtrhla predná časť s otvormi pre hlaveň a vodítko pružiny. Bolo to VŽDY na dlhej hlavni a strieľali Stingermi, Hyper Velocitami a podobným zverstvom... Mám taký dojem, že ak sa to závažie fakt posúva, tak potom záver môže dostať ranu nielen od toho spodného plastového dorazu pri chode vzad, ale aj od závažia pri chode vpred - a dôsledkom je lom.
AKI
expert

zavazie sa posuva von, takze vznika medzera. Ten ram sa roztrhne asi vplyvom slabej pruziny/silneho streliva ked naraza zaver na doraz. Pri dlhej hlavni je energia pohybujuceho sa zaveru vyssia. K mojmu setu bola k dlhsej hlavni aj pruzina dlhsia cca o jeden zavit. Tak len taka uvaha na dialku tie fotky som nevidel....
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

zdravym pani prave som sa stal majitelom p22 je to moja druha zbran po G17
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"