.45 ACP

scandium
častý prispievateľ
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa scandium »

U S020 a ani u Vectanu nie, len pri S020 som pozoroval po cca 20 ranách na stole pred strelcom vrstvu nespáleného prachu. Fakt veľa a hlavne keď som zvyšoval navážky
Dokonca idem skúsiť u toho Vectanu znížiť prachovú náplň o máličko, lebo dnes gule nerobili pekné dierky ale trocha trhali terč
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Tipujem, ze tie gule budu priemerom pod normalom.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Tiež sa prikláňam k menšiemu priemeru, skús priškrtiť. Mne s020 v 7,62x25 robila problém pri malom zaškrtení, priemer projektilu bol dobrý, horenie nekonzistentné a plamene jak z céčkového filmu. Stačilo priškrtiť.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

S 020 pri 45ACP treba riadne skrtit, inak mas plno nespaleneho prachu.

par stran dozadu je moja laboracia, myslim 6grain S 020-2 a magnum zapalka riadne zaskrtene na 230 grain ogival
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

na kalibrované olověné střely 208 grs dávám 5,3grs S020 a chodí s tím Norník i PARA i CZ 97
elegant_agnesi

Príspevok od používateľa elegant_agnesi »

scandium napísal:mám otvorenu jednu flasu a stale z nej robím. To správanie zbrane sa dramaticky zmenilo po prechode na tie aresácke gule. Dnes som bol na strelnici, vyrobil som si s aresáckymi 10 kusov s vectanom (3,4) a 10 kusov s S020 (5,6) a všetko obťahovalo na 100%. Potom som si urobil identické navážky s tou slovinskou gulou a pri S020 sa záver ani nepohol, všetko bolo treba vyťahovať ručne a pri Vectane to škriplo každú a jednu do okienka, alebo medzi záver a hlaveň. Takže je to v tých strelách, teraz som si istý
Mám presne rovnaké skúsenosti. Nekupoval si ten prach náhodou v Košiciach v poslednej dobe?

Ešte mám problém že môj G30 so spomínanou laboráciou s ares funguje spoľahlivo, ale len keď nabijem max 6 kusov prebitých. Pri 7 a viac proste nepodá prvý náboj. Keď chcem plný zásobník tak prvých 6 dám prebitých a ďalšie musím dať fabrické.
scandium
častý prispievateľ

som našiel ten lístok z tých slovinských pomedených...sú 451 a Aresy sú 452. Tam je problém na 100%
Tak sa zamýšlam, načo sú 451-ky ? Myslíte že nejaká zbraň vyžaduje 451 a iná 452 ? Asi ano. Či ?
Prečítal som návod z Rugera a o tom tam nieje ani slovo.A fabrické sú aké? 451 alebo 452 ?
Pod 451 treba riadne podsypať lebo to všetko vyfučí medzi gulou a vývrtom...toť moje laické vysvetlenie si prečo to nejde
Prílohy
fotka1.jpg
fotka2.jpg
scandium
častý prispievateľ

mám ešte 200 grainové olovenné SWC - tiež sú chvalabohu 452 o čom som v čase kúpy ani netušil :P
Tam sa chystám podsypať 3,4 grainu Vectanu AS a/alebo 5,6 S020 a uvidíme
S nimi som ešte nerobil tak neviem
scandium
častý prispievateľ

Vectan AS 3,2 grainu + Fiochi zápalka + Ares 230 grs, 452 = jedna báseň. Aj funkcia zbrane, aj presnosť.

Ale budem dávať aj tak minimálnu doporučenú navážka teda 3,4 grainu

Vážené na analytických váhach - otrava ale za skúšku to stálo. Vectan AS je doštičkový a Lee prachovač ho zdá sa 2x nemusí. Z desiatich kontrolných vážení každé iné a čo horšie veľké rozdiely, tak zatial to riešim cez váhu (strašne to zdržiava) a musím vymyslieť nejakú odnerku že to budem sypať bez váženia. Asi adaptujem nejakú hilzňu

Vyrobil som dnes a odpálil aj pár 200 grainových olovenných SWC, s tým Vectanom 3,4 grainu to šlape jak hodinky.
tomas fuk
prispievateľ
Registered for: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa tomas fuk »

Pláštované strely jsou vsechny .451. Olovene se delaji .452. Ty losky jsou sice olovene, pomedene, ale plnohodnotne s pláštovanýma strelama, proto asi diametr .451.
Ty Losky pouzivam a jsou naprosto suprove, presne. Konkretne Ruger SR1911 s nima nema vubec zadny problem. Prach pouzivam Vectan Ba10, zapalky S&B, navazky jsem daval od 3,1 gr do 4,0 gr, OAL jsem delal 30,5 mm, ted delam 31,1 mm a ted chci delat 32 mm. Vsechny navazky spolehlive pretahovaly zaver. Ty same naboje jsem zaroven zkousel v Grand Power P45 a tady byl problem. Pistol strilela bez zavad az od 3,5 gr.
Pritom zaver na GP P45 jde tak lehoucce, ze ho pretahnu jednim prstem. U Rugera jde tezko jako prase, myslel jsem, ze si pruzina sedne, ale nesedla. Jde tezko, ale slape jak hodinky, tak nemam potrebu menit pruziny.
Muzes sem hodit tu tabulku, podle ktere davkujes prach Vectan? Ja mam tabuky L.H.S Germany, kde jsou pro strely 230 gr udavane minimalni doporucena navazka Vectan AS - 4,9 gr a maximalni doporucena navazka Vectan AS 5,7 gr. OAL 31,9 mm.
scandium
častý prispievateľ

http://www.vectan.fr/UK/reloading-charg ... arme=poing

zvolím pištol a prach a riadim sa 200 grainovým doporučením čo začína od 3,4 grainu

Ten Vectan AS som získal viacmenej preto že neviem zohnať Ba9 aúalebo Ba10. Pôvodne som chcel tú Ba9 len ASko bolo jediné čo mali. Ale ide to s tým výborne...ako píšem vyššie.
A kúpiť Vectan AS som sa odhodlal preto že výrobca niekde na svojej stránke uvádza že je určený pre 45 ACP.

Tie slovinské samozrejme budem musieť vystrielať, predsa to nevyhodím. Došli mi 350 CCI Magnum tak skúsim S020 spolu s Magnum zápalkou a touto gulou..uvidíme.
scandium
častý prispievateľ

inak, zaujímavé je že ak sú továrenské FMJ kaliber 451 tak ako prvú krabičku čo som kúpil boli originál Magtech 45 FMC a tie šlapali bez problémov
tomas fuk
prispievateľ

Jo tyhle stranky jsem uz videl, ale prebijim podle stranek L.H.S. Germany, protoze mi u te tve tabulky chybi jeden z nejdulezitejsich udaju, OAL.
Zajimave je, ze u toho Vectanu AS jsou takove velke rozdily. Kde je potom pravda? Podle L.H.S Germany je min. 4,6 gr a max.5,6 gr. Podle tve tabulky je min. 3,4 gr a max. 4,3 gr.
http://www.lhs-germany.de/uploads/media/45ACP_01.pdf
http://www.vectan.fr/UK/reloading-charg ... arme=poing
Jinak co se tyka diametru .451 a uniku tlaku mezi strelou a hlavni, tak to urcite neni pravda. Dvakrat se mi stalo, ze jsem si nepohlidal prebijeni a utekly mi dva naboje, kde nebyl prach. Takze na strelnici jsem si ucpal hlaven strelou. Nastesti zapalka vytlacila strelu jen na zacatek hlavne, takze sla pres drevenou tycku (nasada varecky) vyklepnout ven. Na strele byly patrne otlaky drazek.
Takze nabizi se tyhle moznosti, proc ti strely LOS delaji problemy.
1. Diametr strel je mensi, nez udavanych .451.
2. Volna, vybehana hlaven. Vim, ze pistol je nova, ale mohla se stat chyba ve vyrobe.
3. Pri prebijeni vubec neskrtis. Ja skrtim minimalne a problemy nemam, ale ja pouzivam jine tabulky a jiny prach.
4. Spatny prach.
5. Tabulky ktere pouzivas uvadi chybne navazky. Podle mych tabulek, ktere pouzivam jsou tve navazky silne podlaborovane.
Zacal bych tim, ze strely bych vic zaskrtil.
Napis jaky davas OAL.
scandium
častý prispievateľ

výšku robím 32,5 mm a zaškrcujem, pri poslednej matrici cítim zvýšený tlak ako sa nábojnica zaškrcuje. Či dostatočne? Namám s čím porovnávať.
Myslím že hlaveň by mala byť OK, tie fabrické náboje išli bez problémov.
Myslím že keby som dal navážky toho AS-ka ako je uvedené v tých tabulkách čo si sem dal tak by to bola riadna pecka, to by trhalo ruky.
Ale aj tak je to divné. A je kludne možné že "ušla" šarža tých striel a niesú 451 ale menej, To je ale mimo mojej schopnosti a hlavne mimo schopnosti mojeho meradla toto zistiť
Prílohy
strely 45.jpg
Naposledy upravil/-a scandium v 21 Máj 2015, 21:56, upravené celkom 1 krát.
tomas fuk
prispievateľ

32,5 mm je docela dost. Tovarni S&B maji 32 mm. Ja jsem zacal delat 30,5 mm, ted delam 31,1 mm a chci si udelat i 32 mm. Cim delsi OAL, tim by mel byt naboj lepsi na presnost.
Ty fabricka Magtechy jsem taky strilel a jsou v pohode. Fabricke S&B se mi zdaji silnejsi. Kdyz delam svoje naboje, tak strela LOS, prach Ba10 3,9 gr, zapalka S&B, OAL 31,1 mm. Tahle kombinace je zatim pro me nejlepsi, Klidna pohodova rana, presnost vynikajici. Kdyby ty strely LOS staly 1,50 kc, tak bych ani neodleval strely a jen kupoval tyhle. Ja si je nemuzu vynachvalit. Zkusim si udelat par s OAL 32 mm a prozenu je i pres zehlicku, aby byly fest zaskrcene. Normalne nezehlim, protoze prebijim na lisu Lee Pro 100 a ten ma jen 3 pozice. Tech par zkusebnich prozenu pres jednooperak, ktery mam na kalibraci strel.
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"